بیشترین واردات قزوین از چین است
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان قزوین گفت: علی رغم اینکه بیشترین واردات به استان قزوین از چین انجام می شود، ولی در صادرات به چین، استان قزوین سهم ناچیزی دارد که لازم است اتاق بازرگانی در این زمینه و رشد صادرات به چین برنامه ریزی کند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، علی رحمانی امروز در کارگروه اقتصاد، اشتغال و سرمایهگذاری استان قزوین در سالن جلسات استانداری قزوین، اظهار کرد: استان قزوین به عنوان یک استان صنعتی مطرح است، اما بسیاری از صاحبان صنایع دغدغه و درخواستهایی دارند که یکی از مهمترین این دغدغهها تخصیص منابع ارزی به صنایع است.
وی افزود: مرحله نخست در حوزه رفع مشکل تخصیص منابع ارزی به صنایع استان قزوین، همکاری و پیگیری اداره کل صمت است که باید با وزارتخانه مربوطه جلسات مشترک برای حل این موضوع برگزار شود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان قزوین، بیان کرد: بانکها نیز در خصوص موضوع تخصیص ارز لازم به صنایع تصمیمگیر هستند که در این رابطه لازم است کمیتهای با مشارکت بانکها تشکیل و موضوع در دستور کار قرار گیرد.
رحمانی یادآور شد: اگر این اتفاق رخ دهد، از محل منابع ارزی تخصیص یافته به صنایع استان، ارزش افزوده آن نیز در استان مصرف میشود و میتواند در رشد منابع مالی استان کارگشا باشد.
وی به صادرات استان اشاره کرد و ادامه داد: طبق آخرین اطلاعات منتشره از سوی سازمان تجارت، استان قزوین 0/9 درصد از صادرات کشور را بر دوش دارد که با تفاهمنامههای اخیر و جلسات مشترک عراق و پاکستان این آمار در سال پیش رو افزایش خواهد یافت که البته ارزش این صادرات نسبت به وزن آن بیشتر است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان قزوین تصریح کرد: در حوزه واردات در استان قزوین نیز ارزش مالی واردات که 1/6 درصد کل واردات کشور است، از حجم وزنی واردات بیشتر بوده و بیشتر تبادلات از استان قزوین در حوزه پتروشیمی، صنایع نفتی و تولیدات دامی است به همین دلیل حوزه اقتصاد و کشاورزی در این زمینه مورد توجه است.
رحمانی چین را رتبه نخست واردات به قزوین اعلام و عنوان کرد: علیرغم اینکه بیشترین واردات به استان قزوین از چین انجام میشود ولی در صادرات به چین، استان قزوین سهم ناچیزی دارد که لازم است اتاق بازرگانی در این زمینه و رشد صادرات به چین برنامهریزی کند.
وی اضافه کرد: متأسفانه صنایع استان نسبت به پرداخت تسهیلات از سوی بانکها گلایه دارند که بانکهای آینده و سامان در قعر جدول پرداخت تسهیلات به صنایع قرار دارند و لازم است برای تخصیص اعتبار به آنها تجدید نظر شود.
انتهای پیام/