علت توسعه نیافتگی یک شهر عدم توجه به علوم انسانی است
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی، گفت: شهری توسعه نیافته علت آن موقعیت جغرافیایی و یا منابع طبیعی نیست، بلکه دلیل اصلی آن عدم وجود مدیران توسعه یافته و عدم توجه به علوم انسانی است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، محمد حسنزاده بعد از ظهر امروز در نشست مشترک با رئیس جهاد دانشگاهی استان اردبیل، اظهار کرد: با توجه به اینکه این نهاد فرهنگی - علمی به خوبی خلأ بین جامعه و دانشگاه را پر میکند و همانند کنشگران مرزی در راستای توانمندسازی نهادهای اجتماعی و مردمی در جامعه و دانشگاهها نقش ایفا میکند و با مفهوم کنشگران مرزی سازگاری خوبی داشته و البته اهمیت این مفهوم را اعضای جهاد دانشگاهی به خوبی درک کردهاند.
وی از جهاد دانشگاهی به عنوان بخشی از نظام آموزش عالی در کنار دانشگاهها نام برد و افزود: جهاد دانشگاهی در حوزه علوم پایه فعالیتهای خوبی داشته که با مجموعههایی از قبیل مؤسسه رویان، مرکز درمان ناباروی و غیره عملکرد با ارزشی داشته است.
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی تصریح کرد: برخی از مدیران موانع اساسی برای رسیدن به اهداف سازمانی و تعالی حوزه مدیریت خود را دارند و جهاد دانشگاهی در این مسیر میتواند وارد شده با انجام تحقیقات لازم در این زمینه ایفای نقش کند.
حسنزاده در ادامه خاطرنشان کرد: من معتقدم اگر شهری توسعه نیافته علت آن موقعیت جغرافیایی، منابع طبیعی، بدی آب و هوا و...
نیست بلکه دلیل اصلی آن عدم وجود مدیران توسعهیافته و عدم توجه به علوم انسانی است و مسئله اساسی این است که باید تفکر توسعهای در جامعه و استان اتفاق بیفتد.
وی تاکید کرد: ما به جهاد دانشگاهی و فعالیتهای آن اعتقاد داریم و آماده همکاری در تمام زمینههای فرهنگی، علمی، اجتماعی و...
با این نهاد هستیم و امیدواریم همکاریهای مشترک در این دوره از مدیریت در استان به اوج خود برسد.
رئیس جهاد دانشگاهی استان اردبیل نیز در این نشست با تاکید بر اینکه باید شبکهسازی بین دانشگاهها اتفاق بیفتد، اضافه کرد: شبکههای همکاری بین دانشگاههای استان ضعیف بوده و نوعی رقابت غیرسازنده هم در این میان ملاحظه میشود و در عین حال ارتباط در دانشگاهها با جامعه نیز محدود است و ضروت دارد که باید الگوی دانشگاه متعهد به جامعه در استان تقویت شود.
حسام رسولی بیان کرد: جهاد دانشگاهی به عنوان معین و مکمل دانشگاههای استان فعالیت میکند و دانشگاه محقق اردبیلی، بزرگترین فرصت برای جهاد دانشگاهی است و ما در طراحی برنامههای فرهنگی و علمی این ظرفیت را در نظر گرفتهایم.
وی با اعلام اینکه دانشگاه محقق اردبیلی در استان تنها دانشگاهی است که به فرمایشات مقام معظم رهبری در زمینه ضرورت حضور جهاد دانشگاهی در بطن دانشگاه عمل کرده است، یادآور شد: اساسیترین مسئلهای که مقام معظم رهبری چندین دهه است با ادبیات مختلف در بیانات خویش به آن تاکید دارند، اقتصاد دانشبنیان است که اصلیترین گره استان نیز است که آماده همکاری و همافزایی در این زمینه برای اعتلای استان هستیم.
رئیس جهاد دانشگاه استان اردبیل با اشاره به اینکه این نهاد علمی پیشرو در زمینه سلولهای بنیادی و سلامت و درمان در کشور است، اظهار داشت: در استان فعالیتهای این نهاد نیز در چهار حوزه سلامت درمان، توانمندسازی و ارتقای بهرهوری و نوآوری در بخش دولتی و مردمی، صنایع خلاق فرهنگی و فناوریهای پیشرفته متمرکز شده است.
رسولی مرکز درمان ناباروری قفقاز واحد را گنجینهای ارزشمند از دادههای آماده در زمینه تحقیقات سلامت و ناباروری عنوان کرد و گفت: در زمینه پژوهشهای علوم پایه این مرکز میتواند محملی برای تولید دانش با همکاری اعضای هیئت علمی دانشگاههای استان باشد.
وی از فعالیت مناسب سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی اردبیل با 9 کانون فرهنگی دانشجویی در دانشگاه محقق خبر داد و افزود: بخش فرهنگی جهاد دانشگاهی در این دانشگاه مستقر است و با اجرای طرحهای ملی خلاقانه از جمله طرحهای ایران مرز پرگهر، مسابقات مناظره دانشجویی، طرح ارائه سه دقیقهای دستاوردهای علمی، فناوری و فرهنگی دانشجویان دانشگاهها و غیره با مشارکت دانشگاه توانسته خدمات فرهنگی و اجتماعی مناسبی را به دانشجویان ارائه دهد.
انتهای پیام/132/