خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 24 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

رایزنی برای انتقال دانش تولید مواد اولیه داروهای ضدسرطان

تسنیم | اجتماعی و حوادث | چهارشنبه، 24 اردیبهشت 1404 - 14:53
مدیر یک شرکت تأمین کننده مواد اولیه دارو با اشاره به خودکفایی ایران در تولید 71 درصد مواد اولیه داروها در داخل کشور، گفت: در حال رایزنی با شرکت های اروپایی برای انتقال دانش فنی و فناوری تولید مواد اولیه داروهای ضد سرطان، به داخل کشور هستیم.
مواد،اوليه،توليد،دارو،كشور،تأمين،داروهاي،دارويي،صنعت،صادرات

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، زهرا آقامیری در حاشیه برگزاری نمایشگاه مواداولیه دارو در جمع خبرنگاران با بیان این که ایران در 71 درصد از مواد اولیه دارویی خودکفا است، گفت: با توجه به شعار "سرمایه‌گذاری در تولید" در سال جاری، این امکان فراهم است که دانش فنی تولید 29 درصد از مواد اولیه‌ای که در داخل کشور تولید نمی‌شود، از جمله داروهای ضد سرطان و داروهای خاص، به داخل کشور منتقل شود.
البته این کار نیاز به سرمایه‌گذاری کلان دارد و تنها بخش خصوصی نمی‌تواند این هزینه مالی را تأمین کند، بنابراین کمک دولتی در این زمینه ضروری است تا بتوانیم این انتقال دانش را به کار عملیاتی تبدیل کرده و در نهایت سطح تولید مواد اولیه دارویی در کشور را افزایش دهیم.
وی افزود: در همین راستا در حال رایزنی با شرکت‌های اروپایی برای انتقال تکنولوژی تولید مواد اولیه داروهای خاص، از جمله داروهای ضد سرطان، به داخل کشور هستیم و امیدواریم که با سرمایه‌گذاری دولت در این حوزه، بتوانیم به خودکفایی لازم در تولید مواد اولیه دارویی داروهای سرطان دست یابیم؛ امید داریم که در سال جاری به خودکفایی 100 درصدی در تولید مواد اولیه دارویی نزدیک شویم.
این فعال حوزه دارو در خصوص چالش‌هایی که صنعت در مسیر تأمین مواد اولیه با آن‌ها مواجه است، توضیح داد: درخصوص این چالش‌ها می‌توان به دو مسئله اصلی اشاره کرد.
اول، مشکل تحریم‌هاست که تأمین‌کنندگان را مجبور کرده تحت شرایط سخت‌تری مواد اولیه دارویی را تأمین کنند.
دوم، تأمین ارز مورد نیاز برای صنعت داروست.
اگر ارز مورد نیاز در زمان مناسب تأمین و تخصیص داده نشود، عملاً چرخه صنعت دارو و تولید مواد اولیه دچار مشکل خواهد شد.
وی با اشاره به ظرفیت بالای صادرات دارو از ایران به کشورهای همسایه گفت: متخصصین کشور ما در حوزه تولید و تأمین مواد اولیه به خوبی عمل کرده‌اند و در زمینه صادرات نیز، ظرفیت بالایی داریم.
از نظر کیفی و کمی، تولیدات صنعت دارو از جمله مواد اولیه و محصول نهایی دارو در کشور ما ظرفیت بالایی برای صادرات دارند و اگر دولت در این زمینه حمایت بیشتری کند، می‌توانیم به طور چشمگیری به ارزآوری صنعت دارو برای کشور کمک کنیم.
البته از سال گذشته تا کنون شرایط بهتری فراهم شده است، اما همچنان نیاز به تسهیل قوانین برای صادرات داریم تا تولیدکنندگان بتوانند به راحتی وارد بازارهای جهانی شوند.
انتهای پیام/