135 هزار مشترک خانگی بدمصرف در بخش خانگی برق در استان مرکزی
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی از آغاز زودهنگام ناترازی برق در سال 1404 خبر داد و گفت: از مجموع 673 هزار مشترک خانگی، بیش از 135 هزار مشترک الگوی مصرف برق را رعایت نمی کنند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، محمود محمودی، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی، پیش از ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به وضعیت مصرف در استان گفت: استان مرکزی دارای 673 هزار مشترک خانگی است که متأسفانه 135 هزار مشترک از آنها، الگوی مصرف را رعایت نمیکنند و این عدم همکاری، تأثیر مستقیمی در افزایش فشار بر شبکه و تشدید ناترازی دارد.
وی افزود: هر 10 سال یکبار مصرف برق کشور دو برابر میشود و روند افزایشی مصرف برق از سال 1393 تا 1403 بهصورت ملموس ادامه یافته و پیشبینی میشود در سال 1404 نیز همین روند استمرار یابد که این رشد بیرویه، اصلیترین عامل شکل گیری ناترازی در شبکه سراسری برق کشور است.
محمودی تصریح کرد: آغاز ناترازی از سالهای 1396 و 1397 کلید خورد، اما در سال 1404، برای نخستینبار، این ناترازی از هفته سوم فروردین آغاز شده و پیشبینی میشود تا هفته هفتم سال نیز ادامه پیدا کند.
ضمن اینکه ما دارای شبکهای سراسری هستیم و اطلاعات ما در سطح ملی تبادل میشود و در بخش انتقال، 16 شرکت فعال هستند و انرژی برق را به مبادی شهرها و روستاها منتقل میکنند.
سپس 39 شرکت توزیع، برق را میان مشترکان نهایی توزیع میکنند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی ادامه داد: با توجه به برنامههای دولت برای سال 1404 ، در بخش تولید، انتقال و توزیع انرژی، برنامهریزی دقیقی انجام شده است و برای نخستین بار، تولید برق در محل مصرف اجرایی خواهد شد که مزایای زیادی از جمله کاهش تلفات، حذف نیاز به خطوط انتقال، و کاهش هزینهها در پی دارد و برق تولیدشده بهصورت مستقیم به مصرف میرسد.
وی عنوان کرد: خشکسالی و کاهش 42 درصدی ذخایر آب کشور یکی از عوامل مهم بحران برق امسال است.
چراکه، ذخایر آبی کاهش یافته و این مسئله باعث شده ناترازی از ابتدای سال شروع شود؛ موضوعی که تاکنون سابقه نداشته است که در این راستا، با حمایتهای استانی به ویژه در حوزه برقهای کوچک مقیاس و تجدیدپذیر، میتوانیم پیشرفت قابل توجهی داشته باشیم.
همچنین هوشمندسازی مصرف و کنترل دقیق آن، یکی از اولویتهای جدی ما خواهد بود.
بیش از 1100 نقطه به سامانه کنترل خودکار مصرف متصل شدند
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی با اشاره به سیاستهای اجرایی دولت اظهار کرد: دولت برای مقابله با ناترازی، سهمیههایی برای صنایع، کشاورزی و ادارات تعیین کرده است که اگر مصرف بیش از سهمیه باشد، برق آن بخش بهصورت خودکار قطع خواهد شد و اکنون بیش از 1100 نقطه در استان به سامانههای کنترل خودکار مصرف متصل شدهاند.
وی افزود: هنوز گرمای تابستان آغاز نشده اما نمودار مصرف به مرحله ناترازی رسیده و این زنگ خطر جدی است که برنامهریزیها به گونهای انجام شده که با کمترین چالش، مصرف برق کنترل شود و عمده محدودیتها در ادارات اعمال شده و ساعات کاری برخی ادارات به بعدازظهر منتقل شده است تا خدمات حداقلی به مردم ارائه شود.
محمودی بیان کرد: مصرف عمومی 6 درصد، کشاورزی 9 درصد و سایر مصارف 3 درصد برق استان را شامل میشود و در بخش صنایع، تنها 19 شرکت بزرگ فعال هستند از جمله کارخانه آلومینیوم، که 12 درصد از برق استان را مصرف میکنند.
ضمن اینکه، در حال حاضر برنامه خاموشی چرخشی در اراک اجرا نمیشود و مدیریت مصرف بهصورت هوشمند و بلوک بندی شده انجام خواهد شد.
وی ادامه داد: اگر قطعی برق در بازه زمانی 12 تا 17 رخ دهد، کشاورزان میتوانند در ساعات دیگر به فعالیت بپردازند و البته زمان قطعی ممکن است تا ساعت 11 شب نیز ادامه یابد، اما تلاش کردهایم با زمانبندی مناسب، خدمات اساسی دچار وقفه نشود.
محمودی افزود: براساس اعلام مسئولان، از شنبه آینده، صنایع بزرگی که برق خود را از شرکتهای برق منطقهای تأمین میکنند بهمدت دو هفته تعطیل خواهند شد که این تصمیم در سطح ملی گرفته شده و بهزودی اجرایی میشود.
اختیارات جدید برای مدیریت ناترازی برق در استانها؛ تفاهمنامه وزارت کشور و نیرو اجرایی شد
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی با اشاره به ناترازی انرژی در کشور اظهار کرد: در پی افزایش زودهنگام مصرف برق و ضرورت مدیریت ناترازی در کشور، تفاهمنامهای بین وزارت کشور و وزارت نیرو و همچنین استانداران استانها امضا شده که براساس آن، اختیارات تازهای برای جابجایی و مدیریت مصرف میان بخشهای مختلف به استانداران تفویض شده است.
وی افزود: با امضای این تفاهمنامه، اختیار ویژهای به استانها داده شده است تا بتوانند براساس شرایط، نیاز برق را بین بخشهای مختلف تغییر داده و جابهجا کنند که این اختیارات میتواند نقش مهمی در مدیریت دقیقتر بار مصرف ایفا کند.
محمودی تصریح کرد: با توجه به سهم بالای مصرف برق در بخش کشاورزی استان مرکزی، نیاز استان در این بخش حدود 300 مگاوات است، اما میانگین مصرف این بخش بین 250 تا 275 مگاوات در ساعت برآورد میشود که مصرف در این بخش عمدتاً از ساعت 8 صبح آغاز میشود و در طول ساعات مختلف روز ادامه دارد.
وی بیان کرد: کنترل و کاهش این میزان مصرف، بهویژه در شرایط ناترازی، کار بسیار دشواری است و برنامهریزی دقیقی برای آن لازم است و از این رو، اختیارات جدیدی که به استان داده شده میتواند در کاهش فشار بر شبکه بسیار مؤثر باشد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برقاستان مرکزی ادامه داد: میانگین مصرف کل استان در حال حاضر بین 800 تا 1050 مگاوات در روز است که طبق برنامه مدیریت مصرف، کاهش 250 مگاواتی در ساعات اوج بار (پیک) برای استان در نظر گرفته شده که رقم قابلتوجهی است و اجرای آن نیاز به همکاری کامل دستگاهها و مردم دارد.
سیاستهای جدید در حوزه برق و ساختوساز استان مرکزی
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی با اشاره به تعهدات قانونی و قراردادی در حوزه واردات تجهیزات اظهار کرد: در راستای مقابله با بحران ناترازی برق و افزایش مصرف در تابستان، سیاستهای تازهای در حوزه ساختوساز، صنایع، کشاورزی و مصرف خانگی در استان مرکزی اجرایی شده است.
وی افزود: براساس الزامات تازه، در پروژههای ساختمانی جدید، استفاده از کولرهای گازی بهویژه در مناطقی با اقلیم گرم و خشک همچون استان مرکزی ممنوع شده است، مگر در شرایط خاص که در فرآیند اخذ پایانکار ساختمانی، الزام نصب کانالهای کولر آبی مورد توجه قرار گرفته و در صورت استفاده از کولر گازی بدون رعایت الزامات، پایانکار صادر نخواهد شد.
این سیاست در درجه اول برای ساختمانهای اداری بهصورت قطعی الزامی است و در حوزه مسکونی نیز در حال اجراست.
محمودی تصریح کرد: متأسفانه برخی لوازم و تجهیزات وارداتی که بهعنوان کالاهای نو در نظر گرفته شده بودند، در عمل مستعمل و آسیبدیده بودهاند و برخی از این بستهها حاوی اقلام خاک خورده و روغنی بودهاند که ارزش واقعی آنها پایینتر از استاندارد مورد انتظار است که در یکی از نمونهها، تجهیزات از یک کشور ثالث وارد شده اما منشأ آن کشور دیگری در اروپا اعلام شده بود که اینگونه اقدامات غیرمنطقی است و نیاز به نظارت جدی دارد؛ چراکه صنعت برق و انرژی باید بهطور شفاف و اصولی در مسیر تأمین تجهیزات گام بردارد.
ضمن اینکه، برآوردها نشان میدهد که تا سال 1409 با رشد چشمگیر هزینهها مواجه خواهیم بود، از همین رو باید از هم اکنون در حوزه تولید انرژی، بهویژه توسط صنایع اقدامات پیشگیرانه انجام شود.
60 درصد شبکه برق استان مرکزی هوشمندسازی شده است
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی از توسعه سیستمهای هوشمندسازی مصرف برق خبر داد و اظهار کرد: با استفاده از تلفن همراه و اپلیکیشنهای اختصاصی، اطلاعات مصرف و هشدارهای لازم به مشترکین ارائه خواهد شد و در حال حاضر، حدود 60 درصد زیرساخت هوشمندسازی در استان انجام شده و 40 درصد باقیمانده نیز در حال تکمیل است.
وی افزود: تجهیزات هوشمند داخلی با کیفیت مناسب در کشور تولید شده و در پروژههای برقرسانی به صنایع و کشاورزی مورد استفاده قرار گرفته است.
همچنین، با حمایتهای مالی از سوی بانکها و نهادهای مربوط، توسعه سامانههای خورشیدی خانگی نیز در دستور کار قرار دارد که برخی از این طرحها به گونهای طراحی شدهاند که برای اعضای خانوادههای مشمول، اشتغالزایی هم به همراه دارد.
محمودی تصریح کرد: در بازه زمانی اوج مصرف برق، یعنی از ساعت 13 تا 17، برق برخی مراکز تجاری و فروشگاهی محدود خواهد شد که البته این محدودیت بهصورت الزامی نیست، اما همکاری داوطلبانه اصناف میتواند در عبور از پیک مصرف مؤثر باشد و لازم است که اصناف، همچون سال گذشته با شرکت برق همراهی کنند تا نیاز به خاموشیهای گسترده بهوجود نیاید.
انتهای پیام/711/