خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 23 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تقویت و توسعه دانش بنیان‌ها یکی از عوامل اصلی تحقق شعار سال است

مهر | استان‌ها | سه شنبه، 23 اردیبهشت 1404 - 10:30
بندرعباس- یک پژوهشگر حقوق گفت: یکی از عوامل تحقق شعار سال تقویت و توسعه دانش بنیان‌ها هست که متأسفانه بخاطر فقدان قوانین مستوعب و عمیق چالش‌ها و مشکلات مهمی در این حوزه وجود دارد.
دانش،حقوق،حمايت،مشكلات،زارعي،پژوهشگر،مؤسسات،رضايي،نو،حقوقي،ا ...

امیر محمد رضایی زارعی کارشناس قضائی و پژوهشگر حوزه حقوق خصوصی در گفتگو با خبرنگار مهر پیرامون مشکلات حقوقی دانش بنیان‌ها اظهار کرد: امروزه دانش بنیان‌ها بخاطر نقش کلیدی در افزایش بهره وری و استفاده از فناوری‌های نوین و تمرکز بر تولید محصولات نو و با کیفیت یکی از بایسته‌های مهم در تحقق شعار سال است.
این پژوهشگر حقوق در ادامه اظهار کرد: مشکلات حقوقی دانش بنیان‌ها را می‌توان از زوایای مختلف مورد تدقیق و بررسی قرار داد که شاید بتوان مهمترین آن هارا نبود چارچوب‌های قانونی شفاف و با ثبات اعلام کرد چرا که همانطور که مستحضرید مؤسسات و شرکت‌های دانش بنیان به سبب ماهیت نو آورانه و جدید و ابتکاری عموماً با مجموعه قوانین و مقرراتی مواجه می‌شوند که یا قدیمی هستند یا متناسب با نیازهای روز و فناوری‌های نوپدید و جدید تعریف نشده اند.
وی در ادامه افزود: خوشبختانه با تصویب قانون حمایت از مالکیت صنعتی تحولات خوبی را در حوزه حمایت از ثبت اختراع و مالکیت فکری و معنوی شاهد بودیم اما همچنان ضعف در اجرای قانون کپی رایت و پتنت سبب می‌شود بسیاری از مؤسسات و شرکت‌های دانش نتوانند از نوآوری‌های خود به صورت پایدار و با ثبات حمایت کامل و وافی داشته باشند.
رضایی زارعی در ادامه ضمن اشعار به موضوع تضاد منافع میان سرمایه گذار و بنیان گذار (فناور) بیان کرد: خوشبختانه چند سالی است قرارداد هم بنیانگذاری به صورت استاندارد و تیپ توسط معاونت علمی ریاست جمهوری تدوین شده است ولی در بسیاری از موارد عدم آشنایی طرفین با حقوق و تعهدات سبب اختلافات جدی در مرحله رشد شرکت می‌شود که در نهایت مشاهده شده منجر به اضمحلال و انحطاط شرکت شده است.
این پژوهشگر حقوق ضمن اشاره به عدم تخصص حقوقدانان در فناوری‌های نو پیرامون تعامل دانش بنیان‌ها با نهادهای دولتی و اجرایی گفت: بوروکراسی و نبود رویه صحیح و منطقی برای دریافت مجوزات از مهمترین چالش‌های جدی دانش بنیان‌ها عنوان می‌شود خصوصاً آنکه اکثر مشاوران و حقوقدانان هم با حوزه‌های پیچیده‌ای چون هوش مصنوعی و بلاک چین و یا بیوتکنولوژی آشنایی کافی و حقوقی ندارند.
رضایی زارعی در پایان ضمن بر شمردن مشکلات مالیاتی و بیمه‌ای دانش بنیان‌ها اظهار کرد: علی‌رغم قوانین متنوع و مصوبات بسیاری در خصوص حمایت از مؤسسات و شرکت‌های دانش‌بنیان در عمل ما شاهد مشکلات جدی در حوزه مالیاتی و بیمه کارکنان دانش بنیان‌ها هستیم.