خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 25 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

مفاخر ایرانی و اسلامی باید در زندگی روزمره حضور عینی داشته باشند

مهر | فرهنگی و هنری، استان‌ها | پنجشنبه، 25 اردیبهشت 1404 - 18:58
مشهد - رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی گفت: بر همه ما واجب است که قدر مفاخر بزرگ خود را بدانیم و این بزرگان باید در زندگی روزمره حضور عینی داشته باشند.
مفاخر،فرهنگي،فردوسي،ايراني،همدلي،بزرگان،پيام،مراسم،آثار،فرهنگ

به گزارش خبرنگار مهر، محمود شالویی عصر پنجشنبه در مراسم بزرگداشت حکیم فردوسی اظهار کرد: بر همه ما واجب است که قدر مفاخر بزرگ خود را بدانیم.
چنان‌که رئیس‌جمهور محترم نیز در پیام خود به این نکته اشاره داشتند، نباید تنها به برگزاری آئین‌های نکوداشت اکتفا کنیم، بلکه باید کاری کنیم که این بزرگان و اندیشه‌هایشان در زندگی روزمره ما جاری و ساری باشند.
رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی بر ضرورت توجه جدی به مفاخر فرهنگی و تمدنی کشور تأکید کرد و گفت: احترام به مفاخر ایرانی و اسلامی همواره از ارکان هویت فرهنگی ماست و خوشبختانه از زمان آغاز به کار دولت چهاردهم، روز به روز شاهد گسترش آئین‌های بزرگداشت برای مفاخر سرزمین‌های اسلامی هستیم.
وی با اشاره به چهره‌هایی چون حکیم ابوالقاسم فردوسی، تصریح کرد: فردوسی و شاهنامه‌اش، شناسنامه‌ای برای اصالت، هویت، غیرت، دیانت و ارزش‌های متعالی ماست.
این اثر حاوی فضیلت‌های اخلاقی و معنوی است و یادآور روح بزرگ فرهنگ ایرانی-اسلامی است.
مفاخر ما تنها در گذشته نیستند؛ بلکه در زمانه حاضر نیز بزرگان زنده‌ای در کنار ما حضور دارند که باید از آن‌ها تجلیل شود و برایشان از خداوند عمر طولانی خواستار باشیم.
شالویی افزود: شاهنامه فردوسی و آثار دیگر مفاخر ما باید به گونه‌ای در زیست فرهنگی و اجتماعی امروز ما وارد شوند که نسل جوان، نوجوانان و دانش‌آموزان کشور با این شخصیت‌ها آشنایی پیدا کنند.
اگر این آشنایی به‌درستی شکل بگیرد، جوانان ما هرگز به سراغ الگوهای بیگانه نخواهند رفت، چراکه درمی‌یابند آنچه می‌جویند، در دانش و اندیشه همین بزرگان نهفته است.
رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی همچنین به بخش دیگری از پیام ریاست‌جمهوری اشاره کرد و گفت: در این پیام بر مسئله مهم «همدلی» تأکید شده بود.
بی‌تردید، همدلی از هم‌زبانی نیز مهم‌تر است.
اگر اقوام ایرانی با همین روحیه همدلی در کنار هم قرار گیرند، ایرانی آباد، پویا و پایدار خواهیم داشت.
وی ضمن قدردانی از برگزارکنندگان این مراسم، اظهار داشت: مفاخر ما شایسته بزرگداشت‌اند، اما مهم‌تر از برگزاری مراسم، جاری شدن اندیشه‌ها و راه آنان در فرهنگ و عمل جامعه است.
امیدوارم با استمرار این مسیر، زبان فارسی و فرهنگ ایرانی اسلامی در مسیر تعالی و جهانی‌شدن گام‌های استوارتری بردارد.