خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 23 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

مذاکرات ایران با آمریکا بر پایه عزت و عقلانیت است

تسنیم | استان‌ها | سه شنبه، 23 اردیبهشت 1404 - 16:54
عضو هیئت علمی دانشگاه کردستان گفت: مذاکرات ایران با آمریکا بر اساس الگوی مقام معظم رهبری است؛ یعنی حفظ عزت، حکمت، مصلحت و عقلانیت.
ايران،مذاكره،مذاكرات،آمريكا،كاملاً،حفظ،سياست،خارجي،جمهوري،اسل ...

مهدی حاتمی، استاد گروه حقوق دانشگاه کردستان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم درباره مذاکرات ایران و آمریکا گفت: ایران بر اساس عقلانیت و در جایگاه اقتدار، درخواست آمریکا برای مذاکره را پذیرفت و عمان را به عنوان واسطه مذاکره غیرمستقیم انتخاب کرد و القای اینکه ایران به‌دلیل مشکلات اقتصادی و یا تحمیل مجبور به مذاکره شده است، قابل قبول نیست.
وی افزود: این‌روزها پیرامون این مذاکره، نظرات متفاوتی در سطح جامعه مطرح می‌شود، اما از نظر منطق حقوقی حاکم بر سیاست خارجی کشورمان، آنچه شاهد آن هستیم، اقدام در راستای سیاست‌های نظام و رویکرد سیاست خارجی ما نسبت به قدرت‌های جهان است.
منطق مذاکرات مبتنی بر اعتمادسازی
این کارشناس روابط حقوقی تصریح کرد: منطق مذاکرات ایران با آمریکا و در ادوار گذشته با کشورهای اروپایی، مبتنی بر اعتمادسازی و همان الگویی است که مقام‌ معظم رهبری در سیاست خارجی به آن توجه ویژه داشته است، یعنی عزت، حکمت، مصلحت و عقلانیت.
وی با بیان اینکه اصل اساسی مذاکرات بر مبنای حفظ عزت و احترام ملت ایران و عدم بی‌احترامی به طرف مقابل در حین مذاکرات است، گفت: علی‌رغم فشار شدید ایالات متحده آمریکا برای مذاکره مستقیم، ایران این درخواست را با توجه به رفتارهای متناقض و بدعهدی‌های قبلی در مورد برجام‌ نپذیرفت و این رویکرد گویای حفظ عزت و جایگاه کشور ماست.
ایران درخواست مذاکره مستقیم آمریکا را نپذیرفت
حاتمی اضافه کرد: از سوی دیگر آمریکا می‌توانست و می‌خواست از طریق مذاکره مستقیم، جنگ روانی در کشورمان ایجاد کند اما در این باره موفق نشد و جمهوری اسلامی تاکنون کاملاً موفق عمل کرده است.
وی اظهار کرد: حکمتی که در جمهوری اسلامی در حوزه سیاست خارجی در دستان رهبر معظم انقلاب است که ایشان حکیمانه این کشتی را به ساحل امن می‌برند، کاملاً حفظ شده و امروز شاهد آن هستیم که کشوری همانند آمریکا که در سطح بین‌المللی ادعاهایی دارد، از جانب ایران مورد مذاکره قرار می‌گیرد.
نتیجه این شده که دست خالی و فقدان توجیه آنها درباره برنامه نظامی هسته‌ای ایران کاملاً اثبات شده است.
این استاد دانشگاه بیان کرد: نظام‌ جمهوری اسلامی با این مذاکره، بار دیگر فرصتی برای اثبات این موضوع را فراهم کرد که ایران همواره حامی صلح است.
موضع ایران در مذاکرات کاملاً مقتدرانه است
وی افزود: ایران همچنین فرصتی به غرب داده که واقعیت‌ها را در مورد ایران درک کند؛ موضع ایران در مذاکرات کاملاً مقتدرانه و مبتنی بر الگوی سه‌گانه فوق‌الذکر بوده و اگر بحث غرب، اثبات نظامی نبودن برنامه هسته‌ای ایران است، به صورت شفاف برای ایالات متحده شفاف‌سازی خواهد کرد؛ کما اینکه در گذشته نیز این رویکرد حاکم بوده است.
این حقوقدان برجسته کردستانی یادآور شد: افراد و گزاره‌هایی که دنبال تضعیف جمهوری اسلامی در مورد مذاکره هسته‌ای هستند، چنان القا می‌کنند که ایران در مذاکرات حرفی برای گفتن ندارد اما واقعیت امر این است که کارشناسان کاملاً مسلط به حقوق بین‌الملل و دیپلماسی از جانب کشورمان در این مذاکرات حضور دارند و در این رابطه می‌توانند رهیافت صلح‌آمیز هسته‌ای با حفظ چرخه سوخت هسته‌ای را به طرف مقابل تفهیم کنند و بپذیرانند.
انتهای پیام/481/