اختتامیه یازدهمین کنگره ادبیات پایداری در کرمان
یازدهمین کنگره ادبیات پایداری در کرمان با حضور مسئولان، اصحاب قلم، پژوهشگران و محققان حوزه دفاع مقدس و پیشکسوتان حوزه مقاومت به کار خود پایان داد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، اختتامیه یازدهمین کنگره ادبیات پایداری صبح امروز در تالار وحدت دانشگاه بینالمللی شهید باهنر کرمان برگزار شد، آیین آغازین این کنگره با حضور مسئولان کشوری و استان کرمان، اصحاب قلم، پژوهشگران برجسته، محققان حوزه دفاع مقدس و پیشکسوتان حوزه مقاومت در جوار گلزار شهدای این دانشگاه برگزار شد.
حسین اکبریفرد، رئیس یازدهمین کنگره سراسری ادبیات پایداری، در حاشیه مراسم اختتاحیه این رویداد فرهنگی، با اشاره به قدمت و اعتبار این کنگره، اظهار داشت: کنگره سراسری ادبیات پایداری یکی از باسابقهترین و تأثیرگذارترین رویدادهای ادبی کشور محسوب میشود که هر دو سال یک بار با حضور پژوهشگران، نویسندگان و دانشگاهیان از سراسر کشور برگزار میشود.
وی افزود: این کنگره با تمرکز بر محورهای «ایثار، شهادت و مقاومت در ادبیات معاصر» به بررسی نقش ادبیات در تبیین گفتمان ایستادگی و انتقال میراث فرهنگی و حماسی مقاومت ملت ایران میپردازد و هدف اصلی از برگزاری این رویداد، تبیین جایگاه و نقش ادبیات در حفظ، بازنمایی و انتقال ارزشهای والای دفاع مقدس و فرهنگ مقاومت به نسلهای آینده است.
رئیس یازدهمین کنگره سراسری ادبیات پایداری با اشاره به محوریت جریانشناسی در این دوره از کنگره گفت: امسال موضوع «جریانشناسی ادبیات پایداری» به عنوان یکی از محورهای اصلی در دستور کار قرار گرفته و از پژوهشگران و اساتید برجسته دانشگاهی از سراسر کشور برای ارائه پژوهشهای خود در این زمینه دعوت شده است.
اکبریفرد، افزود: خوشبختانه، استقبال خوبی از این فراخوان صورت گرفته و انتظار میرود نتایج علمی و پژوهشی قابل توجهی در این حوزه حاصل شود.
وی ادامه داد: در حال حاضر بیش از 40 دانشگاه در کشور در حوزه ادبیات پایداری فعالیت علمی و آموزشی دارند و در کنار این فعالیتها، نشریه تخصصی «ادبیات پایداری» به عنوان پایگاه علمی این حوزه به صورت منظم منتشر میشود و مقالات برگزیده کنگره نیز در مجموعهای تحت عنوان نامه پایداری چاپ و منتشر خواهد شد.
رئیس یازدهمین کنگره سراسری ادبیات پایداری، در توضیح فعالیتهای ساختاری در این حوزه افزود: طی سالهای اخیر، اتفاقات مهم و امیدبخشی در حوزه ادبیات پایداری رخ داده است؛ از جمله تأسیس کرسیهای تخصصی ادبیات پایداری در دانشگاهها و راهاندازی مقطع کارشناسی ارشد در رشته ادبیات فارسی با گرایش ادبیات پایداری، که به تربیت پژوهشگران متخصص در این عرصه کمک شایانی کرده است.
وی همچنین اشاره کرد: در ده دوره پیشین کنگره، نامههای پایداری منتشر شده و این روند در دوره یازدهم نیز ادامه یافته و امیدواریم مجموعه مقالات ارزشمندی که به دبیرخانه علمی کنگره ارسال شده، بتواند محتوای قابل توجهی برای چاپ در شماره جدید نامه پایداری فراهم آورد.
اکبریفرد عنوان کرد: تاکنون 86 مقاله به دبیرخانه علمی کنگره ارسال شده که از این میان، 36 مقاله پس از داوری علمی پذیرفته شدهاند.
از این تعداد، 14 مقاله برگزیده در دو نوبت صبح و عصر به صورت حضوری ارائه خواهند شد.
بسیاری از این مقالات، قابلیت انتشار در نشریات معتبر علمی کشور را نیز دارند.
رئیس یازدهمین کنگره سراسری ادبیات پایداری در پایان تأکید کرد: حضور فعال محققان از دانشگاههای جامع و مراکز آموزش عالی سراسر کشور، به ویژه دانشگاههایی که در حوزه ادبیات و علوم انسانی فعالیت دارند، نشاندهنده جایگاه رفیع ادبیات پایداری در فضای علمی و فرهنگی کشور است و نویدبخش آیندهای روشن برای تبیین هرچه بیشتر گفتمان مقاومت در ادبیات معاصر خواهد بود.
به گزارش تسنیم سردار سرلشکر پاسدار محمد باقری، رئیس ستادکل نیروهای مسلح پیامی به یازدهمین کنگره سراسری ادبیات پایداری و مقاومت (کرمان) ارسال کرد که توسط سردار سرتیپ دوم بسیجی «مهدی امیریان» رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس و مقاومت قرائت شد.
متن پیام به شرح ذیل است
ادبیات پایداری و مقاومت بر بلندای تاریخ غرورآفرین ایران بزرگ و در سایهسار روایتهای جاودانه حماسه و غیرت نمایان گشت.
تاریخ این مرز و بوم حماسههایی در دفتر زرینش ثبت نموده که هر برگ آن شرارهای بر جان استکبار و دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران انداخته است.
پایداری و مقاومت، تنها یک واژه نیست؛ آینهای تمامنما از استقامت ملت سرافرازی است که در کویر ستم، قامت کرامت خود را خم نکرد و عزت، استقلال و شکوه رابرای ایران اسلامی به ارمغان آورد.
کنگره سراسری ادبیات پایداری و مقاومت گنجینهای از روایتهای ناب است تا نسل جوان و هوشیار کشور را با رشادتها و دلاوریهای قهرمانان دیروز و امروز پایداری و مقاومت، پیوندی عمیق و ناگسستنی بزند.
یازدهمین دوره کنگره سراسری ادبیات پایداری و مقاومت در کرمان؛ دیار سیدالشهدای مقاومت و با حضور محققین و پژوهشگران متعهد، فرصت مغتنمی است تا ادبیاتی نشات گرفته از شهامت و شجاعت شهدا، ایثارگران و رزمندگان میهن اسلامی است به نسل جوان و نوجوان انتقال داده شود.
اینجانب از اساتید، پژوهشگران، فرهیختگان و دستاندرکاران این کنگره وزین که با تلاش و همت خود اشاعهگر ارزشهای ماندگار و حیاتبخش دفاع مقدس و مقاومت و ترویج روحیه اعتماد به نفس، خودیاوری و ایستادگی در مقابل استکبار میشوند، قدردانی نموده و امیدوارم در سایه توجه حضرت ولیعصر (عجلالله تعالی فرجه الشریف) و رهبریهای عالمانه فرمانده معظمکل قوا حضرت امام خامنهای سربلند و پیروز باشید.
انتهای پیام/511/