فارس پیشرو در موزه داری و احیای میراث فرهنگی با 400 میلیارد
سرپرست میراث فرهنگی استان فارس، گفت: با پیگیری های انجام شده 400 میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل پروژه های مهم میراثی فارس، از جمله موزه منطقه ای فارس و باغ موزه مشاهیر اختصاص یافت.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، محسن ضیایی در آستانه هفته میراث فرهنگی، از جایگاه برتر فارس در موزهداری خبر داد و با اشاره به 17 موزه خصوصی استان، این موفقیت را مرهون مشارکت چشمگیر بخش خصوصی در حفظ و معرفی میراث فرهنگی دانست.
وی افزود: با پیگیریهای انجامشده، 400 میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل پروژههای مهم میراثی فارس، از جمله موزه منطقهای فارس و باغ موزه مشاهیر، اختصاص یافت که 150 میلیارد تومان از این مبلغ از اعتبارات استانی و 250 میلیارد تومان از اعتبارات ملی تأمین شده است.
سرپرست میراث فرهنگی استان فارس از انتخاب پنج موزه فارس بهعنوان موزههای برتر کشور خبر داد و گفت: موزههای موسیقی بومی لامرد، مفاخر جهرم، نورآباد ممسنی، و دو موزه در بوانات (باستانشناسی و اسناد تاریخی) در این رقابت موفق به کسب رتبههای برتر شدهاند.
وی ادامه داد: هفته میراث فرهنگی فارس با شعار «میراث فرهنگی، هویت ملی، پیشران اقتصاد» از 28 اردیبهشت تا سوم خرداد برگزار میشود و از برگزاری بیش از 280 برنامه متنوع در سطح استان خبر داد.
ضیایی از اجرای برنامههای متنوع هفته میراث فرهنگی در تمام شهرستانهای فارس خبر داد و افزود: در شیراز، افتتاح فاز دوم بازارچه دائمی صنایع دستی حافظیه و رونمایی از فاز مطالعاتی باغ موزه مشاهیر فارس، از جمله برنامههای مهم این هفته خواهد بود.
همچنین بخشی از موزه منطقهای فارس نیز در این هفته به بهرهبرداری میرسد و پیشرفت قابل توجهی در ساخت آن حاصل شده است.
سرپرست میراث فرهنگی فارس از آغاز پروژههای مرمتی و توسعهی زیرساختهای گردشگری در هفت شهرستان استان خبر داد و گفت: این پروژهها که در نورآباد، داراب، فسا، فیروزآباد، لار، جهرم و نیریز اجرا میشوند، در مجموع 250 میلیارد ریال اعتبار دارند و نشان از تعهد استان به توسعه گردشگری در تمام مناطق دارد.
محمدمهدی نجفی، رئیس اداره موزههای ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس هم از برنامههای متنوعی در پایگاههای میراث جهانی (تخت جمشید، پاسارگاد، محور ساسانی، باغهای تاریخی) و ملی (بافت تاریخی شیراز و لار) خبر داد و افزود: 33 برنامه ویژه، برنامههای مستقل پایگاههای میراث فرهنگی ملی و جهانی نیز اجرا خواهد شد.
نجفی از مشارکت موزههای خصوصی و تشکلهای مردمنهاد برای تعامل بیشتر جامعه با میراث فرهنگی خبر داد و با اشاره به شعار سال 2025 شورای بینالمللی موزهها (موزهها برای آیندهای پایدار)، بر نقش فعال موزهها در توسعه پایدار، محیط زیست، اقتصاد محلی و هویت فرهنگی تأکید کرد.
رئیس اداره موزههای ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس از ثبت 554 اثر (شامل سکهها، منبتهای آباده، سفالینههای مرودشت و مسکوکات لاری) در فهرست آثار ملی در سال گذشته خبر داد و از ثبت حدود 5500 قلم از آثار موزه پارس، 20200 قلم آثار مطالعاتی، بیش از 11500 قلم آثار مطالعاتی موزه تخت جمشید و صدها اثر از موزههای خصوصی در سامانه جامع اطلاعات فرهنگی تاریخی (جام) خبر داد.
وی به فعالیت 27 موزه خصوصی و 54 مجموعهدار فرهنگی در استان اشاره کرد و از فعالیت بینالمللی برخی از آنها مانند موزه عروسک فوزیه خضری یاد کرد.
نجفی با اشاره به وضعیت مناسب موزه پارس شیراز (با وجود فضای محدود و 30 هزار اثر) و استانداردهای بالای حفاظت از آثار در این موزه، از بازگشت برخی خانهموزههای روستایی به چرخه بازدید و آمادهسازی چند موزه جدید برای فعالیت خبر داد.
رئیس اداره موزههای ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس افزود: برگزاری دو نمایشگاه ارزشمند (آثار دوره ایلامی در تخت جمشید و هنر اسلامی در حرم شاهچراغ) در سال گذشته نیز از دیگر دستاوردها بود.
وی در پایان، موفقیتهای میراث فرهنگی فارس را حاصل تلاش جمعی کارشناسان، مجموعهداران و مردم دانست و بر تقویت نقش موزهها در ارتقای فرهنگ عمومی، هویت تاریخی و اقتصاد محلی تأکید کرد.
انتهای پیام/424/