10 میلیون تن پسماند روی در دل زنجان/ مافیای آلاینده کیست؟
انتظاری که زنجانی ها از سفر پزشکیان به زنجان دارند این است که وی تیمی را مختص بررسی جابه جایی این شهرک تخصصی ، در نظر بگیرد. ولی از آنجایی که مافیای گردن کلفتی پشت این ماجرا قرار دارد ممکن است که حتی به بدنه دولت نفوذ کنند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، سفر مسعود پزشکیان به استان زنجان فرصتی است که مسئولان استانی برای تعیین پروژههای بزرگ امتیازاتی از این سفر بگیرند.
سیدمحسن صادقی استاندار زنجان چندی پیش در جلسه شورای اداری اعلام کرد: مسعود پزشکیان رئیس جمهور کشورمان به زودی به زنجان سفر خواهد کرد.
طبق گفته استاندار زنجان تیمهایی از ریاست جمهوری وارد استان شدهاند و هماهنگیهای مقدماتی این سفر را انجام میدهند.
به طور یقین در این سفر تعدادی از اعضای هیئت دولت، پزشکیان را همراهی خواهند کرد و احتمالا سفرهایی شهرستانی نیز برای رئیس جمهور و یا وزرا و معاونین رئیس جمهور برنامهریزی خواهد شد.
احصا مسائل اولویتدار استان در این سفرها طبق معمول توسط استانداری و اداراتکل انجام میشود.
نقش نمایندگان مجلس استان نیز در هماهنگی با وزرا و گرفتن امتیازات استانی و شهرستانی نیز در این سفرها معمول بوده است.
اینکه استانداری زنجان با هماهنگی تیمهای ریاست جمهوری چه اولویتهایی را برای سفر ریاست جمهوری برنامهریزی خواهند کرد، باید توجه کرد که این استان چندین مطالبه مهم عمومی دارد که انتظار مردم حل مسائل و مشکلات مربوط به آنها بیشتر از هر چیز دیگری اولویت خواهد داشت.
استان زنجان در چهار دهه گذشته از قطار پیشرفت در مقایسه با استانهای همسایه خود همانند گیلان، آذربایجان شرقی و حتی قزوین جا مانده و پروژههای بی شمار ناتمام در این استان وجود دارد.
حال خبرگزاری تسنیم در نظر دارد، به برخی پروژههای بزرگ بر زمین مانده زنجان اشاره کند.
پروژههایی که اگر سر موعد مقرر و وعده مسئولان افتتاح میشدند سبب حل بسیاری از مشکلات استان میشدند.
این رسانه هفته گذشته به پروژه مهم و نیمه تمام پتروشیمی زنجان پرداخت؛ پروژهای که 19 سال بلاتکلیف مانده و کسی از سرنوشت آن خبر ندارد.
بعد از آن این رسانه در گزارشی به وضعیت سد مشمپا اشاره کرد و از رئیس جمهور و هیئت دولت درخواست کرده است که در سفر به زنجان به این پروژه به طور ویژه نگاه کنند.
روز گذشته این رسانه در گزارشی مشروح به یکی دیگر از پروژههای نیمهتمام زنجان اشاره کرد.
پروژه 20 ساله ورزشگاه 15 هزار نفری زنجان که آیا دولت چهاردهم توانایی افتتاح و به سرانجام رسیدن آن را خواهد داشت و یا دولت پانزدهم و شاید شانزدهم باید آن را تکمیل کند.
معضل وجود شهرک صنعتی روی در قسمت جنوبی شهر زنجان
حال در این گزارش به مشکل شهرک صنعتی سرب و روی زنجان اشاره خواهیم کرد.
شهرک روی که در قسمت جنوبی شهر زنجان واقع شده طبق گفته کارشناسان یکی از منشأ اصلی بیماریهای مختلف در این شهر عنوان شده است.
سلاجقه رئیس وقت سازمان محیط زیست در دی ماه سال 1402 به جابهجایی هرچه سریعتر این شهرک صنعتی تأکید کرده بود و شاید اگر عمر دولت شهید رئیسی کوتاه نمیشد، امیدی به تعیین تکلیف آن وجود داشت.
البته این اظهار نظرهای بی پرده سلاجقه سبب شده بود که برخی مافیاهای شهرک روی و ذینفعان حملات تندی را به وی کنند ولی وی یکی از مدیران جسور دولت سیزدهم بود که با کسی تعارفی نداشت.
سلاجقه در بازدید از شهرک صنعتی روی زنجان گفته بود: سولههایی که در این مجموعه وجود دارد محصور شده نیستند و متأسّفانه در یک فضای کاملاً باز گازهای آلاینده را وارد جو میکنند.
از نظر پایشی هم نتوانستیم به طور دقیقی شهرک را پایش کنیم و این مورد نیازمند همکاری مسئولان شهرک صنعتی روی دارد و باید دستگاههای پایش جو نیز در اینجا نصب شود.
معاون وقت رئیس جمهور شهیدمان تاکید کرده بود که علاوه بر بحث آلایندگی جوی، آلایندگی منابع آب و خاک نیز به واسطه فعالیت شهرک صنعتی روی اتفاق میافتد.
شیب هیدرولیکی این منطقه نیز به صورتی است که آب نهایتاً وارد زنجانرود شده و زنجانرود نیز به سد سفیدرود میپیوندد که این مورد منابع آب و خاک و کشاورزی و باغداری در منطقه را با مشکل مواجه میکند.
سلاجقه گفته بود در گام نخست باید یک حذف هیدرولوژیک اتفاق بیفتد، یعنی هیچگونه ورودی در قالب منابع آب چه سطحی و چه زیرزمینی تخلیه نشود.
محمدرضا یافتیان مدیرکل سابق حفاظت محیط زیست استان زنجان(دولت سیزدهم) سال گذشته در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با انتقاد از جانمایی غلط شهرک روی در اواسط دهه 70 گفت: دیگر کار از انتقاد گذشته و باید به فکر راهکار برای وضعیت شهرک روی زنجان باشیم.
وی گفته بود: همچنان از قبل از سال 99 ، بیش از 10 میلیون تن پسماند روی باقی مانده که باید هرچه سریعتر شرکت پیروز در مزایده، آنها را تعیین تکلیف کند.
نمیتوانیم بگوییم آلودگی شهرک روی عوامل وجود سرطان در زنجان است ولی میتوانیم بگوییم این عامل یکی از عوامل میتواند باشد.
حتی مسعود ساعتساز عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پایه زنجان بهخاطر آلودگیهای صنعت سرب و روی در زمینه کاهش خطر تعداد جانداران و گیاهان هشدار داد.
وی در یادداشت اختصاصی به خبرگزاری تسنیم نوشت: خطر این شهرک روی برای جانداران و گیاهان و حیوانات و ..
وجود دارد و باید به محل امنی انتقال داده شود.
وی در زمینه آلودگی آبهای زیرزمینی نیز هشدار داده است.
حال انتظاری که زنجانیها از سفر مسعود پزشکیان به زنجان دارند این است که وی تیمی را مختص بررسی جابهجایی این شهرک تخصصی که این روزها بلای جان زنجانیها شده است، در نظر بگیرد.
ولی از آنجایی که مافیای گردن کلفتی پشت این ماجرا قرار دارد ممکن است که حتی به بدنه دولت نیز نفوذ کنند و اجازه بررسی درست این موضوع را ندهند.
انتهای پیام/