خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 23 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

عربستان شریک ترامپ در مسائل نظامی و اقتصادی

باشگاه خبرنگاران | بین‌الملل | سه شنبه، 23 اردیبهشت 1404 - 15:41
ساموئل وربرگ، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، پس از دیدار ترامپ با محمد بن سلمان در ریاض، عربستان را شریک استراتژیک در دفاع، اقتصاد و فرهنگ خواند.
آمريكا،عربستان،سعودي،سفر،جمهور،دلار،عنوان،رئيس،دونالد،سلمان، ...

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مینا عظیمی - درپی دیدار دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی ساموئل وربرگ، سخنگوی منطقه‌ای وزارت امور خارجه آمریکا، روز سه‌شنبه ادعا کرد که ترامپ عربستان سعودی را به عنوان یک شریک کلیدی در زمینه‌های مختلف از جمله دفاع، امنیت، سیاست، اقتصاد، فرهنگ و موارد دیگر می‌بیند.
او در مصاحبه‌ای با العربیه/الحدث افزود: «واشنگتن معتقد است که عربستان سعودی می‌تواند در هرگونه مانور نظامی و دفاع مشترک با آمریکا مشارکت کند.» او خاطرنشان کرد که «آمریکا می‌خواهد عربستان سعودی از تمام فناوری‌های آمریکایی، از جمله فناوری انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز، بهره‌مند شود.»
سخنگوی منطقه‌ای وزارت امور خارجه آمریکا ادامه داد: «ما انتظار داریم امروز و فردا اعلامیه‌ها و بیانیه‌های مهمی در مورد هماهنگی‌های دوجانبه بین واشنگتن و سران شورای همکاری خلیج فارس در جبهه‌های اقتصادی، امنیتی، دفاعی، فرهنگی و آموزشی منتشر شود.»
نشست سعودی-آمریکایی امروز در کاخ الیمامه در ریاض پایتخت عربستان، بین محمد بن سلمان و رئیس جمهور آمریکا که به ریاض سفر کرده است، برگزار شد.
شایان ذکر است که این تور، اولین سفر ترامپ به خارج از آمریکا در دومین دوره ریاست جمهوری‌اش است.
هشت سال پیش، ترامپ نیز عربستان سعودی را به عنوان مقصد اولین سفر خارجی خود به عنوان رئیس جمهور انتخاب کرد.
هم‌زمان با سفر دونالد ترامپ به خاورمیانه، سؤالات درباره بهای واقعی «موفقیت» اعلام‌شده در آتش بس و مذاکرات با انصارالل یمن بیش از پیش مطرح می‌شود.
به گزارش نیویورک تایمز، تنها در مدت بیش از یک ماه از عملیات هوایی آمریکا علیه مواضع انصارالله، بیش از یک میلیارد دلار هزینه شده است.
این در حالی است که انصارالله فقط در جریان سرنگون کردن پهپادها از ناو «ریپرز»، ۶۶۰ میلیون دلار خسارت به آمریکا وارد کرده است.
در مجموع، هزینه‌های ایالات متحده از زمان آغاز تنش‌ها در منطقه دریای سرخ، مدت‌هاست از ده‌ها میلیارد دلار گذشته است.
اکنون تمرکز جدید ترامپ، جذب حمایت سیاسی و سرمایه‌گذاری مستقیم از کشور‌های حاشیه خلیج فارس به‌ویژه عربستان سعودی در اقتصاد آمریکاست.
زیرا بدون مشارکت فعال سعودی‌ها، ادامه فشار بر یمن یا ناممکن خواهد شد یا بار آن بر دوش نیروی هوایی خسته آمریکا خواهد افتاد.