خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 02 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

آمریکا و کانادا هم درگیر فرونشت زمین شدند

مشرق | بین‌الملل | سه شنبه، 23 اردیبهشت 1404 - 20:52
فرونشست،زمين،كانادا،شهرهاي،تكتونيكي،فشردگي،تدريجي،زيرزميني،آ ...

به گزارش مشرق،کانال تلگرامی همه چیز برای ایرانیان کانادا در مطلبی با عنوان فرونشست زمین، تهدیدی پنهان برای کلان‌شهرهای آمریکا و کانادا نوشت:
مطالعه‌ای تازه که در ژورنال علمی Nature Cities منتشر شده، نشان می‌دهد که ۲۸ شهر بزرگ ایالات متحده به‌طور تدریجی در حال فرونشست هستند؛ پدیده‌ای که می‌تواند خطر وقوع سیلاب، آسیب به سازه‌ها، جاده‌ها، پل‌ها و سدها را به شدت افزایش دهد.
لئونارد اوهنهن، نویسنده اصلی این مطالعه و پژوهشگر مدرسه اقلیم‌شناسی دانشگاه کلمبیا، در گفت‌وگو با سی تی وی نیوز هشدار داده که شهرهای کانادایی نیز ممکن است در معرض خطر مشابه قرار داشته باشند.
وی می‌گوید: «فرونشست سریع زمین در شهرها می‌تواند باعث نشست نامتوازن سطح زمین شده و به ترک‌خوردگی جاده‌ها، کج شدن ساختمان‌ها، شکست خطوط لوله و تخریب پی‌ها منجر شود.»
این پژوهش با استفاده از داده‌های ماهواره‌ای راداری از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۱، میزان فرونشست در پرجمعیت‌ترین شهرهای آمریکا را بررسی کرده و نشان داده است که در شهرهایی مانند نیویورک، هیوستون و سیاتل، زمین با نرخ دو تا ده میلی‌متر در سال در حال فرونشست است.
مهم‌ترین عامل این پدیده، برداشت بی‌رویه آب‌های زیرزمینی عنوان شده است، اما استخراج نفت و گاز، فعالیت‌های تکتونیکی و فشردگی طبیعی رسوبات در مناطق ساحلی نیز از دیگر دلایل مهم آن هستند.
اوهنهن می‌افزاید: «وزن ساختمان‌ها و زیرساخت‌های شهری نیز می‌تواند این فرونشست را تشدید کند، به‌ویژه در مناطقی که بر خاک‌های نرم و فشرده‌پذیر مانند خاک‌های رسی یا پیت ساخته شده‌اند.»
منوچهر شیرزایی، زمین‌فیزیک‌دان و استاد دانشگاه ویرجینیا تک، که از دیگر نویسندگان این مطالعه است، خاطرنشان می‌کند که گرچه فرونشست در کانادا گسترده نیست، اما خطر آن در برخی مناطق وجود دارد.
برای نمونه، شهرهای تورنتو و مونترال تحت تأثیر پدیده‌ای به نام «تعدیل ایزواستاتیکی یخچالی» هستند که به‌صورت تدریجی باعث بالا آمدن زمین می‌شود، ولی این تغییرات نیز می‌تواند موجب ناپایداری در سازه‌ها شود.
وی درباره ونکوور هشدار داد که این شهر به دلیل موقعیت در منطقه‌ای با فعالیت تکتونیکی، ممکن است تحت تأثیر فرونشست ناشی از زمین‌لرزه، فشردگی خاک و بالا آمدن سطح آب دریا قرار گیرد.
پژوهشگران تاکید دارند که مدیریت منابع آب زیرزمینی، نظارت مستمر با ابزارهای نوین، اصلاح قوانین ساخت‌وساز و بهبود سیستم‌های زهکشی می‌تواند به کاهش این خطر کمک کند.
*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.