چین: برخی تعرفههای متقابل با آمریکا همچنان پابرجاست - تسنیم
وزارت امور خارجه چین اعلام کرد که اقدامات تلافی جویانه ای که در واکنش به دو دور تعرفه های تحمیلی آمریکا با بهانه فنتانیل اتخاذ شده بود، همچنان معتبر و مؤثر است.

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، لین جیان، سخنگوی وزارت امور خارجه چین، روز چهارشنبه در نشست خبری امروز این وزارتخانه درباره مسئله فنتانیل به پرسش خبرنگاران پاسخ داد.
وی با اشاره به مذاکرات تعرفهای اخیر میان چین و آمریکا گفت: در مذاکرات تجاری اخیر چین و آمریکا در ژنو، دو طرف به توافقات مثبتی دست یافتهاند و توافق کردهاند که سطح تعرفههای دوجانبه را بهطور چشمگیری کاهش دهند.
بر اساس توافق، آمریکا متعهد شده است 91٪ از تعرفهها را حذف و اجرای 24٪ از تعرفههای متقابل را به حالت تعلیق درآورد.
در مقابل، چین نیز اقدام مشابهی انجام داده و 91٪ از تعرفههای تلافیجویانه را حذف و اجرای 24٪ از آنها را تعلیق کرده است.
هر دو کشور تنها 10٪ از تعرفهها را حفظ کردهاند.
وی تصریح کرد: آمریکا با بهانه قاچاق فنتانیل، دو بار بهطور غیرمنطقی تعرفههایی را علیه چین اعمال کرد و چین نیز بلافاصله با اتخاذ اقدامات تلافیجویانه شامل اقدامات تعرفهای و غیرتعرفهای، از منافع مشروع خود قاطعانه دفاع کرد.
این اقدامات همچنان معتبر هستند.
با وجود کاهش گسترده تعرفهها پس از مذاکرات ژنو، آمریکا همچنان 30٪ از تعرفهها را که شامل 20٪ تعرفههای مربوط به فنتانیل و 10٪ تعرفههای پایه هستند، حفظ کرده است.
نیکلاس برنز، سفیر پیشین آمریکا در چین، روز سهشنبه 13 مه در مصاحبهای با بلومبرگ گفت که واشنگتن به پکن اطلاع داده که اگر چین در مسئله فنتانیل با آمریکا همکاری نکند، باید با پیامدهای آن مواجه شود.
برنز همچنین اظهار داشت: تعرفههای 20 درصدی که در دوره ترامپ علیه کالاهای چینی وضع شدهاند، هشداری روشن به چین بودهاند که اگر در بحران سلامت عمومی فعلی همکاری نکند، هزینه سنگینی برای آن خواهد پرداخت.
لین جیان در پاسخ به این اظهارات گفت: اظهارات برخی مقامات آمریکایی بیپایه و غیرمسئولانه بوده و ما قاطعانه با آن مخالفت میکنیم.
وی افزود: ما پیشتر بارها موضع اصولی خود را درباره تعرفههای فنتانیل بیان کردهایم.
فنتانیل مشکل آمریکا است، نه چین؛ و مسئولیت حل آن نیز بر عهده خود آمریکاست.
نادیده گرفتن حسننیت چین و اعمال غیرمنطقی تعرفهها به بهانه فنتانیل، نهتنها به همکاریهای دوجانبه در حوزه مبارزه با مواد مخدر لطمه میزند، بلکه منافع چین را نیز بهطور جدی آسیب میزند.
این سخنگو همچنین تأکید کرد: اگر آمریکا واقعاً خواهان همکاری با چین است، باید از سیاهنمایی و مقصر جلوه دادن چین دست بردارد و با رویکردی برابر، محترمانه و متقابل وارد گفتگو شود.
در 3 مارس سال جاری، رئیسجمهور ترامپ با استناد به ناتوانی پکن در مهار تجارت غیرقانونی مواد مخدر مانند فنتانیل، فرمانی را امضا کرد که طی آن تعرفههای 10٪ی قبلی بر کالاهای صادراتی چین به آمریکا، به 20٪ افزایش یافت و از 4 مارس امسال اجرایی شد.
در واکنش نیز وزارت بازرگانی چین 15 نهاد آمریکایی از جمله شرکت Leidos را در فهرست کنترل صادرات قرار داد و صادرات اقلام با کاربرد دومنظوره به این شرکتها را ممنوع اعلام کرد.
همچنین 10 شرکت آمریکایی از جمله TCOM در فهرست نهادهای غیرقابل اعتماد قرار گرفتند و از انجام فعالیتهای مرتبط با واردات و صادرات با چین منع شدند.
سرمایهگذاری جدید در خاک چین نیز برای این شرکتها ممنوع شد.
افزون بر این، چین از 10 مارس بر محصولات وارداتی از آمریکا نظیر مرغ، گندم، ذرت و پنبه 15٪ تعرفه وضع کرده و بر ذرت، سویا، گوشت خوک و گاو، محصولات دریایی، میوهها، سبزیجات و لبنیات 10٪ تعرفه جدید اعمال کرده بود.
انتهای پیام/