خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 23 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

غذاهای فوق فرآوری شده خطر مرگ زودرس را افزایش می‌دهند

مهر | سلامت و پزشکی | سه شنبه، 23 اردیبهشت 1404 - 10:30
بررسی جدید شواهد نشان می‌دهد که هر چه فرد دائماً غذای فوق فرآوری شده بیشتری مصرف کند، خطر مرگ زودرس در او بیشتر می‌شود.
غذاهاي،مصرف،فرآوري،محققان،ميزان،ايالات،متحده،غذايي،مرگ،درصد

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از هلث دی نیوز، محققان گزارش دادند که هر ۱۰ درصد افزایش در مصرف غذاهای فوق فرآوری شده در رژیم غذایی یک فرد، خطر مرگ زودرس به هر دلیلی را ۳ درصد افزایش می‌دهد.
تخمین زده می‌شود که این غذاهای تولید شده صنعتی مسئول ده‌ها هزار مرگ زودرس در سراسر جهان هستند.
به گفته محققان، ایالات متحده بالاترین میزان مصرف غذاهای فوق فرآوری شده را دارد که بیش از ۵۴ درصد از رژیم غذایی متوسط آمریکایی‌ها را تشکیل می‌دهد.
«ادواردو نیلسون»، محقق ارشد بنیاد اسوالدو کروز در برزیل، در یک بیانیه خبری گفت: «این یافته‌ها نشان می‌دهد سیاست‌هایی که مصرف غذاهای فوق فرآوری شده را کاهش می‌دهند، به شدت در سطح جهان مورد نیاز هستند و الگوهای غذایی سنتی مبتنی بر غذاهای تازه و کم فرآوری شده محلی را ترویج می‌دهند.»
غذاهای فوق فرآوری شده عمدتاً از موادی مانند چربی‌های اشباع، نشاسته و قندهای افزودنی تولید می‌شوند.
آنها همچنین حاوی طیف گسترده‌ای از افزودنی‌ها هستند تا آنها را خوشمزه‌تر، جذاب‌تر و ماندگارتر کنند، از جمله رنگ‌ها، امولسیفایرها، طعم‌دهنده‌ها و تثبیت‌کننده‌ها.
نمونه‌هایی از این مواد عبارتند از: محصولات پخته شده بسته‌بندی شده، غلات شیرین، محصولات آماده مصرف یا آماده گرم کردن و برش‌های سرد غذاهای آماده.
محققان در یادداشت‌های پیش‌زمینه گفتند که مصرف غذاهای فوق فرآوری‌شده با ۳۲ مشکل سلامتی از جمله بیماری‌های قلبی، چاقی، دیابت، برخی از انواع سرطان و افسردگی مرتبط است.
برای این مطالعه، محققان داده‌های مطالعات قبلی در مورد مصرف غذاهای فوق فرآوری‌شده در هشت کشور- استرالیا، برزیل، کانادا، شیلی، کلمبیا، مکزیک، انگلستان و ایالات متحده- را جمع‌آوری کردند.
سپس این تیم میزان غذاهای فوق فرآوری‌شده را در رژیم‌های غذایی افراد عادی از هر یک از کشورها ارزیابی کرد.
کلمبیا کمترین میزان را داشت، با غذاهای فوق فرآوری‌شده که حدود ۱۵٪ از کالری دریافتی روزانه را تشکیل می‌دادند، و ایالات متحده بیشترین میزان را داشت.
انگلستان با بیش از ۵۳٪ از کالری دریافتی روزانه، پس از آمریکا قرار گرفت.
سپس محققان درصد مرگ و میر زودرس در هر کشور ناشی از اثرات سلامتی غذاهای فوق فرآوری‌شده را محاسبه کردند.
میزان مرگ و میر از حدود ۴٪ در کلمبیا و برزیل تا نزدیک به ۱۴٪ در ایالات متحده و بریتانیا متغیر بود.