خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 25 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

معاون رئیس جمهور: اجرای طرح انتقال آب ارس به تبریز سرعت می گیرد

مشرق | سیاسی | پنجشنبه، 25 اردیبهشت 1404 - 16:24
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه: روز شنبه به طور مستقیم، مصوبه قبلی را در هیات دولت طرح و لغو می‌کنیم و برای ترک تشریفات نیز پیگیری‌های مربوطه انجام می‌گیرد.
استان،تبريز،كشور،آذربايجان،خصوصي،ادامه،شرقي،برق،طرح،همت،اتاق ...

به گزارش مشرق، سیدحمید پورمحمدی روز پنجشنبه در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی آذربایجان شرقی، اظهار کرد: دریاچه ارومیه نیز یک موضوع فراملی است و باید از ظرفیت دانش نهادهای ملی و بین المللی استفاده کنیم.
وی ادامه داد: مردم و مسئولان باید مانع چاه زدن‌ها و کشاورزی در منطقه شوند.
پورمحمدی همچنین گفت: سازمان برنامه و بودجه به عنوان آخرین پناهگاه است و باید خطاهایی که دستگاه‌ها دارند را جبران کند.
وی افزود: فعالان اقتصادی آذربایجان شرقی در طول تاریخ در حوزه اقتصاد و بازرگانی بدون کمترین شائبه‌ای سرآمد بودند.
نهاد مالی جدید توسعه‌ای مختص استان باید راه اندازی شود
معاون رئیس جمهور گفت: نهاد مالی جدید توسعه‌ای مختص استان باید راه اندازی شود که در این راستا می‌توانیم مجوز مربوطه را بگیریم.
وی افزود: تاسیس این نهاد مالی به بخش خصوصی و تجمیع پول‌های دولتی پراکنده و شفاف سازی محل مصرف آن‌ها با اولویت بندی کمک می‌کند و اگر موفق باشد می‌توان در سایر استان‌ها این طرح را عملیاتی کرد.
وی ادامه داد: استان در حیطه مبادلات مرزی می‌تواند فعالیت‌های خوبی انجام دهد و ما حمایت‌های لازم را در این خصوص اعمال می‌کنیم.
وی همچنین در بخش دیگر سخنان خود گفت : امروز می‌توانیم با جمعی از اعضای اتاق تبریز و سازمان برنامه و بودجه بررسی‌های کارشناسی برای هر انتقاد و چالش‌های فعالان اقتصادی این استان انجام دهیم.
پورمحمدی با اشاره به انتقادات در خصوص‌تداوم فعالیت مزارع ارزهای دیجیتال به رفع قطعی برق صنایع نیز گفت: امروز استخراج هر نوع بیت کوینی حتی دارای مجوز، خلاف است و باید جمع آوری شود.
درخواست افزایش ظرفیت‌ ورزشگاه یادگار امام تبریز به ۱۰۰ هزار نفر را داریم
بهرام سرمست، استاندار آذربایجان شرقی نیز اظهار کرد: درخواست افزایش ظرفیت‌ ورزشگاه به ۱۰۰ هزار نفر داریم و به الزامات فنی و ایمنی معتقد هستیم و لازم است موارد ایمنی برای این موضوع بررسی شود.
وی افزود: امیدواریم به هر نسبتی که امکان افزایش ظرفیت صندلی، تعویض و اصلاح چمن و سایر قول‌ها وجود دارد، درخواست‌های هواداران برآورده شود.
وی ادامه داد: مکاتباتی درباره زیرساخت‌های بهداشت و درمان و بیمارستان‌ها از جمله بیمارستان‌ هاب هزار و ۵۰۰ تختخوابی، جامع سرطان، مردانی آذر و ۲۹ بهمن و آزادراه‌ها و بزرگراه‌های استان انجام گرفته است.
سرمست تاکید کرد: گفتمان و ادبیات مشترکی بین مدیریت استان با نمایندگان مجلس و پارلمان بخش خصوصی شکل گرفته است.
وی ادامه داد: شرایط ناترازی برق با ناترازی مدیریت همراه شده و حق در خصوص مشکلات این حوزه با بخش خصوصی و صنعتگران است و من همیشه در اختلاف بین بخش خصوصی و دولتی طرف بخش خصوصی هستم.
وی خاطرنشان کرد: بخشنامه تعطیلی ۱۵ روزه کارخانجات به خاطر قطعی برق را پیگیری می‌کنیم، ترجیح می‌دهم ادارات را تعطیل کنم ولی صنایع و کارخانجات تعطیل نشوند.
بابک محبوب علیلو، دادستان تبریز نیز اظهار کرد: تکالیفی که در قوانین مختلف برای برگشت سهم به آذربایجان شرقی پیش بینی شده است، به نحو مناسب انجام نمی‌گیرد یا سهم استان در حد موردنیاز نیست.
وی افزود: تبصره ۱۰ ماده واحده قانون بودجه کل کشور در ارتباط با موضوع وجوهی که شرکت‌های بیمه باید برای کنترل تصادفات رانندگی اختصاص دهند و سهم استان از محل عوارض دریافتی از معادن، از جمله این قوانین است.
وی تاکید کرد: اگر حق استان برگشت داده شود، دست مدیریت عالی آذربایجان شرقی برای اجرای طرح ها و رفع مشکلات بازتر خواهد شد.
یونس ژائله، رئیس اتاق بازرگانی تبریز با اشاره به طرح انتقال آب ارس به تبریز، اظهار کرد: این طرح به طول ۱۰۰ کیلومتر در ۴۲ سال گذشته هنوز به اتمام نرسیده است.
وی با بیان اینکه امروز بزرگترین خطر آذربایجان شرقی ما تنش آبی در تبریز است، افزود: یکی از خواسته‌های ما استقرار مرکز بارورسازی در منطقه شمالغرب به جای یزد است زیرا ابرها از این منطقه وارد کشور می‌شود.
وی ادامه داد: یکی از مطالبات مهم استان ما این است که شرکت مس آذربایجان باید در استان ثبت شود و حتی اکر سهامدار ۱۰۰ درصدی آن شرکت ملی صنایع مس باشد اما مالیات و ارزش افزوده برای استان بیاید.
رضا جعفری، عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی تبریز نیز با بیان این‌که استان در نسبت مصرف به منابع بانک‌ها رتبه ۲۰ کشور را دارد، از ناترازی در ارائه تسهیلات بانک‌ها نسبت به منابعی که در اختیار دارند، انتقاد کرد.
وی خاطرنشان کرد: دریافت وام میلیاردی در تهران بسیار آسان تر از دریافت وام چند میلیونی در تبریز است که نشان می‌دهد مدیران استانی بانک‌ها اختیارات پایین دارند.
وی ادامه داد: بانک‌ها، تسهیلات بزرگ را خودشان مثل بنگاه‌ها معامله می‌کنند.
جعفری از عملیاتی نشدن مصوبات سفر ریاست جمهوری دولت سیزدهم به استان خبر داد و گفت: بانک‌ها می‌گویند که اعتباری برای تامین تسهیلات این مصوبات تخصیص نیافته است.
جعفر محرم پور، دبیر اتاق بازرگانی تبریز نیز اظهار کرد: شرایط ویژه کشور یک مدیریت ویژه می‌طلبد که متاسفانه امروز نداریم و فعالان اقتصادی گرفتار ترافیک ۵۰ سامانه هستند که یک فعال اقتصادی در رشته تولیدی حتما با ۳۱ سامانه درگیر است.
وی با بیان این‌که ۴۵ درصد از بودجه ۱۴۰۴ به شرکتهای دولتی اختصاص یافته است، گفت: مهمترین خواسته فعالان بخش خصوصی، جلوگیری از بودجه خواری و اصلاح فوری روند زیاندهی شرکت‌های دولتی است.
وی، بانک ملی، ایران ایر، بانک سپه، سازمان صداوسیما، راه آهن، توانیر، برق منطقه‌ای تهران و مازندران، بیمه سلامت و شرکت پالایش نفت آبادان را ازجمله شرکت‌های زیانده دولتی عنوان کرد و افزود: تا کی باید تاوان ۱۳ همت زیان انباشت ۲ شرکت خودروسازی را بدهیم.
محرم پور تاکید کرد: آذربایجان شرقی تقریبا پنج درصد جمعیت کشور را دارد ولی سهم آن در تسهیلات و بودجه عمرانی کشور زیر این درصد است.
وی به طرح پیشنهادی اتاق تبریز با عنوان ایران۵۰۰ اشاره کرد و ادامه داد: امروز ۱۳۶ میلیارد دلار یارانه غیرمستقیم ازقبل انرژی مصرف می‌شود و حدود ۵۰۰ دلار ماهانه بین ۲۲ میلیون خانوار کشور تو یع می‌شود که اگر این مبلغ را به خود مردم بدهیم شرایط بهتری خواهد بود.
وی افزود: کشور ما با ناترازی مدیریت در هزینه کرد منابع مواجه است و در زمان نامناسب از مکان‌های نامناسب خرید انجام می‌دهیم و با قیمت بالاتر به مردم می‌فروشیم.
دبیر اتاق تبریز گفت: ارزش دارایی‌های راکد دولت به قیمت پایه سال ۹۶، ۱۸ هزار همت و به پول امروز ۲۱۶ هزار همت است که اگر نیمی از آن به کشور تزریق شود گردش مالی در کشور محقق می‌شود.
وی با بیان این‌که درامد مس سونگون به قیمت سال پیش ۶۷ همت است و امروز به ۱۰۰ همت رسیده است، ادامه داد: سالانه ۶۰۰ میلیارد تومان مالیات این مجتمع به استان آمده یعنی در سه سال فقط ۲ همت به استان رسیده است که نشان می‌دهد گویا پول داریم ولی نمی‌دانیم کجا می‌رود.
سید فرید موسوی، نماینده مردم مراغه در مجلس شورای اسلامی نیز اظهار کرد: قطعی‌های برق صنایع با هدف قطع نشدن برق خانگی باعث قطع شدن چراغ خانه کارگران می‌شود.
وی با تاکید بر تکمیل طرح آزادراهی و زیرساخت‌های مربوطه، افزود: آزادراه برای مردم ما زنده ماندن اقتصاد و نفس کشیدن بازار و ماندن جوانان در شهر خود است و ایجاد آن، تامین زیرساخت‌ها برای جذب سرمایه گذاران است.
به گزارش ایرنا، بخش خصوصی خواستار ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی، لزوم تسریع طرح انتقال آب ارس به تبریز، ناترازی تسهیلاتی و اعتباری، افزایش بهره وری، ضرورت تکمیل محور جلفا-آق بند و تجدیدنظر در قطعی برق صنایع شدند.