خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 23 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

مشارکت 4‌هزار نخبه ایرانی خارج ازکشور در بروزرسانی نقشه جامع - تسنیم

تسنیم | سیاسی | سه شنبه، 23 اردیبهشت 1404 - 14:53
دبیر ستاد علم و فناوری شورایعالی انقلاب فرهنگی با اشاره به جلسه این ستاد گفت: طبق اعلام مسئولان به روزرسانی نقشه جامع علمی کشور با 4 هزار نخبه ایرانی خارج از کشور برای به روزرسانی نقشه جامع علمی کشور مکاتبه شده است.
كشور،علمي،نقشه،جامع،فناوري،علم،انقلاب،موضوع،روزآمدسازي،فرهنگ ...

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، علی‌باقر طاهری‌نیا، دبیر ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی، در حاشیه جلسه دویست و بیست و هشتمین ستاد علم و فناوری شورای‌عالی انقلاب فرهنگی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در ابتدای جلسه دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی با اشاره به پیام اخیر رهبر معظم انقلاب به مناسبت تاسیس حوزه علمیه قم، از آمادگی این شورا و به خصوص شورای حوزوی این نهاد برای همکاری با حوزه در بخش‌های مختلف به منظور تحقق حداکثری پیام حضرت آقا تاکید کردند.
وی گفت: این آمادگی در شورای‌عالی انقلاب فرهنگی و به خصوص شورای حوزوی وجود دارد تا در صورت اعلام از سمت حوزه علمیه مشارکت حداکثری برای تحقق مطالبات رهبری در زمینه فعالیت حوزه صورت گیرد.
طاهری‌نیا با اشاره به اینکه در ادامه جلسه گزارش‌های مهمی در خصوص وضعیت علم و فناوری کشور ارائه شد، افزود: یکی از این موضوعات، رصد و سنجش میزان رضایتمندی دانش‌آموختگان دانشگاهی از انتخاب رشته تحصیلی خود بود.
بحث این بود که دانش‌آموختگان رشته‌های مختلف دانشگاهی در پایان تحصیلات خود چه مقدار از رشته‌ای که انتخاب کردند، رضایت دارند.
البته این بحث یک بحث چند وجهی و دارای ابعاد مختلفی است با این وجود آنچه در جلسه مطرح شد و به استحضار اعضای محترم رسید مبتنی بر گزارشی بود که توسط دستگاه‌های مختلف انجام شده بود.
مولفه‌های تاثیرگذار در رضایت شغلی فارغ التحصیلان
وی گفت: در این گزارش تاکید شده بود رضایتمندی دانش‌آموختگان دانشگاهی تابع چند مولفه است.
حقوق دریافتی، اعتبار دانشگاه محل تحصیل و اشتغال دانش‌آموختگان در تخصص مرتبط با تحصیل خود از جمله مولفه‌های مهم در این زمینه بود.
این موارد عمدتا به موضوع مهم هدایت تحصیلی و آمایش آموزش عالی برمی‌گردد که در دستورکار شورای عالی انقلاب فرهنگی است.
طاهری‌نیا تاکید کرد: مهمترین موضوع و دستور جلسه امروز ستاد علم و فناوری، روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور بود.
نقشه جامع علمی کشور در 14 دی ماه 1389 به تصویب رسید.
در آن سال سند سیاست‌گذاری علم و فناوری که افتخار شورایعالی انقلاب فرهنگی است به تصویب رسید.
در این سند موضوع روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور نیز مطرح شد.
در متن سند کمیت‌هایی که قید شده ناظر به افق و چشم انداز 1404 یعنی امسال است.
ارائه گزارشی در خصوص به روزرسانی نقشه جامع علمی کشور
وی گفت: بر این اساس امسال موعد روز آمدسازی نقشه جامع علمی کشور است.
برای روز آمدسازی نقشه جامع علمی کشور در این دوره ابتکار عمل خوبی از سوی دبیرخانه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی اعمال شد و محوریت این موضوع به فرهنگستان علوم سپرده شد.
از اواخر سال 1402 موضوع روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور به فرهنگستان علوم محول شد و امروز مسئول کارگروه روزآمدسازی نقشه جامعه علمی کشور گزارشی را در این زمینه ارائه داد که بسیار امیدوارکننده، انگیزه بخش و اطمینان آفرین بود.
وی با اشاره به اینکه در جریان روزآمدسازی نقشه جامعه علمی کشور زمینه مشارکت حداکثری نخبگان کشور فراهم شده است، گفت: طبق گزارش اعلام شده نخبگان داخل و خارج از کشور در این زمینه مشارکت دارند و نکته جالب این بود که عنوان شد برای این موضوع با 4500 نخبه ایرانی خارج از کشور مکاتبه شده و از آنها نیز نظرخواهی شده است.
طاهری‌نیا افزود: در ساز و کار طراحی شده از مشارکت 76 دانشگاه، هیئت‌های اندیشه ورز در 29 استان کشور و هزار عضو هیئت علمی به طور مستقیم استفاده شده است.
بنابراین یکی از نقاط قابل اتکاء روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور استفاده حداکثری از ظرفیت نخبگانی و علمی جامعه دانشگاهی کشور در تدوین پیش نویس است.
وی با اشاره به نکات و پیشنهادات مطرح شده از سوی اعضای ستاد علم و فناوری به مسئول روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور خاطرنشان کرد: اعضا تاکید کردند در این فرایند مشارکتی، صرفاً به ظرفیت جامعه دانشگاهی و نخبگان دانشگاهی اکتفا نشود و به جامعه هدف هم توجه شود.
همچنین به نتایج پژوهش انجام شده در خصوص نقشه فعلی نیز توجه شود تا نسخه جدید درصد خطای کمتری داشته باشد.
به گفته طاهری‌نیا توجه به موضوع سرعت تحولات علم و فناوری جهان، موضوع انعطاف پذیری نقشه جامع علمی کشور و هم‌پایی و همزمانی آن با تحولات علم و فناوری جهان از دیگر نکاتی بود که از سوی اعضای ستاد علم و فناوری برای به روزرسانی نقشه جامع علمی کشور مطرح شد.
انتهای پیام/