خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 23 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

برخی کشورها پژوهشگر اجیر می‌کنند تا درباره خلیج فارس تحقق کنند

مهر | دانش و فناوری | سه شنبه، 23 اردیبهشت 1404 - 10:35
رئیس همایش بین‌المللی علوم دریایی گفت: برخی کشورها میلیاردها دلار هزینه می‌کنند و پژوهشگر اجیر می‌کنند که در مورد خلیج فارس تحقیق کنند.
كشور،دريايي،فناوري،دانشگاه،تمدن،همايش،علوم،فعاليت،اشاره،زمين ...

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر احمد نوحه‌گر در مراسم افتتاحیه سومین همایش بین‌المللی علوم دریایی با رویکرد اقتصاد دریاپایه و سیستم‌های پایدار انرژی گفت: کشور ما با فرهنگ طولانی و زیربنای عقلانیت که داشته و سابقه حکمرانی مطلوب را داشته و بر دریا نیز حکمرانی داشته است.
وی با بیان اینکه خلیج فارس حاصل فرهنگ و تمدن است، گفت: ما باید بپذیریم در زمینه دریا عقب‌ماندگی داریم.
غبارهایی بر این تمدن نشسته است و باید این غبار را بزداییم.
رئیس همایش بین‌المللی علوم دریایی با اشاره به اینکه ایران جزو ۶،۷ کشور اول دنیا از نظر بیشترین مرز آبی است، گفت: ۱۲ کشور با ما مرز مشترک آبی دارند و تمدن کشور ما بر کشورهای اطراف تاثیرگذار بوده است‌.
وی افزود: اگر برخی به دنبال تغییر نام خلیج فارس هستند، اینها مسائلی نیستند که قابل بحث باشند.
نوحه‌گر خاطر نشان کرد: برخی کشورها میلیاردها دلار هزینه می‌کنند و پژوهشگر اجیر می‌کنند که در مورد خلیج فارس تحقیق کنند ولی ما برای برگزاری یک همایش کوچک باید به هزار در باید بزنیم.
وی با اشاره به ثروت و منابع عظیم نیروی انسانی در ایران گفت: باید از این منابع استفاده کرده و تا می‌توانیم تحقیق کنیم و این تحقیقات تبدیل به فناوری شود و در تمدن سازی در عرصه دریا فعالیت کنیم.
رئیس همایش بین‌المللی علوم دریایی با تاکید بر اینکه ما باید در زمینه پارک علم و فناوری دریایی فعالیت کنیم، گفت: ما این آمادگی و توانمندی را داریم تا در این بخش فعالیت کنیم.
ما انتظار داریم مسئولین اجرایی کشور، به سمت فناوری دریایی حرکت کنند و رویکرد خود را در مورد دانشگاه تغییر دهند.
وی اظهار کرد: انتظار داریم مسئولین اجرایی کشور، بعد از تاکیدات مقام معظم رهبری بر اقتصاد دریاپایه به سمت دانشگاه بیایند.
دانشگاه‌ها کمک‌های زیادی در مورد فناوری نظامی کرده‌اند و باید بدانیم توسعه‌ای که از مسیر دانشگاه علوم نکند، پایدار نخواهد بود.
نوحه گر با اشاره به اینکه امروز ثروت دنیا از محل تولید علم و تبدیل علم به فناوری ایجاد می‌شود، گفت: درست است که ما باید با سایر کشورها ارتباط داشته باشیم ولی ما توانمند داخلی زیادی داریم، ما زمینه فعالیت را داریم و باید با همکاری سایر کشورها توانمندی‌های خود را به منصه ظهور برسانیم.
وی با اشاره به مشکلات آب در کشور گفت: ما ۳۰، ۴۰ سال پیش در دانشگاه گفته بودیم که در زمینه منابع آبی مشکل داریم، اگر آن روز به این مسائل گوش داده می شد و برنامه‌ریزی می‌شد امروز برای آب کاسه گدایی به دست نمی‌گرفتیم.
وی اظهار امیدواری کرد که از این به بعد رویکرد مسئولین به دانشگاه بهتر از این که هست، باشد.