گلایه مردم همدان از تغییر ساعت مدارس
تغییر ساعت مدارس به شش صبح باعث مشکلات و چالش هایی برای خانواده ها و دانش آموزان شد که صدای گلایه مردم همدان را از این طرح بلند کرده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، تغییرات در زمانبندی مدارس که از دیروز خبر آن در فضای مجازی و اخبار منتشر شد به یکی از مسائل مهم و چالشبرانگیز روز تبدیل شده است.
تصویب طرح آغاز ساعت مدارس از شش صبح به ویژه در برخی مدارس استان همدان که در مناطق دور افتاده و محروم قرار دارد با واکنشهای مختلفی همراه شده است.
این طرح ناقص اگر ادامه یابد قطعا در آینده مشکلات و چالشهای جسمی و روانی برای دانشآموزان ایجاد خواهد کرد که خواب ناکافی و تأثیر آن بر سلامت جسمی یکی از اصلیترین چالشهای این طرح، است.
مطالعات نشان داده است که نیاز روزانه دانشآموزان به خواب بهویژه در سنین مدرسه، حدود 8 تا 10 ساعت است.
از همینرو تغییر ساعت مدارس به شش صبح باعث میشود که بسیاری از دانشآموزان نتوانند به میزان کافی بخوابند و این کمخوابی میتواند منجر به مشکلات جسمی مختلفی مانند ضعف سیستم ایمنی، کاهش توانایی یادگیری، خستگی مزمن و افزایش احتمال ابتلا به بیماریهای مختلف گردد.
در همین زمینه مشاوره ارشد حوزه کودک و نوجوان گفت: کمبود خواب بهطور مستقیم بر روان دانشآموزان تأثیر منفی میگذارد.
محمود یوسفی در گفتوگو با تسنیم گفت: خستگی مفرط و بیحوصلگی میتواند باعث کاهش تمرکز و اختلالات رفتاری مانند افزایش اضطراب، افسردگی و اضطراب اجتماعی شود.
وی افزود: این تغییر ساعت بهویژه برای دانشآموزان نوجوان که دچار تغییرات هورمونی هستند، مشکلات بیشتری را ایجاد میکند و ممکن است باعث اختلال در رشد روانی آنها گردد.
تغییر مسیر عقربههای ساعت بر روال زندگی خانوادهها
این کارشناس حوزه کودک و نوجوان با بیان اینکه این تغییر ساعت، فشار زیادی را به والدین وارد میکند، گفت: برای خانوادههایی که فرزندانشان در مقاطع ابتدایی و راهنمایی هستند، این تغییر به معنای بر هم خوردن روال روزمره خانواده، بیدار کردن زودهنگام فرزندان و آماده کردن آنها برای مدرسه در ساعات غیرمعمول است.
یوسفی تاکید کرد: این مشکل بهویژه برای خانوادههایی که والدین شاغل دارند، شدت بیشتری پیدا میکند و باعث میشود که بسیاری از آنها برای رساندن فرزند خود به مدرسه، وقت زیادی از دست بدهند.
وی با بیان اینکه با شروع ساعت مدارس در ساعات اولیه صبح، معمولاً فرزند و والدین به سختی زمانی برای تعامل و گذراندن وقت با یکدیگر پیدا میکنند، عنوان کرد: این مسئله میتواند باعث کاهش کیفیت روابط خانوادگی شود و مشکلات اجتماعی بیشتری را در خانوادهها ایجاد کند.
کاهش کیفیت یادگیری و پایین آمدن ضریب آموزشی کلاسهای درسی
یک معلم مقطع ابتدایی نیز گفت: دانشآموزان به ویژه در مقطع دبستان و ابتدایی توان جسمی برای تحمل خواب ناکافی ندارند در نتیجه ، قادر به تمرکز و یادگیری مؤثر نیستند.
مریم زاکانی در گفتوگو با تسنیم بیان کرد: این مسئله میتواند موجب افت تحصیلی و کاهش بازدهی در فرآیند آموزشی شود.
وی تاکید کرد: همچنین، به دلیل خوابآلودگی و خستگی در ساعات اولیه مدرسه، ممکن است دانشآموزان نتوانند به درستی مطالب را جذب کنند و از این رو کیفیت آموزش به شدت کاهش یابد.
این معلم مقطع ابتدایی با بیان اینکه معلمان نیز ممکن است با چالشهایی در مدیریت کلاسهای خود مواجه شوند، بیان کرد: کلاسهای اول صبح میتوانند برای دانشآموزانی که هنوز انرژی کافی برای یادگیری ندارند، محیطی کمتحرک و بیاثر ایجاد کنند و این امر میتواند بر کیفیت تدریس و درک مطالب توسط دانشآموزان تأثیر منفی بگذارد.
این شرایط در حالی است که بسیاری از خانوادهها به ویژه در مناطق محروم از ساعت آغازین مدرسهها، که معمولاً از ساعت شش صبح است، گلایه دارند.
ربابه معتمد، مادر دو دانش آموز در مقطع ابتدایی به خبرنگار ما گفت: این تغییر ساعت برای والدین و حتی خود دانشآموزان چالشساز است، زیرا بیشتر آنها به دلیل شرایط اقتصادی و اجتماعی و مشکلات حمل و نقل، نمیتوانند به موقع فرزندان خود را آماده کنند.
وی افزود: در مناطقی مانند منطقه ما بسیاری از والدین به علت شرایط اقتصادی سخت، مجبورند صبح زود به کار بروند و خود نیز درگیر مشکلات زندگی روزمره هستند و این مسئله باعث میشود که نتوانند به طور کامل به نیازهای فرزندان خود برای آمادگی به مدرسه پاسخ دهند.
این شهروند همدانی همچنین عنوان کرد: در بسیاری از این مناطق، امکانات حمل و نقل عمومی محدود است و ما مجبوریم با مشکلات زیادی از جمله ازدحام، کمبود اتوبوسهای مدرسه یا مسیرهای ناامن بچهها را به مدرسه برسانیم.
وی افزود: بسیاری از کودکان نیز به دلیل این شرایط نمیتوانند به موقع به مدرسه برسند علاوه بر این، بسیاری از کودکان در این مناطق به دلیل شرایط سخت زندگی و فقر، نیازمند ساعات خواب کافی هستند و زود بیدار شدن در ساعت شش صبح میتواند به سلامت جسمی و روانی آنها آسیب بزند.
یکی دیگر از والدین دانشآموزان در همدان معتقد است که ساعتهای اولیه شروع مدارس باید متناسب با شرایط خانوادهها و واقعیتهای اجتماعی و مناطق مسکونی آنان تنظیم شود تا کودکان بتوانند به بهترین نحو از فرصتهای آموزشی بهرهمند شوند.
مراد طاهری به خبرنگار ما گفت: خواهش ما این است صدای ما را به گوش مسئولان برسانید تا بدانند که بسیاری از خانوادهها خواهان تغییرات در ساعت آغازین مدارس و ایجاد شرایط مناسبتر برای آموزش و پرورش فرزندان خود هستند.
وی تاکید کرد: تغییر ساعت مدارس به شش صبح میتواند باعث بروز مشکلاتی در حملونقل دانشآموزان شود به طوریکه بسیاری از دانشآموزان بهویژه در مناطق حومهای و دورافتاده، به وسایل نقلیه عمومی یا سرویسهای مدرسه برای رسیدن به مدرسه نیاز دارند و ساعت اولیه صبح ممکن است باعث شود که بسیاری از این وسایل نقلیه نتوانند بهموقع دانشآموزان را به مدرسه برسانند و این موضوع منجر به تاخیر و مشکلات رفت و آمد شود.
این شهروند همدانی همچنین بیان کرد: در بسیاری از مدارس، زیرساختها و تجهیزات به گونهای طراحی شده که برای ساعات معمول مدرسه مناسب هستند و تغییر ساعت مدارس به شش صبح ممکن است نیاز به تغییرات در برنامهریزیها، ساخت و سازها و تجهیزاتی مانند سیستمهای گرمایشی و سرمایشی مدارس داشته باشد که خود هزینهبر و زمانبر خواهد بود.
به گزارش تسنیم، تغییر ساعت مدارس به شش صبح بهنظر میرسد که با مشکلات و چالشهای زیادی برای دانشآموزان، خانوادهها و سیستم آموزشی کشور و به تبع آن استان همدان همراه شده است.
این تغییر نه تنها بر سلامت جسمی و روانی دانشآموزان تأثیر منفی میگذارد، بلکه مشکلات اجتماعی، خانوادگی و زیرساختی نیز به دنبال دارد.
برهمیناساس به نظر میرسد برای پیادهسازی این طرح، نیاز به بررسی دقیقتر و جامعتری وجود دارد تا بتوان به راهکارهای مؤثرتر و مناسبتر برای رفع مشکلات پرداخت.
انتهای پیام/