خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 27 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

وزیر ارشاد: تبرستان در دوره عباسی حلقه وصل تمدن‌سازی بود - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | پنجشنبه، 25 اردیبهشت 1404 - 07:53
در مراسمی با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از چهره های ماندگار مازندران قدردانی شد.
فرهنگ،مازندران،هنر،اسلامي،تجليل،ارشاد،چهره،همايش،عرصه،شاخص،ر ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، نخستین همایش تجلیل و نکوداشت چهره‌های ماندگار فرهنگ، هنر و رسانه مازندران شامگاه چهارشنبه در تالار فرهنگ و هنر ساری با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
در این مراسم که در آن 13 چهره شاخص فرهنگ و هنر مازندران تجلیل شدند نسبت به چهار چهره شاخص و فقید فرهنگ و هنر مازندران ادای احترام شد.
سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نخستین همایش چهره‌های ماندگار فرهنگ، هنر و رسانه مازندران اظهار داشت: تبرستان یکی از نقاط تمدنی ایران پیش از اسلام بود و شخصیت‌های متعدد فرهنگی و هنری از تبرستان برخاستند که حلقه وصل تمدن‌سازی دوره اول عباسی شدند.
وی بیان کرد: عمربن فرخان تبری ستاره‌شناس و ریاضی‌دان شهیر از سرزمین تبرستان بود و امروز مازندران در حوزه‌های مختلف فرهنگی، ورزشی و هنری و دینی دارای مشاهیر متعدد است.
صالحی بیان کرد: فرهنگ تبری یکی از ریشه‌های اثرگذار هویت ایرانی است و در رنگین‌کمان فرهنگ ایران جایگاه ویژه‌ای دارد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین عنوان کرد: مازندران مفاخر و بزرگان دینی به نام دارد که همیشه در تاریخ مازندران و در طول تاریخ درخشیده‌اند.
سید رضی و سید مرتضی از شخصیت‌های بزرگی هستند که نواده دختری ناصر کبیر حاکم سوم تبرستان علویان هستند.
صالحی ادامه داد: امثال محمدبن جریر تبری و ابن شهرآشوب و دیگران در تاریخ فرهنگ و علم ایران جایگاه قابل توجهی داشتند از این سرزمین برخاستند.
وی گفت: خوشبختانه تاریخ مستمر را در مازندران شاهد بودیم و نسل به نسل حوزه علم و فرهنگ و هنر و ادب در این منطقه مانند طبیعت زیبایش جذاب است.
وی ضمن قدردانی از دست‌اندرکاران برگزاری این رویداد خاطرنشان ساخت: ملتی که بزرگانش را نشناسد به بزرگی نمی‌رسد یا بزرگی‌اش را از دست می‌دهد.
او از شناخت و تجلیل از بزرگان برای ساختن آینده نام برد و اظهار کرد: ملتی که بزرگانش را بیشتر و بهتر بشناسد آینده‌اش را بهتر می‌سازد.
محمد محمدی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران هم با بیان اینکه فعالیت‌های کمیته برگزاری همایش از چهار ماه پیش آغاز شد گفت: پس از اعلام فراخوان همایش به مدیران فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان‌ها، بیش از 300 چهره حوزه فرهنگ، هنر و رسانه در فهرست این کمیته قرار گرفتند.
به گفته محمدی در نهایت نام 17 چهره شاخص از حوزه‌های گوناگون فرهنگی و هنری برای تجلیل و نکوداشت انتخاب شد.
براساس اعلام این همایش در عرصه فیلم و تئاتر مسعود فروتن، خسرو معصومی و حسن دولت‌آبادی انتخاب شدند.
در عرصه موسیقی عسگری آقاجانیان و محمدرضا اسحاقی در هنرهای تجسمی محمدرضا فراست و فریبرز زرشناس، در شعر و ادبیات استان کیوس گوران و افشین علا و در حوزه رسانه استاد مسیح مهاجری جزو چهره های شاخص بودند.
همچنین در فرهنگ عامه حسین اسلامی، جهانگیر نصری اشرفی و سیروس مهدوی به‌عنوان چهره‌های ماندگار مازندران تجلیل و تکریم شدند.
همچنین در این مراسم یاد و خاطره زنده‌یاد مرحوم مکرمه قنبری در عرصه هنر، محسن متین در عرصه تئاتر، احمد محسن‌پور در عرصه موسیقی و شهید شیخ‌موسی نظری قاری قرآن، شاعر و خوشنویس یاد شد.
انتهای پیام/