خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 23 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

گسترش همکاری‌ کره‌جنوبی و ایران در نوسازی بافت‌های فرسوده

مهر | اقتصادی، بازار | سه شنبه، 23 اردیبهشت 1404 - 13:55
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در دیدار با سفیر کره جنوبی بر توسعه همکاری‌های دوجانبه در حوزه نوسازی محدوده‌های ناکارآمد و انتقال تجربیات در زمینه بازآفرینی شهری تاکید کرد.
كره،جنوبي،ايران،شهري،مسكن،حوزه،بازآفريني،اشاره،زمينه،شركت،كي ...

به گزارش خبرگزاری مهر، «عبدالرضا گلپایگانی» مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با «کیم جونپیو»، سفیر کره جنوبی دیدار و گفتگو کرد.
در این دیدار که «کیم جونپیو» سفیر کره جنوبی، «کی بوم پارک» استاد دانشگاه و رایزن علمی سفارت کره جنوبی در تهران و معاون پیشین شرکت زمین و مسکن کره جنوبی و افشین کلانتری سرپرست دفتر برنامه اسکان بشر ملل متحد (هبیتات) حضور داشتند، ضرورت تبادل دانش، فناوری و سرمایه‌گذاری در حوزه مسکن مورد تأیید طرفین قرار گرفت.
کیم جونپیو، با اشاره به برنامه‌ریزی سفارت کره جنوبی برای اجرای پنج پروژه مشترک با ایران در سال ۲۰۲۵، اظهار کرد: مهم‌ترین این پروژه‌ها، همکاری با وزارت راه و شهرسازی ایران در زمینه تبادل اطلاعات و تجربیات در زمینه ساخت مسکن است که این امر می‌تواند دستاوردهای ارزشمندی برای هر دو کشور به همراه داشته باشد.
سفیر کره جنوبی از برگزاری سمیناری مشترک در حوزه ساخت مسکن در ایران در سال جاری خبر داد و افزود: این رویداد می‌تواند زمینه‌ساز آشنایی بیشتر با زمینه‌های همکاری و جذب سرمایه‌گذاران کره‌ای در حوزه ساخت و ساز شهری باشد.
وی با یادآوری تجربیات این کشور در دهه ۸۰ میلادی، بیان کرد: در آن دوران، کره با رشد سریع جمعیت و چالش‌های تأمین مسکن مواجه بود.
پس از دوره‌ای از آزمون و خطا، امروز آماده‌ایم تجربیات موفق خود را در اختیار ایران قرار دهیم.
کیم جونپیو با اشاره به بازدید خود از شهر شیراز و بافت تاریخی آن، افزود: تلفیق معماری مدرن و سنتی در شیراز نشان از هم‌زیستی گذشته و حال دارد؛ موضوعی که کره در دهه ۸۰ میلادی از آن غافل بود اما از دهه ۹۰ تاکنون به حفاظت از بافت‌های تاریخی توجه ویژه‌ای نشان داده است.
گلپایگانی: زمین آماده سرمایه‌گذاری برای کره‌ای‌ها داریم
در ادامه این دیدار، گلپایگانی با اشاره به تجارب ارزشمند ایران در زمینه حفاظت و باز زنده سازی مجموعه‌های تاریخی نسبت به انتقال تجارب به کشور کره جنوبی اعلام آمادگی کرد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به رویکرد مشارکتی در نوسازی بافت‌های فرسوده شهری در ایران گفت: یکی از راهکارهای مؤثر در این حوزه، نوسازی توسط خود مردم است.
دولت و شهرداری‌ها نیز تسهیلاتی را در این زمینه ارائه می‌کنند.
همچنین شرکت بازآفرینی شهری ایران زمین‌هایی در اختیار دارد که آماده مشارکت با سرمایه‌گذاران خارجی به‌ویژه کره‌ای‌ها است.
دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار با اشاره به پروژه‌های موفق شرکت بازآفرینی شهری ایران در سراسر کشور از هیأت کره‌ای دعوت کرد تا از این پروژه‌ها بازدید کرده و زمینه همکاری‌های مشترک را فراهم سازند.
در ادامه «کی بوم پارک» استاد دانشگاه و رایزن علمی سفارت کره جنوبی در تهران و معاون پیشین شرکت زمین و مسکن کره جنوبی به ارائه توضیحاتی در خصوص وضعیت سکونتگاه‌های غیررسمی در کره جنوبی پرداخت و گفت: اگرچه با توسعه سامانه‌های الکترونیکی و کنترل ساخت‌وسازها، میزان سکونتگاه‌های غیررسمی کاهش یافته، اما این مساله همچنان یکی از چالش‌های مهم شهری در کره جنوبی است.
وی تاکید کرد: تجربیات موفقی در این حوزه وجود دارد که می‌توان در اختیار طرف ایرانی قرار داد.
در پایان، دو طرف بر استمرار تعاملات و گسترش همکاری‌های مشترک در حوزه بازآفرینی شهری تاکید کردند.