کمبود برق، حیات صنایع کوچک را تهدید میکند - تسنیم
رئیس اتاق بازرگانی تبریز گفت: در شرایط فعلی کشور، قطعی برق می تواند به تعطیلی واحدهای تولیدی کوچک و متوسط منجر شود و ادامه حیات آن ها را غیرممکن سازد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، یونس ژائله ، رئیس اتاق بازرگانی تبریز در نشست مشترک با رئیس سازمان برنامه و بودجه، به بیان مشکلات واحدهای صنعتی استان پرداخت و به چالشهایی همچون نبود زیرساختهای مناسب، ناترازی انرژی، محدودیت اعتبارات استانی و دشواری دریافت تسهیلات بانکی اشاره کرد.
وی با تأکید بر ضرورت توجه ویژه به ثبت و استقرار شرکت «مس آذربایجان» در استان گفت: این شرکت در زمان ریاستجمهوری شهید رئیسی ایجاد شد.
ما خواهان استقلال این شرکت نیستیم، بلکه معتقدیم باید به صورت رسمی در آذربایجان شرقی ثبت شود.
رئیس اتاق بازرگانی تبریز افزود: در حال حاضر، این شرکت از منابع استان استفاده میکند و با ایجاد آلودگیهای زیستمحیطی، هزینههایی را به منطقه تحمیل میکند.
اما سود آن به خارج از استان منتقل میشود.
اگر شرکت در استان ثبت شود، منافع آن مانند سهم قانونی از کارت بازرگانی، مالیات و سایر منابع مالی، صرف توسعه خود استان خواهد شد.
ژائله از رئیس سازمان برنامه و بودجه خواست تا در تخصیص بودجه و بودجهبندی، توجه ویژهای به حوزه تولید داشته باشد.
وی، با اشاره به بحران کمآبی و قطعی برق، از عملکرد ضعیف وزارت نیرو انتقاد کرد و گفت: در این شرایط، قطعی برق میتواند به تعطیلی واحدهای تولیدی کوچک و متوسط منجر شود و ادامه حیات آنها را غیرممکن سازد.
رئیس اتاق بازرگانی تبریز، عملکرد وزارت نیرو را در صدور مجوز نیروگاههای خورشیدی و مدیریت نیروگاهها ناکارآمد دانست و تأکید کرد: نه تنها اقدام مؤثری انجام نشده، بلکه به نظر میرسد برخی اقدامات عامدانه برای تضعیف دولت و نظام صورت میگیرد.
ژائله کمآبی را بزرگترین تهدید برای استان و کشور دانست و افزود: در همین راستا، پیشنهاد بارورسازی ابرها را در استان مطرح کردیم که با پیگیری اتاق بازرگانی تبریز، هفته گذشته برای یک روز در استان اجرا شد و نتایج آن را در بارشهای اخیر شاهد بودیم.
وی با انتقاد از انتخاب یزد بهعنوان مرکز بارورسازی کشور، گفت: این استان گزینه مناسبی برای این کار نیست، چرا که ابرهای بارانزای مدیترانهای از شمال و غرب کشور وارد میشوند، بنابراین استان آذربایجانشرقی بهترین مکان برای این منظور است.
رئیس اتاق تبریز همچنین به پروژه انتقال آب ارس به تبریز اشاره کرد و افزود: پروژه انتقال آب ارس که از سال 1362 آغاز شده، پس از گذشت بیش از 4 دهه، همچنان به سرانجام نرسیده است.
انتهای پیام/