خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 26 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تحول آموزش وپرورش خوزستان با ۱۸ اقدام راهبردی دردستور کارمجلس قرارگرفت

مهر | اجتماعی و حوادث، سیاسی، استان‌ها | پنجشنبه، 25 اردیبهشت 1404 - 13:52
آبادان- نماینده مردم آبادان در مجلس گفت: ۱۸ مصوبه راهبردی با هدف تحول در نظام آموزش و پرورش خوزستان به تصویب کمیسیون آموزش مجلس رسید.
استان،آموزش،خوزستان،مدارس،پرورش،ماه،ظرف،اعتبارات،وزارت،اجتما ...

سیدمحمد مولوی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: روز دوشنبه ۲۲ اردیبهشت‌ماه جلسه‌ای در کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی به منظور رفع مشکلات آموزش و پرورش استان خوزستان برگزار شد که منجر به تصویب ۱۸ مصوبه مهم و راهبردی شد.
وی افزود: در این جلسه، مقرر شد کارگروه معین آموزش و پرورش استان خوزستان با مسئولیت سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور تشکیل شود و ظرف یک ماه آینده آغاز به کار کند.
نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: یکی از مهم‌ترین مصوبات این نشست، تسریع در فرآیند مولدسازی ۵۷ ملک شناسایی‌شده در استان خوزستان بود که وزارت آموزش و پرورش مسئول اجرای آن شد و حداکثر ظرف سه ماه باید به نتیجه برسد.
مولوی از تصویب عضویت دائمی اداره‌کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان خوزستان در کمیته برنامه‌ریزی استانداری خبر داد و گفت: این اقدام می‌تواند پیگیری مسائل مربوط به نوسازی مدارس را نظام‌مندتر و مستمرتر کند.
وی تأکید کرد: تأمین ۱۰۰ درصدی هزینه ایاب و ذهاب دانش‌آموزان در سراسر استان از دیگر مصوبات این جلسه بود که اجرای آن به وزارت آموزش و پرورش واگذار شد و باید در مدت دو ماه عملیاتی شود.
نایب رئیس اول کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی توضیح داد: با هدف تقویت زیرساخت‌های آموزشی، مقرر شد سهم اعتبارات توسعه و تجهیز مدارس استان به میزان یک و نیم برابر افزایش یابد که این امر با مسئولیت سازمان نوسازی مدارس و در مهلت دو ماهه پیگیری خواهد شد.
مولوی با اشاره به نقش نهادهای غیردولتی در توسعه فضاهای آموزشی اظهار کرد: احداث یکصد آموزشگاه توسط مؤسسه راه ایمان در مناطق محروم استان به شرط تخصیص معلم تا پایان سال ۱۴۰۵ مورد تصویب قرار گرفت.
وی افزود: مقرر شد اعتبار ۱۰۰ درصدی طرح‌های مرتبط با آسیب‌های اجتماعی در آموزش و پرورش استان خوزستان تأمین شود و وزارت آموزش و پرورش ظرف سه ماه این موضوع را اجرایی کند.
نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی از مصوبه‌ای دیگر نیز خبر داد که بر اساس آن، شرکت‌های زیرمجموعه وزارت نفت و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی موظف شدند بخشی از اعتبارات مسئولیت اجتماعی خود را صرف تأمین نیازمندی‌های مدارس و هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای خوزستان کنند؛ این برنامه نیز حداکثر ظرف دو ماه باید اجرایی شود.
مولوی بیان کرد: بر اساس یکی دیگر از مصوبات، سهم استان خوزستان از توزیع نیروی انسانی آموزش و پرورش به مدت چهار سال، یک و نیم برابر افزایش می‌یابد و همچنین سالانه ۵۰۰ نفر نیروی انسانی ثابت علاوه بر سهمیه تخصیصی، به استان اختصاص داده خواهد شد.
وی از تجهیز هنرستان‌های دولتی، جوار و وابسته استان توسط شرکت‌های وابسته به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خبر داد و گفت: این مصوبه نیز باید ظرف سه ماه به مرحله اجرا برسد.
نایب رئیس اول کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: اختصاص اعتبارات ویژه از محل مسئولیت‌های اجتماعی برای توسعه پروژه‌های نهضت عدالت آموزشی، اختصاص دو درصد از درآمدهای مالیاتی استان بر اساس بند (خ) ماده ۲۰ قانون برنامه هفتم و همچنین تخصیص ۱۰۰ درصدی اعتبارات استانی اداره‌کل نوسازی مدارس خوزستان، از دیگر مصوبات مهم این جلسه بود.
مولوی تأکید کرد: موضوع پیگیری ردیف اعتباری ویژه برای استانداردسازی سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی مدارس استان نیز در دستور کار قرار گرفت و مقرر شد سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان ظرف ۶ ماه آن را به نتیجه برساند.
وی گفت: تشکیل کارگروه استانی برای شناسایی و جذب حداکثری ظرفیت مسئولیت‌های اجتماعی شرکت‌های بزرگ صنعتی، رشد اعتبارات استانی از ۹ به حداقل ۱۵ درصد در سال ۱۴۰۴ و نیز پیگیری برای تحقق ۲۰۰ میلیارد تومان از اعتبارات مصوبات دور دوم سفر رئیس جمهور شهید برای ساخت و تجهیز مدارس استان خوزستان از دیگر موارد مصوب شده در این جلسه مهم بود.