خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 24 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

شاهنامه؛ گنجینه هویت ملی و زبان فارسی

مهر | فرهنگی و هنری، استان‌ها | چهارشنبه، 24 اردیبهشت 1404 - 08:46
مشهد - پژوهشگر ادبیات فارسی شاهنامه را گنجینه‌ای ارزشمند از واژگان، اصطلاحات و ترکیبات زیبای زبان فارسی دانست.
شاهنامه،معاصر،فارسي،هويت،ادبيات،ملي،جهان،پژوه

محمدحسین محمددوست در گفتگو با خبرنگار مهر شاهنامه را گنجینه‌ای ارزشمند از واژگان، اصطلاحات و ترکیبات زیبای زبان فارسی دانست و اظهار کرد: مطالعه و بررسی این اثر می‌تواند به تقویت بنیان‌های زبان فارسی و جلوگیری از فراموشی آن کمک کند.
پژوهشگر برجسته ادبیات فارسی و شاهنامه پژوه با اشاره به نقش شاهنامه در تقویت هویت ملی ایرانیان، افزود: در جهان معاصر، در شرایطی که هویت ملی در مواجهه با جهانی شدن و جریان‌های فرهنگی متنوع، در معرض چالش قرار دارد، شاهنامه می‌تواند به عنوان عنصری وحدت‌بخش و تقویت‌کننده هویت ملی ایرانیان عمل کند.
وی شاهنامه را الهام‌بخش هنر و ادبیات معاصر دانست و خاطرنشان کرد: بسیاری از هنرمندان و نویسندگان معاصر، از داستان‌های شاهنامه برای خلق آثار هنری مختلف، از نقاشی و موسیقی تا تئاتر و سینما، استفاده کرده‌اند.
مضامین اخلاقی، اجتماعی و سیاسی موجود در شاهنامه نیز می‌تواند الهام‌بخش نویسندگان و اندیشمندان معاصر برای پرداختن به مسائل و چالش‌های روز جامعه باشد.
محمددوست به چالش‌ها و فرصت‌های پیش‌روی شاهنامه در جهان امروز اشاره کرد و افزود: تفسیرهای ایدئولوژیک و نگاه‌های سطحی به این اثر، می‌توانند از فهم عمیق و درست آن جلوگیری کنند.
از سوی دیگر، عدم دسترسی آسان به نسخه‌های معتبر و ترجمه‌های دقیق شاهنامه برای مخاطبان غیرفارسی‌زبان، می‌تواند مانعی برای گسترش دامنه تأثیرگذاری این اثر در سطح جهانی باشد.
پژوهشگر برجسته ادبیات فارسی و شاهنامه پژوه استفاده خلاقانه از شاهنامه در فناوری‌های جدید، ترجمه این اثر به زبان‌های مختلف و برگزاری همایش‌ها و کنفرانس‌های بین‌المللی درباره آن را از جمله فرصت‌های پیش‌روی شاهنامه در جهان معاصر برشمرد.
وی بر بهره‌گیری علمی و خلاقانه از شاهنامه در آموزش، هنر و رسانه‌ها تاکید کرد و آن را راهی برای حفظ و انتقال این میراث ارزشمند به نسل‌های آینده دانست.