نکولعلآزاد: تعدادی از ورزشکاران المپیکی ما کارگر و در معرض اخراج هستند
رئیس فدراسیون ناشنوایان درباره وضعیت ورزشکاران اعزامی به المپیک ۲۰۲۵ توکیو گفت: تعداد قابل توجهی از ورزشکاران ما کارگر هستند و به خاطر حضور منظم در اردوها در معرض اخراج قرار دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان - مصطفی نکولعلآزاد رئیس فدراسیون ناشنوایان درخصوص حواشی به کارگیری یک خواننده پاپ به عنوان مشاور اقتصادی اظهار داشت: سئوال من از منتقدین این است که اگر یک فرد مشهور مثل رضا گلزار برای کمک به فدراسیون بیاید، از او استفاده نمیکنند؟
ما برخی افراد اینچنینی را به عنوان مشاور به کارگیری میکنیم و حقوقی هم به آنها اختصاص پیدا نمیکند.
وی ادامه داد: اگر مشاورین بتوانند به ما کمک دهند که خوشحال میشویم و اگر نتوانند نیز طلبکار آنها نخواهیم شد.
این خواننده پاپ که به عنوان مشاور اقتصادی آمده نیز چنین شرایطی دارد و امیدواریم که بتواند به ما کمک دهد.
در این فدراسیون بودجه ما بسیار محدود است و ورزشکاران زیادی در رشتههای مختلف داریم؛ به همین منظور مجبوریم که از افراد مستعد برای جذب سرمایه استفاده کنیم.
به تازگی از بازیهای آسیایی آمدیم و حالا باید برای المپیک هم هزینههای زیادی انجام دهیم.
رئیس فدراسیون ورزشهای ناشنوایان با اشاره به در پیش بودن بازیهای المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان عنوان کرد: اردوهای تیم ملی آغاز شده و بخشی از مسابقات انتخابی ملیپوشان را نیز پشت سر گذاشتیم.
نهایتا تا ۱۰ خرداد همه ورزشکاران اعزامی نهایی میشوند و یک فرصت ۶ ماهه برای آمادهسازی و برگزاری اردوها خواهیم داشت.
بازیهای المپیک ناشنوایان ۲۰۲۵ آبان سال جاری به میزبانی شهر توکیو ژاپن برگزار خواهد شد.
ایران با کاروانی حدود ۱۶۰ نفره، متشکل از ورزشکار و دیگر اعضای تیم شامل مربیان، پزشکان و دیگر عوامل پشتیبانی، به این رقابتها اعزام خواهد شد.
این کاروان در ۱۲ رشته ورزشی به میدان خواهد رفت که شامل فوتبال، والیبال ساحلی، تکواندو، کاراته، جودو، کشتی فرنگی و آزاد، بدمینتون، بولینگ، تنیس روی میز، تیراندازی، شنا و دوومیدانی است.
مکولعل آزاد افزود: ۱۰ اردوی ۱۰ روزه را برای کاروان اعزامی برنامهریزی کردیم که از نظر کمیت و کیفیت بیسابقه است.
۹۱ ورزشکار به همراه ۶۰ نفر کادر برای کاروان المپیک توکیو انتخاب شدند؛ این بیست و پنجمین دوره المپیک است و یکصد سال از اولین دوره میگذرد.
برخی کاروانها مثل ژاپن و کرهجنوبی که برای بازیهای آسیایی آمده بودند، عنوان کردند که کشورهایشان هزینه زیادی نمیکنند و بیشتر توانشان را باید برای المپیک بگذارند، این مسئله نشان میدهد که کار سادهای در پیش نخواهیم داشت.
نکولعلآزاد در مورد جوایز مدالآوران در بازیهای آسیایی گفت: معمولا جوایز یک سال را جمع میکنند تا همه را طی یک مراسم اهدا کنند.
قبل از شهید رئیسی و پس از آن نیز مسعود پزشکیان هدایای المپینها را اهدا کردند.
با این حال جلسهای با رئیس جمهور داشتیم که قرار بر پیگیری او برای اهدای زودتر جوایز شد؛ امیدواریم که تا آخر خرداد این کار انجام شود تا انگیزه خوبی برای ورزشکاران باشد، زیرا بیشتر اعضای کاروان اعزامی المپیک، ورزشکاران بازیهای آسیایی هستند.
وی تاکید کرد: کمکهای معنوی کنفدراسیون آسیا پابرجاست و پرگر، رئیس این کنفدراسیون نیز دوست خوب ماست که به عنوان یک ایرانی پشتوانه فدراسیون ناشنوایان است.
در حال حاضر تعدادی کمیته همچون بدنسازی، روانشانسی، هوش مصنوعی، ریکاوری و ماساژ را تشکیل دادیم تا کیفیت کار بچهها بالا برود.
بدنسازان در کنار مربیان ما هم هستند تا به ورزشکاران کمک کنند.
مربیانی با سابقه ۲۰ ساله در تیم شنواها، ساعتها پای کلاسهای ما نشستند و این مسئله نشان دهنده کیفیت کار ماست.
رئیس فدراسیون ناشنوایان در آخر خاطرنشان کرد: بودجه وزارت ورزش تقریبا ۶۰ درصد هزینههای المپیک را پوشش میدهد و به همین دلیل باید بخش خصوصی را به کار بگیریم.
باید از حوزه مسئولیت اجتماعی کمک بگیریم که نیازمندتوصیه مقامات است، چون اسپانسر خصوصی نداریم.
با وجود حمایتهای مادی و معنوی وزیر نگران تامین بودجه نیستیم.
تعداد قابل توجهی از ورزشکاران ما کارگر هستند و به خاطر حضور منظم در اردوها در معرض اخراج قرار گرفتند که باید برای آن بودجه خوبی را در نظر بگیریم و به فکر راهکار باشیم.
منبع: ایرنا