خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 24 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

هشدار درباره جنگ شناختی؛ رسانه‌ها و نخبگان جا مانده‌اند - تسنیم

تسنیم | فرهنگی و هنری | سه شنبه، 23 اردیبهشت 1404 - 17:53
رئیس دانشکدگان جامعه و رسانه در نشست نقد و بررسی کتاب «جنگ شناختی» با انتقاد از غفلت عمومی نسبت به تهدیدات نوظهور شناختی، اظهار کرد: جنگ شناختی، راهبرد کنشگران رسانه ای و سیاسی معارض برای تغییر رفتار، تسلط بر اذهان و دگرگونی باورهاست.
شناختي،جنگ،روايت،نبرد،درك،مسئولان،كشور،نصراللهي،آرايش،ارتباط ...

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، دکتر اکبر نصراللهی، جنگ شناختی را تکامل‌یافته‌تر، پیچیده‌تر و تأثیرگذارتر از سایر جنگ‌ها توصیف کرد و افزود: این جنگ، گسترده، چندلایه و پنهان است و موفقیت در آن نیازمند درک دقیق آرایش جدید رسانه‌ای، ارتقای سواد شناختی و بازنگری در سیاست‌های رسانه‌ای کشور است.
این عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به هشدارهای مکرر در خصوص جنگ شناختی تصریح کرد: با وجود طرح گسترده این موضوع در سال‌های اخیر، هنوز در سطوح مختلف رسانه‌ای، دانشگاهی و مدیریتی به‌درستی درک نشده است.
بسیاری از مسئولان و رسانه‌ها همچنان بر روش‌های سنتی و ناکارآمد تکیه دارند.
رئیس دانشکدگان جامعه و رسانه با تأکید بر اینکه جنگ شناختی مهم‌ترین و پیچیده‌ترین شکل نبرد در دنیای امروز است، گفت: مسئولان و رسانه‌ها هنوز ابعاد این جنگ را به‌درستی درنیافته‌اند و در روایت‌گری و بهره‌گیری از ظرفیت‌های رسانه‌های نوین، عقب مانده‌اند.
وی کتاب «جنگ شناختی» را تلاشی بموقع و ارزشمند دکتر مقدم فر برای پر کردن خلأ موجود در ادبیات بومی این حوزه و پاسخ‌گویی به نیاز دانشجویان و پژوهشگران دانست.
او در ادامه با اشاره به بحران روایت‌گری در کشور، خاطرنشان کرد: فقدان روایت، تأخیر در روایت، تعارض و آشفتگی در روایت، نداشتن روایت برتر، خودمحدودسازی رسانه‌ای و غفلت از فضای مجازی، مردم را در برابر حملات شناختی آسیب‌پذیر کرده است.
نصراللهی با بیان اینکه با گسترش فناوری‌های ارتباطی، جنگ‌ها از اشکال سنتی به سمت جنگ‌های شناختی تغییر جهت داده‌اند، افزود: در چنین شرایطی، موفقیت از آن کسانی است که علاوه بر درک دقیق از آرایش جدید رسانه‌ای و ذائقه مخاطبان، بتوانند میدان و قواعد نبرد رسانه‌ای، ابزارهای ارتباطی، سوژه‌ها، واژه‌ها، تصاویر و چینش پیام‌ها را به‌درستی مدیریت کنند.
او در پایان با تأکید بر مسئولیت جمعی در مقابله با جنگ شناختی گفت: مقصر دانستن نهاد یا سازمان خاص بی‌معناست.
رسانه‌ها، دانشگاه‌ها، حوزه‌های علمیه، مسئولان و حتی مردم باید نقش خود را در این نبرد بپذیرند.
فردگرایی، نادیده‌ گرفتن کار تیمی و استفاده غیرحرفه‌ای از رسانه‌ها، کشور را در این میدان بی‌پناه خواهد کرد.
همه باید با کنشگری فعال، بهره‌گیری از علوم مختلف و کار حرفه‌ای رسانه‌ای برای پیروزی در جنگ شناختی تلاش کنند.
انتهای پیام/