فرماندار روانسر مهمترین چالشهای این شهرستان را تشریح کرد
کرمانشاه-فرماندار روانسر با اشاره به مهمترین مشکلات شهرستان در حوزه بهداشت، آموزش، راه، کشاورزی، گردشگری، آب و زیرساختها، خواستار توجه دولت در جریان سفر معاون رئیسجمهور به این شهرستان شد.

به گزارش خبرنگار مهر ظهر چهارشنبه در جریان سفر عبدالکریم حسینزاده، معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیسجمهور به شهرستان روانسر، خدیجه جشنپرور، فرماندار این شهرستان در نشستی تخصصی با ارائه گزارشی جامع از مشکلات و مطالبات اصلی منطقه، مهمترین چالشهای توسعهای روانسر را تشریح کرد.
وی با اشاره به پایین بودن سرانه درمانی و نبود بیمارستان در شهرستان روانسر گفت: متأسفانه بیمارستانی در شهرستان وجود ندارد و تنها ساختمانی نیمهکاره با پیشرفت فیزیکی ۳۰ درصد برای بیمارستان ۶۴ تختخوابی موجود است که برای تکمیل آن به ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.
این ساختمان سالهاست بدون پیشرفت باقی مانده و امید داریم در جریان این سفر با تخصیص بودجهای خاص، عملیات ساخت آن از سر گرفته شود.
جشنپرور افزود: احداث خانههای بهداشت در روستاهای باباعزیز و زالوا از دیگر مطالبات مردم در حوزه بهداشت است.
در حوزه آموزش، فرماندار روانسر با اشاره به وجود ۴۳ مدرسه در سطح شهر، گفت: ۳۷ مدرسه دوشیفته و بسیاری از آنها تخریبی هستند.
برای نوسازی و استانداردسازی فضای آموزشی، به اعتباری بالغ بر ۱۸۷ میلیارد تومان نیاز است که امیدواریم محقق شود.
وی با بیان اینکه چالش دوم شهرستان مربوط به وضعیت نامناسب جادههاست، اظهار کرد: روانسر دارای جادههای کمعرض و حادثهخیز است و اعتبارات حوزه راه عمدتاً صرف محور اسلامآباد به مرز خسروی میشود و روانسر سهم بسیار اندکی دارد.
وی خواستار تعریض راه شریانی شهرستان به طول ۴۶.۵ کیلومتر با اعتباری بیش از هزار میلیارد تومان شد.
همچنین بهسازی ۵۲ کیلومتر راه روستایی با نیاز به ۲۶۰ میلیارد تومان اعتبار، رفع خطر پرتگاههای جادهای با ۴۵ میلیارد تومان و مقابله با خطر رانش زمین در بخش شاهو با ۵۰ میلیارد تومان از دیگر مطالبات جدی این حوزه بود.
وی با تأکید بر تنش آبی در شهرستان، احداث سامانه انتقال آب سردسیری را از مطالبات اصلی مردم دانست و افزود: تنها ۲۱ درصد از ۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی ما آبی هستند که با اجرای این سامانه، علاوه بر تأمین آب شرب، ۱۵ هزار هکتار زمین کشاورزی نیز آبی خواهد شد.
فرماندار روانسر به پروژههای نیمهتمام در حوزه آب شهری اشاره کرد و گفت: برای تکمیل چاه آب شهر با پیشرفت ۷۰ درصدی، ۱۷ میلیارد تومان اعتبار نیاز است و بخش شاهو نیز نیازمند ۱۳ میلیارد تومان اعتبار برای آبرسانی است.
همچنین آبرسانی به ۲۳ روستا ۱۵۲ میلیارد تومان اعتبار میطلبد.
تکمیل تصفیهخانه روانسر نیز که ۹۰ درصد پیشرفت دارد، ۵۰ میلیارد تومان بودجه نیاز دارد.
جشنپرور اضافه کرد: در حوزه آبیاری و کشاورزی نیز بهسازی کانالهای سنتی و فرسوده به ارزش ۳۵ میلیارد تومان میتواند مانع هدررفت آب شود.
وی همچنین خواستار تخصیص بودجه ۶۲ میلیارد تومانی برای توسعه فضای ورزشی شد و گفت: با وجود ۷ سالن ورزشی موجود، شهرستان پاسخگوی ۲۲ هیئت ورزشی فعال بهویژه در حوزه بانوان نیست.
در بخش گردشگری، فرماندار روانسر از نبود ساماندهی در محوطههای ثبتشده میراث فرهنگی از جمله گردمه و موسایی گلایه کرد و گفت: بهدلیل محدودیتهای اعمالشده، مردم امکان توسعه و ساختوساز در املاک خود را ندارند که منجر به سکونت در حاشیه شهر و کاهش کیفیت خدمات شهری شده است.
جشنپرور در ادامه به وضعیت غار قوریقلعه نیز اشاره کرد و گفت: شرکت توسعه گردشگری بهعنوان متولی، خدماتی به شهرستان ارائه نمیدهد و هیچ مسئولیت اجتماعی ندارد.
وی خواستار اختصاص ۱۰ درصد از درآمد این غار به توسعه زیرساختهای عمرانی شهرستان شد.
فرماندار روانسر همچنین از نبود زیرساختهای لازم برای جذب سرمایهگذار در حوزه تلهکابین، پل معلق و گردشگری طبیعی و فرهنگی انتقاد کرد و افزود: ایجاد بازارچههای صنایع دستی در مسیرهای دسترسی به قوریقلعه و شاهو میتواند تحولی در اقتصاد منطقه ایجاد کند.
وی درباره مشکلات ارتباطی در روستاها گفت: باوجود جمعیت قابلتوجه، زیرساختهای ارتباطی ضعیف بوده و در شرایط اضطراری دسترسی سریع به خدمات امدادی ممکن نیست.
در حوزه پسماند نیز فرماندار روانسر از وضعیت آلوده محل دفع زباله روستای خرمآباد ابراز نگرانی کرد و افزود: دود ناشی از سوخت زبالهها علاوه بر تهدید محیطزیست، موجب نارضایتی مردم و صاحبان واحدهای صنعتی شده است.
این پروژه نیازمند ۱۲ میلیارد تومان برای ساماندهی است.
در ادامه، وی به ضرورت بازنگری طرحهای هادی برای ۳۳ روستا و اجرای آن برای ۵۰ روستا با اعتباری بالغ بر ۱۰۷ میلیارد تومان اشاره کرد.
وی با بیان اینکه شهرک صنعتی روانسر بزرگترین شهرک صنعتی اورامانات است، خواستار توسعه فازهای دوم و سوم این شهرک شد.
همچنین احیای پروژه متوقفشده پتروشیمی آباد اورامان با وجود صرف هزینه ۱۰ میلیون یورویی برای دانش فنی، بهدلیل تغییر مدیریت رها شده و نیازمند پیگیری مجدد است.
در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر، جشنپرور با اشاره به وجود علاقهمندی مردم به احداث نیروگاههای خورشیدی، از مشکلات موجود در واگذاری زمین و روند نامشخص دریافت تسهیلات انتقاد کرد و خواستار رفع موانع از سوی دستگاههای مربوطه شد.
در بخش کشاورزی، وی خواستار ایجاد مرکز تحقیقات کشاورزی، تسریع در پرداخت مطالبات گندمکاران، اصلاح الگوی کشت و تأمین نهادههای زراعی شد.
وی افزود: شهرستان روانسر ظرفیت بالایی در حوزه گیاهان دارویی و ایجاد دهکدههای زیستپایدار دارد که نیازمند حمایت است.
فرماندار روانسر در پایان ابراز امیدواری کرد که سفر معاون توسعه روستایی رئیسجمهور به روانسر منشأ خیر و تحول برای این شهرستان محروم باشد.