مشهد قطب سرمایهگذاری گردشگری شد - تسنیم
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی گفت:مهم ترین فرصت خراسان و مشهدالرضا(ع)، همجواری با مضجع منور رضوی است که براساس محوربودن زیارت برای همه شیعیان و دلدادگان اهل بیت(ع)، می تواند موتور محرک برای رونق همه حوزه های گردشگری باشد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، انوشیروان محسنیبندپی،در افتتاحیه هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع دستی مشهد اظهارداشت: توفیق شد که از این فرصت سرمایهگذاری عظیم بازدید کنیم.
گردشگری بهعنوان یک صنعت نوین، کارکردهای متعددی در حوزههای فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و سلامت دارد و میتواند نقش مؤثری در اشتغالزایی و ارزآوری داشته باشد.
وی افزود: این صنعت یکی از زیرساختهای اساسی برای معرفی آثار ملموس و ناملموس هویتآفرین کشور محسوب میشود و فرصتی برای رشد اقتصادی ایران اسلامی ایجاد میکند.خراسان رضوی، ظرفیتهای قابلتوجهی در حوزههای مختلف صنعت گردشگری دارد، اما مهمترین فرصت این استان و بهخصوص مشهدالرضا(ع)، همجواری با مضجع منور رضوی است که براساس محوربودن زیارت برای همه شیعیان و دلدادگان اهلبیت(ع)، میتواند موتور محرک برای رونق همه حوزههای گردشگری باشد.
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت:امروز شما میبینید چه ظرفیتهای بزرگی در بخش صنایع دستی و گردشگری زیارت در مشهد وجود دارد که بخشی از آن فعال شده و تمرکز دولت بر توسعه هرچهبیشتر این زیرساختها در آینده است.
در رویداد امروز، تفاهمنامهای منعقد شد تا دبیرخانه دائمی شورای راهبردی هنرصنعت گوهرسنگها در مشهد برپا شود.
این نمایشگاه کانون تعامل حوزه صنعت گردشگری با دولت و بخش خصوصی، معرفی توانمندیهای استان و ارائه بستههای سرمایهگذاری است.
️
محسنیبندپی خاطرنشان کرد:تلاش دولت چهاردهم، تمرکز بر کاهش تصدیگری و واگذاری هدفمند امور به بخش خصوصی است.
البته همانطورکه ضرورت دارد نظارت بر مراکز اقامتی تخصصی باشد، به همان میزان بخش خصوصی هم باید خود را مکلف به کسب مجوزهای قانونی بداند.
بر همین اساس، برنامهریزی شده تا فرایند صدور مجوز به حد چند روز کاهش پیدا کند و این حوزه به یکی از فرایندهای ذیل سامانه ملی صدور مجوزها الحاق شود.
گردشگری و صنایعدستی، محور رونق اقتصادی استان است
غلامحسین مظفری، استاندار خراسانرضوی نیز اظهارداشت: فضای بسیار پررونق و چشمگیری در نمایشگاه امسال فراهم شده است.
از همه عزیزانی که متولی برنامه بودهاند، تشکر میکنم.
مشهود است که تلاشهای زیادی انجام شده تا این رویداد مهم در این کیفیت برگزار شود.
وی افزود: اهمیت مضاعف این نمایشگاه نیز آن است که گردشگری و صنایع دستی یکی از بخشهای کلیدی و حیاتی برای رونق اقتصادی خراسان رضوی است و ازآنجاکه بیش از 62 درصد اقتصاد استان مبتنی بر حوزه خدمات است، ضروری است که در این حوزهها بیشتر تلاش کنیم تا ظرفیتهای موجود به بالفعل تبدیل شوند.
مظفری ادامه داد:خوشبختانه تعداد بسیار زیادی از تولیدکنندگان شاخص و فعالان ملی حوزه گردشگری و صنایع دستی در نمایشگاه امسال مشهد حضور دارند و به همین دلیل، باور ما این است که این رویداد میتواند فرصت مناسبی برای آشنایی بیشتر مردم عزیز استان با محصولات و توانمندیهای حوزه گردشگری و انتخاب بهترین گزینههای سرمایهگذاری برای تجار و بخش خصوصی باشد.
استاندار خراسان رضوی گفت:این نمایشگاه علاوه بر اینکه یک موقعیت مناسب برای عرضه محصولات و توانمندیهاست، فرصتی برای برقراری ارتباطات تجاری و فرهنگی هم ایجاد میکند که درنهایت به رونق اقتصادی استان، کشور و حتی منطقه کمک خواهد کرد.
باید به این نمایشگاهها توجه داشته باشیم، مخصوصاً به لحاظ کیفیت فضای برگزاری تا آثار مثبت بیشتر و دستاوردهای درخشانتری از آن حاصل شود.
وی گفت: خراسان رضوی ظرفیتهای عظیمی در حوزه گردشگری و صنایع دستی دارد.
این استان نه تنها در حوزههای سنتی گردشگری بلکه در زمینه گردشگری مدرن، بومگردی و گردشگری سلامت نیز ظرفیتهای زیادی دارد که میتواند موجب جذب گردشگران خارجی و داخلی شود.
مظفری بیان کرد: در شرایطی که بیش از 50 درصد هتلهای پنجستاره کشور در استان خراسان رضوی قرار دارد، برنامهریزی شده تا افزون بر 10 هتل پنجستاره جدید با ظرفیت حدود 800 تخت تا پایان سال در مشهد ایجاد شود.
این خبر بسیار دلگرمکنندهای است که صنعت هتلداری در مشهدالرضا(ع) رشد روزافزون داشته باشد و همزمان با این، طرحهای فرهنگی متعددی هم برای ایجاد اتصال و ارتباط میان تولیدکنندگان صنایع دستی و هتلداران استان اجرا خواهد شد.
نمایشگاه گردشگری مشهد؛ میعادگاه ملی اقوام، فرهنگها و هنرهای ایران
ناصر توکلیانفر، سرپرست نمایشگاه بینالمللی مشهد نیز اظهارداشت: این رویداد با حضور بیش از 490 شرکت فعال در بخشهای دفاتر خدمات مسافرتی و هوایی، فعالان گردشگری سلامت، تولیدکنندگان تجهیزات هتلداری، مراکز اقامتی، تولیدکنندگان صنایع دستی و صاحبان هنرصنعتهای فعال در بخش سوغات محلی برگزار شده و بیش از 10 هزار مترمربع در قالب سالنهای فردوسی، عطار و فضای باز در اختیار غرفهداران و بازدیدکنندگان قرار گرفته است.
وی افزود: هدف از برپایی این رویداد، همافزایی میان فعالان حوزه گردشگری، توسعه زیرساختها، افزایش جذب گردشگر و سرمایهگذاری در این حوزه است و تلاش داریم تا این نمایشگاه بتواند جدیدترین راهکارهای جذب گردشگر، جذب سرمایهگذاری، توسعه زیرساختهای گردشگری، بازاریابی و برندسازی ملی و بینالمللی، تقویت همکاری میان فعالان حوزه گردشگری، افزایش آگاهی عمومی و ترویج گردشگری پایدار را بررسی کند.
توکلیانفر خاطرنشان کرد:از جمله مزایای برگزاری این رویداد، حضور بیش از 100 شرکت از خراسان رضوی و 390 شرکت از 30 استان کشور است و بر همین اساس، هجدهمین رویداد ملی صنایع دستی و گردشگری در مشهدالرضا (ع) را میتوان میعادگاه نمایندگان رسمی همه استانهای کشور از همه اقوام، مذاهب و جاذبههای گردشگری و هنرهای صنایع دستی دانست.
وی عنوان کرد: افزون بر این، فعالیت بیش از پنج غرفه به نمایندگی از کشورهای خارجی ازجمله عربستان سعودی، ترکمنستان، تاجیکستان، افغانستان و ازبکستان از جمله ظرفیتهایی است که میتواند به تقویت همکاریهای بینالمللی میان تجار ایرانی و شرکتهای آنسوی مرز کمک کند و به همین دلیل، این نمایشگاه پیوست روشن و مؤثر بینالمللی هم دارد.
سرپرست نمایشگاه بینالمللی مشهد گفت:این رویداد از امروز تا شامگاه شنبه همهروزه از ساعت 17 تا 22 پذیرای علاقهمندان است و علاوه بر بازرگانان حوزه صنایع دستی و فعالان صنعت گردشگری، عموم مردم نیز میتوانند از محصولات این نمایشگاه بازدید و اقلام موردپسند خود را با بهترین کیفیت و مناسبترین قیمت خریداری کنند.
انتهای پیام/282/.