خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 25 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

پرورش فرهیختگان رسالتی فراتر از تربیت دانشمند

مهر | دین و اندیشه | پنجشنبه، 25 اردیبهشت 1404 - 15:24
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در آئین اختتامیه دوازدهمین جشنواره ملی رویش گفت: ما به دنبال شکل‌گیری انسان‌های فرهیخته هستیم و کانون‌های فرهنگی نیز بستر شکل‌گیری آن را فراهم می‌کنند.
دانش،فرهنگي،مهارت،دنبال،علوم،شالچي،مزيت،اخلاقي،معاون،جشنواره

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت علوم، دکتر وحید شالچی در آئین اختتامیه دوازدهمین جشنواره ملی رویش با اشاره بر اینکه کانون‌های فرهنگی در دانشگاه‌های کشور از سه نظر ممتاز هستند، گفت: فعالیت هزاران نفر در کانون‌های فرهنگی دانشگاه‌های سراسر کشور باعث افتخار و حائز اهمیت است.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با تاکید بر اینکه ما به دنبال شکل‌گیری انسان فرهیخته هستیم، خاطر نشان کرد: ما فقط به دنبال تربیت دانشمند نیستیم، بلکه دنبال شکل‌گیری انسان فرهیخته‌ایم که بیش از همه کانون‌های فرهنگی بستر این شکل‌گیری را فراهم می‌کنند.
وی همچنین درخصوص ویژگی مورد نظر برای دانش‌آموختگان دانشگاه‌ها، اذعان کرد: ما به دنبال این هستیم که دانش آموخته‌هایی پرورش یابند که بعد از دانش آموختگی بتوانند با دانش و مهارت خود زندگی شایسته‌ای برای خود و خانواده‌شان رقم بزنند.
شالچی با بیان اینکه دانش‌آموختگان باید از دانش و مهارت خود به گونه اخلاقی استفاده کنند، تاکید کرده و تصریح کرد : از دانش‌آموختگان انتظار می‌رود با استفاده اخلاقی از دانش و مهارت خود علاوه بر زندگی خود بر زندگی دیگران نیز تاثیر مثبتی بگذارند.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در این خصوص ادامه داد: کار بزرگی که کانون‌ها انجام می‌دهند و مزیت نخست آنان است در همین نقطه راهبردی یعنی در شکل گیری انسان‌هایی است که علاوه بر فراگیری دانش و مهارت، کسانی باشند که از این دانش و مهارت به گونه اخلاقی و درست استفاده کنند.
وی گستردگی مضامین کانون‌ها را مزیت دوم آنها دانسته و افزود: سایر گروه‌ های دانشجویی در دانشگاه‌ها عمدتا متمرکز در موضوع و تم خاصی هستند اما مضامینی که کانون‌ها آن را دنبال می‌کنند بسیار گسترده بوده و این نکته قوت آنهاست.
شالچی همچنین مزیت سوم کانون‌ها را طیف گسترده مخاطبانانشان عنوان کرده و ادامه داد: اگر فضای امید و سرزندگی در دانشگاه ها مطلوب نیست، گروهی که می‌توانند به نحوی راه ارتباطی با دانشجویان را پیدا کند و روح و حیات را در دانشگاه زنده کند، بی‌شک کانون‌ها هستند.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم همچنین در پایان، آئین اختتامیه جشنواره رویش را آغازی برای راهی طویل دانسته و بیان کرد: امید داریم که این جشنواره پایان نباشد بلکه آغاز و تجربه راهی برای ادامه باشد و اشتراک‌گذاری تجربیات و ایده‌ها باشد تا بتوانیم تنوع و تکثر ایران عزیزی که همچون یک قالی سرشار از گل‌های رنگارنگ است را تبدیل به وحدتی بی‌مانند کنیم.