خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 24 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

درمان بیماران در ۲۳۰ مرکز پزشکی هسته‌ای کشور

مهر | سلامت و پزشکی | سه شنبه، 23 اردیبهشت 1404 - 13:30
عضو هیئت‌علمی پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای‌ گفت: سالانه به یک میلیون بیمار در ۲۳۰ مرکز پزشکی هسته‌ای، خدمات رادیو دارویی ارائه می‌شود.
فناوري،برق،حوزه،انرژي،نقش،كشور،رآكتورها،پژوهشگاه،كاسه

به گزارش خبرنگار مهر، یاسر کاسه ساز، عضو هیئت‌علمی پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای‌، با اشاره به نقش فناوری هسته‌ای در تولید انرژی پایدار، برق هسته‌ای و دیگر جنبه‌های زندگی گفت: فناوری هسته‌ای در حوزه پزشکی، درمان و کنترل بیماری‌هایی مثل سرطان نقش به سزایی دارد.
حذف فناوری هسته‌ای از زندگی امروز خاصه در ایران، مقوله‌ای غیرقابل‌تصور است.
وی با بیان اینکه سالانه به یک میلیون بیمار در ۲۳۰ مرکز پزشکی هسته‌ای، خدمات رادیو دارویی ارائه می‌شود، افزود: نیروگاه بوشهر در حوزه برق هسته‌ای فعال است و از نظر زیست‌محیطی و صرفه‌جویی در سوزاندن سوخت فسیلی نقش مهمی ایفا می‌کند.
عضو هیئت‌علمی پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای اذعان کرد: بسیاری کشورها آرزوی دستیابی به برق هسته‌ای را دارند و در این راستا ۲۷ کشور به‌تازگی وارد این حوزه شده‌اند.
۱۷ کشور نیز در حال برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری درباره ساختار و انتخاب رآکتورها هستند؛ ۱۰ کشور نیز شروع به عقد قرارداد کرده‌اند و می‌توان به ترکیه، عربستان، کنیا، اردن و… اشاره کرد.
کاسه ساز خاطرنشان کرد: آموزش و ترویج این فناوری و تشویق نسل‌های جوان برای ورود به این فناوری بسیار مهم است؛ ولی اکثر رآکتورها سن بالایی دارند و لذا به نسل جدید و پویا نیاز داریم تا در بهره‌برداری و کنترل رآکتورهای نیروگاهی فعال باشند.
آژانس هم اقدام به برگزاری المپیادی جدید در این حوزه کرده است که هدف آن تشویق نسل‌های جوان برای ورود به فناوری هسته‌ای است.
نماینده اداره کل دیپلماسی عمومی و اطلاع رسانی سازمان انرژی اتمی در مصاحبه با رادیو گفتگو خاطر نشان کرد: تیم دانشجویی ما نیز در مرداد ۱۴۰۳ موفق به دریافت سه مدال برنز و یک مدال نقره شد و امسال نیز در دومین المپیاد شرکت خواهیم کرد و همچنین جایگزینی برای انرژی هسته‌ای وجود ندارد؛ اگر نیروگاه اتمی بوشهر برچیده شود، ۱۰۰۰ مگاوات برق باید از چه طریقی تأمین شود؟