خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 23 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

چین ممنوعیت خرید هواپیما‌های بوئینگ را لغو کرد

باشگاه خبرنگاران | بین‌الملل | سه شنبه، 23 اردیبهشت 1404 - 14:46
پس از توافق آتش‌بس تجاری ۹۰ روزه با آمریکا، چین ممنوعیت خرید هواپیما‌های بوئینگ را لغو کرد.
آمريكايي،چيني،تجاري،چين،درصد،هواپيمايي،آمريكا،بوئينگ،پكن،لغو

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مینا عظیمی - رسانه‌های غربی گزارش دادند که چین ممنوعیتی را که مانع از خرید هواپیما‌های بوئینگ توسط شرکت‌های هواپیمایی چینی در جریان بحران تعرفه‌ها بین دو کشور می‌شد، لغو کرده است.
این بحران پس از بازگشت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا به کاخ سفید در ژانویه آغاز شد.
این رسانه‌ها اعلام کردند که مقامات پکن به شرکت‌های هواپیمایی اطلاع داده‌اند که طبق ارزیابی‌های خودشان، ممکن است تحویل هواپیما‌های بوئینگ آمریکایی را از سر بگیرند.
دولت چین در بحبوحه جنگ تجاری مداوم با واشنگتن و به عنوان بخشی از بسته اقدامات متقابل پکن در پاسخ به تعرفه‌های اعمال شده توسط آمریکا بر محصولات چینی، از شرکت‌های هواپیمایی خواسته بود که هواپیما‌های تولید شده توسط این شرکت آمریکایی و قطعات یدکی آنها را دریافت نکنند.
لغو ممنوعیت چین بر هواپیما‌های آمریکایی پس از آن صورت می‌گیرد که دو کشور روز دوشنبه بر سر آتش‌بس تجاری توافق کردند.
واشنگتن تعرفه‌های خود بر کالا‌های چینی را از ۱۴۵ درصد به ۳۰ درصد کاهش داد، در حالی که چین تعرفه‌های خود بر کالا‌های آمریکایی را از ۱۲۵ درصد به ۱۰ درصد کاهش داد.
قرار است این آتش‌بس ۹۰ روز ادامه داشته باشد.
در بیانیه‌ای مشترک، دو دولت تعهد خود را برای برداشتن این گام‌ها تا ۱۴ مه ۲۰۲۵ اعلام کردند و با اذعان به اهمیت روابط اقتصادی دوجانبه و تأثیر آن بر اقتصاد جهانی، برای ایجاد یک رابطه بلندمدت، پایدار و متقابلا سودمند تلاش خواهند کرد.
این اعلامیه پس از مذاکرات تجاری نفس‌گیر در ژنو سوئیس، بین مقامات دو اقتصاد بزرگ جهان منتشر شد که طی آن هر دو طرف از «پیشرفت ملموس» استقبال کردند.
طرفین چینی و آمریکایی همچنین توافق کردند که سازوکاری برای ادامه مذاکرات اقتصادی و تجاری ایجاد کنند.
هه لیفنگ، معاون نخست وزیر، نماینده طرف چینی و اسکات بسنت، وزیر خزانه داری و جیمسون گریر، نماینده تجاری آمریکا، نمایندگان طرف آمریکایی بودند.
منبع: اسپوتنیک