سنتشکنی فرهنگی در تقویم ملی/ تجلیل از فردوسی در زابل+فیلم - تسنیم
برای نخستین بار پس از سه دهه برگزاری انحصاری، مراسم بزرگداشت حکیم فردوسی در کنار دانشگاه فردوسی مشهد، به میزبانی دانشگاه زابل نیز برگزار می شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زابل، برای نخستین بار پس از سه دهه برگزاری انحصاری، مراسم بزرگداشت حکیم فردوسی در کنار دانشگاه فردوسی مشهد، به میزبانی دانشگاه زابل نیز برگزار میشود.
این رویداد فرهنگی با حضور اندیشمندان، هنرمندان و مقامات کشوری و بینالمللی، نویدبخش یک جشن باشکوه برای پاسداشت زبان و فرهنگ فارسی است.
مجید عرفانیان، مسئول برگزاری این بزرگداشت در دانشگاه زابل در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با ابراز خرسندی از این انتخاب، آن را "سنتشکنی" خواند و تاکید کرد: در کشور ما بیش از 100 مجتمع آموزش عالی وجود دارد، دانشگاههای قدرتمندی مانند تبریز، شیراز، دانشگاه هنر اصفهان و دانشگاه هنر تبریز را داریم، اما انتخاب دانشگاه زابل نشان از توانمندی و ظرفیت بالای این دانشگاه در برگزاری رویدادهای فرهنگی در سطح ملی و بینالمللی دارد.
.
وی در ادامه به برنامهریزیهای فشرده و تلاشهای شبانهروزی برای برگزاری یک مراسم باشکوه و در خور نام فردوسی اشاره کرد و گفت: ماههاست که با تمام توان در تلاش هستیم تا برنامهای غنی و متنوع را برای این رویداد مهم تدارک ببینیم.
اعتقاد قلبی من این است که در منطقه سیستان، با وجود مردمانی فرهیخته و علاقهمند به فرهنگ، میتوان بهترین و بزرگترین کارهای فرهنگی را به راحتی انجام داد.
خوشبختانه با همت و همکاری همه دستاندرکاران، برنامهای متنوع و پرباری برای این بزرگداشت آماده شده است.
عرفانیان در خصوص مهمانان این مراسم گفت: در این بزرگداشت، دو گروه مهمان خواهیم داشت؛ گروه اول، مهمانان فرهنگی و علمی هستند و گروه دوم، مقامات و مسئولینی از وزارتخانههای دولتی.
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرکل فرهنگی این وزارتخانه نیز به این مراسم دعوت شدهاند و در صورت مساعد بودن شرایط جوی و عدم بروز طوفان و گرد و خاک، با پرواز مستقیم به منطقه سیستان سفر خواهند کرد.
وی در ادامه به حضور مهمانان خارجی اشاره کرد و افزود: بخش فرهنگی این مراسم نیز به دو گروه تقسیم میشوند؛ گروه اول، سخنرانانی هستند که از کشورهای همسایه، از جمله افغانستان، پاکستان و تاجیکستان، به ایران سفر میکنند.
گروه دوم نیز شامل گروههای موسیقی سنتی از افغانستان، تاجیکستان، خراسان و منطقه سیستان هستند که با اجرای برنامههای متنوع، فضایی شاد و پرنشاط را برای حاضران فراهم میکنند.
علاوه بر این، جناب آقای محمد معتمدی، خواننده مطرح و محبوب کشور نیز به عنوان مهمان ویژه در این مراسم حضور خواهند داشت و به اجرای قطعات ماندگار خود خواهند پرداخت.
مسئول برگزاری بزرگداشت حکیم فردوسی در دانشگاه زابل، با اشاره به اهمیت شعر و شاعری در فرهنگ ایرانی، از حضور جمعی از شاعران و ترانهسرایان برجسته در این مراسم خبر داد و گفت: در این مراسم، میزبان پنج یا شش شاعر گرانقدر خواهیم بود که پنج تن از این عزیزان از منطقه سیستان هستند و یک شاعر و ترانهسرا نیز از تهران به جمع ما میپیوندند.
حضور آقای محمدزاده، شاعر و ترانهسرای توانمند کشور، زینتبخش این محفل خواهد بود.
عرفانیان در پایان تاکید کرد: سعی کردیم برنامهای متنوع و پرمحتوا را برای این بزرگداشت تدارک ببینیم تا بتوانیم به شایستگی از مقام شامخ حکیم فردوسی تجلیل کنیم و ضمن معرفی فرهنگ غنی منطقه سیستان، گامی موثر در راستای پاسداشت زبان و ادبیات فارسی برداریم.
محمد رکوعی رئیس دانشگاه زابل نیز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم، با اشاره به قدمت و غنای فرهنگی سیستان، اظهار داشت: سیستان به دلایل تاریخی، فرهنگی و جغرافیایی متعددی در جهان شناخته شده است، اما یکی از مهمترین این دلایل، نقش بیبدیل حکیم ابوالقاسم فردوسی و شاهکار جاودان او، یعنی شاهنامه است که سیستان را به جهانیان معرفی کرد.
وی با بیان اینکه خاستگاه اصلی شاهنامه و نقش محوری رستم دستان، پهلوان نامدار این اثر حماسی، در منطقه سیستان قرار دارد، افزود: این پیوند ناگسستنی، افتخاری بزرگ برای مردم سیستان و شناسنامهای هویتی برای این منطقه محسوب میشود.
ما باید همواره به این میراث گرانبها افتخار کنیم و در حفظ و پاسداشت آن کوشا باشیم.
رئیس دانشگاه زابل با تأکید بر ضرورت بازخوانی و ترویج شاهنامه، گفت: این اثر ارزشمند، گنجینهای از حکمت، خردورزی، آزادگی، انسانیت و آموزههای اخلاقی است که میتواند راهنمای ما در زندگی فردی و اجتماعی باشد.
برگزاری مستمر جلسات، همایشها و برنامههای فرهنگی در این زمینه، باعث ایجاد شعف و شادی در هویت ملی و بهویژه در میان مردم سیستان میشود.
رکوعی با اشاره به نقش انکارناپذیر شاهنامه در حفظ و گسترش زبان فارسی، تصریح کرد: فردوسی با سرودن شاهنامه، زبان فارسی را از گزند فراموشی نجات داد و به آن حیات دوباره بخشید.
ما بهعنوان وارثان این میراث ارزشمند، وظیفه داریم که با ترویج شاهنامه و آموزش آن به نسلهای جوان، این زبان شیرین را پاس بداریم و از آن محافظت کنیم.
وی با بیان اینکه دانشگاه زابل در راستای تحقق این اهداف، برنامههای مختلفی را در دستور کار دارد، افزود: ما در تلاش هستیم تا با همکاری اساتید، پژوهشگران و فعالان فرهنگی، فضایی مناسب برای مطالعه و بررسی شاهنامه فراهم کنیم.
همچنین، توسعه فعالیتهای پژوهشی در این حوزه، از جمله اولویتهای ما است.
رئیس دانشگاه زابل در پایان، با تأکید بر ضرورت برگزاری مستمر رویدادهای فرهنگی مرتبط با شاهنامه، خاطرنشان کرد: با توجه به ظرفیتهای فرهنگی و تاریخی سیستان و همچنین جایگاه رفیع شاهنامه، ما مصمم هستیم که این برنامهها را در سالهای آتی نیز با عناوین و ساختارهای متنوع برگزار کنیم تا یاد و خاطره فردوسی و شاهنامه همواره در اذهان زنده بماند و این گنجینه ارزشمند، به نسلهای آینده منتقل شود.
زمان شروع همایش شنبه 27 اردیبهشتماه ساعت 8:30 صبح الی 17:30 عصر در پردیس جدید دانشگاه زابل، سالن همایشهای بینالمللی آیت الله هاشمی رفسنجانی(ره) می باشد.
انتهای پیام/