فردوسی ستون هویت ملی و حافظ وجدان تاریخی ملت ایران است
مشهد - رئیس علمی همایش ملی بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی گفت: فردوسی را نمیتوان تنها در چارچوب ادب فارسی محدود کرد؛ او ستون هویت ملی و حافظ وجدان تاریخی ملت ایران است.

به گزارش خبرنگار مهر، جعفر یاحقی عصر چهارشنبه در نشستهای علمیِ همایش ملی بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی که به همت انجمن آثار و مفاخر فرهنگی با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی و دانشگاه فردوسی مشهد با تأکید بر اهمیت برگزاری چنین گردهماییهایی، اظهار کرد: برگزاری نشستهای علمی در قالب این همایش، فرصتی مغتنم برای پیوند میان سنت علمی و فرهنگی ایران و نگاههای نو به شاهنامه است.
فردوسی را نمیتوان تنها در چارچوب ادب فارسی محدود کرد؛ او ستون هویت ملی و حافظ وجدان تاریخی ملت ایران است.
رئیس علمی همایش ملی بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی با اشاره به حضور شماری از برجستهترین شاهنامهپژوهان کشور در این نشستها، افزود: این همایش نشان داد که شاهنامه همچنان زنده است، چون پرسشهای نو از آن میتوان پرسید و پاسخهای تازه دریافت کرد.
هماندیشیها و پژوهشهای صورتگرفته در این نشستها، افقهای نوینی در مطالعات فردوسیپژوهی را خواهد گشود.
وی در ادامه با اشاره به تنوع و عمق مباحث علمی مطرحشده در این نشستها افزود: این همایش توانست با گردآوردن جمعی از برجستهترین شاهنامهپژوهان و استادان دانشگاه از سراسر کشور، بستری برای تبادل اندیشه در حوزههای میانرشتهای شاهنامهپژوهی فراهم آورد.
طرح مباحثی همچون بازتاب اسطورهها در ادبیات معاصر، نقش شاهنامه در شکلگیری هویت ملی، زیباییشناسی نگارهها، و حتی تأثیرات فرامرزی شاهنامه، نشان داد که این اثر سترگ همچنان در کانون توجه علمی و فرهنگی قرار دارد و ظرفیت آن برای تفسیرهای نو و بینارشتهای، پایانناپذیر است.
یاحقی همچنین بر ضرورت تداوم اینگونه نشستها تأکید کرد و گفت: ادامه چنین حرکتهایی میتواند به احیای میراث فکری و فرهنگی ایران و تقویت زبان فارسی در سطح ملی و فراملی کمک کند.
شاهنامه تنها متعلق به گذشته نیست، بلکه چراغی برای آینده ماست.