خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 25 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

مهندس شرکت ملی مس موفق به کسب عنوان کارگر نمونه شد

تسنیم | بازار | پنجشنبه، 25 اردیبهشت 1404 - 15:29
سی وششمین جشنواره امتنان از نخبگان جامعه کار و تولید استان کرمان در حالی برگزار شد که در این دوره علی افشار یکی از مهندسان شرکت ملی صنایع مس ایران از واحد بازرسی فنی مجتمع مس سرچشمه توانست به عنوان کارگر نمونه استانی در بخش صنعت برگزیده شود.
مس،مجتمع،توليد،سرچشمه،افشار،كرمان،آسياي،توقف،استان،طرح،ضربات ...

به گزارش پایگاه خبری مس‌پرس، با اقدام خلاقانه علی افشار و با بهره‌گیری از یک تکنیک نوین در عیب‌یابی آسیای کارخانه تغلیظ، از وقوع توقف در تجهیزات تولید 25 درصد کنسانتره این مجتمع جلوگیری شد.
علی افشار با مدرک تحصیلی کارشناس ارشد مکانیک و متخصص آنالیز، فعالیت خود در صنعت مس کشور را از سال 1388 در شرکت مس شهید باهنر کرمان آغاز و از سال 1392 نیز در مجتمع مس سرچشمه مشغول به‌کار شده است.
وی از سال 1398 در حوزه بازرسی فنی و پایش وضعیت تجهیزات صنعتی در این مجتمع فعالیت دارد.
کسب عنوان طرح صنعتی برتر استان کرمان
مهندس افشار با ارائه طرح «رصد و ریشه‌یابی علت ضربات ناشی از درگیری دندانه‌های ترمیم‌شده چرخ‌دنده آسیای گلوله‌ای شماره یک کارخانه تغلیظ مجتمع مس سرچشمه با استفاده از داده‌های ارتعاشی و آلتراسوند» توانسته است به عنوان یکی از کارکنان شرکت ملی صنایع مس ایران، از میان بیش از صدها طرح ارائه شده به بخش مسابقه جشنواره امتنان از نخبگان جامعه کار و تولید استان کرمان، با رای هیئت علمی اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان به عنوان طرح صنعتی برتر و کارگر نمونه این استان انتخاب شود.
جلوگیری از توقف خط تولید و افزایش پایداری عملکرد چرخ‌دنده آسیای گلوله‌ای
افشار درباره طرح ارائه شده به این جشنواره و مجموعه اقدامات صورت گرفته در این زمینه، اظهار کرد: دی‌ماه 1401 در سه دندانه از چرخ‌دنده آسیای گلوله‌ای شماره یک کارخانه تغلیظ مجتمع مس سرچشمه ترک و شکستگی اتفاق افتاد.
در این شرایط با توجه به در دسترس نبودن قطعه جایگزین در انبار مجتمع به‌دلیل تحریم‌ها، دنبال راهی برای ترمیم دندانه‌ها بودیم که در نهایت اقدامات اصلاحی طبق استانداردهای جوشکاری صورت گرفت.
این کارشناس مجتمع مس سرچشمه افزود: پس از راه‌اندازی مجدد، ضربات غیرعادی در هنگام درگیری دندانه‌ها وجود داشت و روند کار مختل شد.
لذا برای شناسایی دقیق منشأ این ضربات، از تکنیک آلتراسوند به‌عنوان مکمل آنالیز ارتعاشات استفاده شد و مشخص شد که شکل پروفیل دندانه‌های ترمیم‌شده به‌درستی بازسازی نشده است.
در ادامه، با طراحی شابلون دقیق و عملیات سنگ‌زنی30 ساعته، پروفیل دندانه‌ها اصلاح و مشکل به‌طور کامل رفع شد.
وی با اشاره به نتایج این اقدامات، گفت: آسیای گلوله‌ای شماره یک مجتمع مس سرچشمه با ظرفیت 900 تن بر ساعت وظیفه 25 درصد تولید در این مجتمع را بر عهده دارد که طبیعتا توقف یا خروج آن از روند تولید می‌تواند تا 25 درصد، تولید را در مجتمع مس سرچشمه کاهش دهد و مشکلات عدیده‌ای را ایجاد کند.
خوشبختانه اجرای این اقدام موجب کاهش محسوس ضربات، افزایش پایداری عملکرد دستگاه و جلوگیری از توقف خط تولید تا زمان تأمین چرخ‌دنده جدید در بهمن‌ماه 1403 شد.
همچنین نتایج حاصل از این پروژه نیز در قالب کارگاه آموزشی در دانشگاه صنعتی شریف و مقاله‌ای در سمینار پایش وضعیت یزد ارائه شده است.
افشار در پایان به اهمیت توجه هرچه بیشتر شرکت ملی صنایع مس ایران به موضوع تحقیق و توسعه اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه امروزه در دنیا عملیات پایش وضعیت و عیب‌یابی سیستم‌ها با استفاده از هوش مصنوعی و تکنیک‌های جدید در جهت افزایش تولید و کاهش توقف خطوط تولید انجام می‌شود، ما نیز باید بتوانیم از این تکنیک‌های جدید در مسیر بهبود عملکردی شرکت بهره ببریم و در کنار آن مقوله آموزش کارکنان را هم بیش از گذشته مورد توجه قرار دهیم.
بر اساس این گزارش، مهندس علی افشار به واسطه کسب عنوان کارگر نمونه استان کرمان در بخش صنعت، مورد تقدیر محمدعلی طالبی استاندار کرمان و اصغر صالحی مدیر مجتمع مس سرچشمه قرار گرفته است.
گفتنی است، این جشنواره در راستای اجرای ماده 195 قانون کار با رویکرد ترویج و تقویت فرهنگ کار و تلاش و با هدف نهادینه‌سازی فرهنگ خلاقیت و نوآوری و تجلیل از کارگران نخبه، گروه‌های کار و واحدهای اقتصادی نمونه، در سه بخش صنعت، خدمات و کشاورزی برگزار می‌شود.
انتهای پیام/