سالانه 50هزار کودک جان خود را بر اثر آلودگی هوا جان میبازند - تسنیم
وزیر بهداشت با بیان این که بر اساس گزارش ها سالانه 700 هزار کودک در دنیا به دلیل آلودگی هوا جان خود را از دست می دهند، گفت: این رقم در کشور ما 50 هزار کودک است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، آیین تکریم و معارفه رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی امروز با حضور دکتر محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت و جمعی از مسئولان در سالن امام خمینی (ره) برگزار شد.
در این مراسم از زحمات دکتر علیرضا زالی در زمان تصدی ریاست دانشگاه تقدیر و حکم ریاست دکتر قیداری به عنوان رئیس جدید دانشگاه به وی شد.
محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت در این مراسم از زحمات دکتر علیرضا زالی، رئیس سابق دانشگاه قدردانی و برای دکتر محمداسماعیل قیداری ریاست جدید دانشگاه آرزوی موفقیت کرد.
وزیر بهداشت اولویت این وزارتخانه را افزایش سرمایه اجتماعی در بین اعضای هیئت علمی دانشگاهها اعلام کرد و گفت: اساتید باید به ما اعتماد داشته باشند و ما هم باید کاری کنیم تا علاقه و انگیزه آنها برای خدمت افزایش یابد.
وزارت بهداشت باید تلاش کند مسائل شناسایی، آسیبشناسی و رفع شود.
وی گفت: امیدواریم تصمیمات و اقدامات در نظام سلامت به گونهای باشد که خدمات در حد شایسته به مردم ارائه شود، مردمی که چشم امیدشان به نظام سلامت است.
ظفرقندی با بیان اینکه مشکلات محدود به حوزه سلامت نیست و مسائل در سطح کلان اجتماعی وجود دارد، گفت: فقط 25 درصد از مسائل سلامت در نظام سلامت قابل حل است و 75 درصد مسائل باید در دستگاهها و نهادهای مرتبط برطرف شود.
وی تصریح کرد: بر اساس گزارشها سالانه 700 هزار کودک در دنیا به دلیل آلودگی هوا جان خود را از دست میدهند که این رقم در کشور ما 50 هزار کودک است، اما بسیاری از کشورها و شهرها با جمعیت کمتر از تهران با همکاری بینبخشی توانستهاند این مشکل را حل کنند.
ظفرقندی با بیان اینکه دانشگاه برای عمل به مسئولیت اجتماعی خود، باید علاوه بر علم و آموزش به این قبیل مشکلات هم فکر کند، گفت: دانشگاه دیگر در کلاس و تخته محدود نمیشود، دانشگاه باید سواد سلامت جامعه را ارتقا دهد و این تغییر نگاه باید صورت گیرد.
وی همچنین حضور در آیین تکریم و بزرگداشت اساتیدی همچون دکتر کلانتر معتمد را که امروز در نوزدهمین جشنواره آموزشی دانشگاه برگزار شد، افتخار دانست و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی را به دلیل حضور همین اساتید، خورشید درخشان کشور خواند.
ظفرقندی تصریح کرد: مشخصه دیگری که در افرادی همچون دکتر غفرانی وجود داشت یا در استاد کلانتر معتمد، علاوه بر علم و معلمی وجود دارد و مسیر را برای ما روشن میکند، این است که پس از تحصیل در کشورهای پیشرفته آن زمان به کشور خود بازگشتند و به مردم خود خدمت کردند.
محمداسماعیل قیداری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز در این مراسم ضمن قدرانی از زحمات دکتر علیرضا زالی در دوران تصدی به عنوان رئیس دانشگاه برای وی آرزوی موفقیت کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن تشکر از حسن اعتماد وزیر بهداشت، اظهار امیدواری کرد که در پایان دوره کاری، کارنامه پرباری از فعالیتها با هدف ارائه خدمات باکیفیت به مردم ارائه دهد.
وی با بیان اینکه خروج نخبگان یکی از مسائل آسیبزاست، بر لزوم تلاش برای افزایش رضایتمندی و افزایش انگیزه نخبگان تاکید کرد.
قیداری با اشاره به اینکه خروج نخبگان به دو دسته خروج داخلی و خارج از کشور تقسیم میشود اضافه کرد: برخی از این موارد واقعی و برخی مخفیاند، به این معنی که این افراد دل در گروی سیستم ندارند.
وی کاهش انگیزه را برای مجموعه دانشگاه تهدید دانست و بر اهمیت تلاش برای تامین منابع تاکید کرد.
قیداری با تاکید بر لزوم پرداخت بهموقع کارانهها، نوسازی تجهیزات فرسوده و همچنین اشاره به متوسط بالای 30 سال عمر خوابگاهها و افزایش پذیرش دانشجو بر ساماندهی این موارد تاکید کرد.
وی با اشاره به فرسودگی تجهیزات بیمارستانها، نگهداشت و استفاده از این تجهیزات را سخت و پیچیده عنوان کرد.
قیداری برنامهریزی برای افزایش انگیزه، تامین زیرساخت مطلوب و اسکان استاندارد رزیدنتها را موضوعی مهم برای ارتقای خدمت عنوان کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه شرایط پیچیده راهحل ساده ندارد عنوان کرد: باید برای رفع چالشها ایدههای آیندهنگارانه داشته باشیم و در این مسیر از مشورت و کمک غافل نشویم.
وی نگهداشت و پیشگیری از فروپاشی و صدمه به سیستم را دو اقدام فوری و در دستور کار عنوان کرد که باید بر مبنای مدیریت استراتژیک دیده شود.
قیداری اظهار امیدواری کرد که با استفاده از نظام ارجاع و پزشک خانواده خدمت بهتری به مردم ارائه دهیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مبنای فعالیتهای دانشگاه را اقدامات هوشمندانه، متفکرانه و همراه با مشورت و همدلی عنوان کرد.
وی با تاکید بر اینکه بهبود آموزش موضوعی مهم و راس فعالیتهای آموزشی دانشگاه است ادامه داد: باید ضمن گسترش کیفی به سمت مهارت آموزی و کسب مهارت ارتباطی برای فراگیران نظام سلامت را مدیریت کنیم.
قیداری با اشاره به اینکه بازنگری در سیاستهای دانشگاه و پرهیز از هزینههای غیرضروری کمک به بهبود ساختارها میکند، ادامه داد: استفاده از منابع پایدار، خیرین سلامت، گردشگری سلامت، پذیرش دانشجوی بینالملل خصوصاً در مقطع تحصیلات تکمیلی و اجرای پروژههای مشترک راهکار مناسبی برای این موضوع است.
وی ادامه داد: باید نظام سطحبندی در خدمات رعایت شود تا از هدررفت منابع پیشگیری شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه شراکت بخش خصوصی و پیمانکاری به مرز تهدید رسیده ادامه داد: هدف خدمت مطلوب است نه سود بیشتر، ما صرفا به ارائه خدمت به مردم متعهد هستیم.
قیداری با اشاره به اینکه رسالت و وظیفه، خدمت به مردم و تعطیلنشدنی است ادامه داد: مبنای تصمیم گیریها، کیفیت ارائه خدمت به مردم است، ما صاحبانی به نام مردم داریم که باید به آنان ادای دین کنیم.
وی با بیان اینکه باید برای ارائه خدمت ممتاز به مردم کارنامه خدمت داشته باشیم خاطرنشان کرد: لازم است نظام خدمت را به صورت جامع درنظر بگیریم و علم را برای زندگی به فراگیران آموزش دهیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خاتمه گفت: باید تلاش کنیم که برای سلامت مردم متعهد باشیم و در این مسیر برای ایران اسلامی افتخارآفرینی کنیم.
علیرضا زالی نیز در این مراسم برای دکتر قیداری در مسئولیت جدید آرزوی موفقیت و کامیابی کرد و افزود: همکاری مجموعه دانشگاه با مدیریت جدید کامیابی و دسترسی به افقهای جدید را درپی خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به عنوان یکی از بزرگترین دانشگاههای کشور ارائه خدمات بهداشتی، درمان و آموزشی ممتازی را در دستور کار دارد به تعدد خدمات این دانشگاه از قبیل خدمات سرپایی، اورژانسی، بیماران ارجاعی، اعمال جراحی و جمعیت تحت پوشش اشاره کرد.
زالی با بیان اینکه بیش از پنج میلیون نفر از جمعیت تحت پوشش دانشگاه را گروه سنی بین 30 تا 59 سال دربرمیگیرد، گفت: 12 درصد جمعیت سالمندی استان تهران خدمات بهداشتی و درمانی خود را از مراکز تابعه دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی دریافت میکنند و این دانشگاه بیشترین جمعیت سالمندی تهران را پوشش میدهد.
وی اجتناب از جریانات سلیقگی، اجرای برنامههای راهبردی و مبتنی بر شواهد را از جمله فعالیتهای دوران تصدی خود عنوان کرد.
زالی با اشاره به اینکه بدنه اصلی دانشگاه اساتید هستند، ادامه داد: 33 درصد اساتید در گروه سنی بین 41 تا 80 سال هستند، این موضوع آینده درخشانی را برای دانشگاه ایجاد میکند.
وی به عبور دانشگاه از انتشار 5 هزار مقاله پژوهشی خبر داد و گفت: بیش از هزار مورد از این مقالات Q1 و از نرم مشخص شده بیشتر هستند.
زالی ارتقای زیرساختها، افزایش سرانه فیزیکی دانشجویان، توسعه بخشهای پژوهشی و پژوهشکدهها، مراکز رشد و افتتاح اولین پارک ملی سلامت در شرق تهران را از جمله دستاوردهای دوره کار خود عنوان کرد.
وی با اشاره به ارائه بیش از 30 میلیون خدمت بهداشتی، افتتاح مراکز متعدد سراج و تحت پوشش قراردادن 45 درصدی داروخانههای دانشگاه در استان تهران را خدماتی ممتاز عنوان کرد.
زالی به خدمات دانشگاه در دوران کرونا نیز اشاره کرد و واکسیناسیون گسترده و ارائه خدمات متنوع درمانی و بهداشتی با هدف کنترل پاندمی کرونا را از دیگر افتخارات دانشگاه دانست.
انتهای پیام/