ایرانیها بیشتر چه کتابهایی میخوانند؟ - تسنیم
بررسی آمارهای نشر نشان می دهد که تمایل مخاطبان در سال های اخیر بیشتر معطوف به خرید کتاب های ادعیه و دینی است که با زبانی ساده به مسائل روز بپردازد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، بازار نشر ایران در سالهای اخیر تلاش کرده با وجود موانع و چالشهای مختلف، در حوزههای جدید وارد شده و آثار روز دنیا را در دسترس مخاطبان قرار دهد.
با این حال، تحلیل علاقه ایرانیها به خرید کتاب و انتخاب آنها در این حوزه، ما را به نتایج جالبی میرساند.
طبق آمارهای منتشر شده از سوی خانه کتاب، بیشترین عناوین منتشر شده در هر سال به حوزه ادبیات و کودک و نوجوان اختصاص دارد، اما تحلیل دادههای خرید مردم نشان میدهد که میل به خرید از منابع دینی همچنان در صدر فهرست خرید ایرانیها قرار دارد.
طبق بررسیهای نمافر، در میان 20 پدیدآور برتر کشور، یعنی افرادی که بیشترین شمارگان کتاب به نام آنها ثبت شده است، عموماً از حوزه دین، کمک آموزشی و کودک و نوجوان بوده است.
براساس آمارهای منتشر شده، شیخ عباس قمی، صاحب «مفاتیح الجنان» با اختصاص 27 میلیون و 345 هزار و 435 شمارگان به خود، در صدر این فهرست قرار دارد.
پس از او، حجتالاسلام و المسلمین محسن قرائتی در رتبه بعدی قرار دارد.
بر این اساس، تعداد 14 میلیون و 184 هزار و 996 نسخه از شمارگان به ایشان اختصاص دارد.
حجتالاسلام و المسلمین قرائتی که در دهههای 60 و 70 با پخش برنامه «درسهایی از قرآن» در میان ایرانیها شناخته شد، مؤلف آثار متعددی است که بیان مطالب در حجمی کم و با زبانی ساده به همراه مثالهای متنوع از جمله ویژگیهای آن است که میتواند مخاطب عام را به خود جلب کند.
شهید مرتضی مطهری از دیگر نویسندگان برتر این فهرست است که تاکنون حدود 13 میلیون نسخه از آثار او منتشر شده است.
کتابهای شهید مطهری از جمله آثاری است که به دلیل زبان ساده و در عین حال پرداختن به مسائل دینی با نگاهی به نیاز جامعه، توانسته توجه بسیاری از مخاطبان به ویژه قشر جوان را به خود جلب کرده و در حلقه مطالعاتی بسیاری از آنها قرار بگیرد.
امام خمینی(ره)، مرحوم سید محمد ضیاءآبادی و آیتالله العظمی مکارم شیراز از دیگر نویسندگان مطرح در این فهرست هستند که حافظ شیرازی نیز نامش در کنار آنها به چشم میخورد.
در کنار این نویسندگان باید از سیدمهدی شجاعی یاد کرد که در حوزه ادبیات دینی فعالیت میکند و برخی از آثار او مانند «کشتی پهلو گرفته» در سالهای متمادی در صدر فروش کشور بوده است.
دسته دیگر نویسندگان این فهرست، نویسندگانی هستند که در حوزه کتابهای کمکآموزشی فعالیت میکنند.
افزایش استفاده از کتابهای کمکآموزشی در مدارس طی سالهای اخیر از جمله مسائلی است که نظام آموزشی کشور را با چالشهای مختلف مواجه کرده است.
اجبار برخی مدارس به تهیه این دسته از آثار از یک سو و فاصله گرفتن دانشآموزان از مطالعه آزاد و تمرکز بر مباحث کمکدرسی از سوی دیگر از جمله پیامدهای این حوزه است.
انتهای پیام/