پیشنهاد برای فوتبالی که «۲هزار درصد» افزایش قرارداد دارد!
با نزدیک شدن به پایان لیگ و فصل نقل و انتقالات و با توجه به خروجی فوتبال ایران در ردههای مختلف ضروری است که برای جلوگیری از اتفاقات ناخوشایند راهکاری در نظر گرفته شود.

به گزارش مشرق، ناکامی ۵۰ ساله در مسیر صعود به المپیک، عدم قهرمانی در روش قبلی لیگ قهرمانان آسیا، ناکامی نمایندگان ایران در لیگ نخبگان آسیا و لیگ قهرمانان آسیا، ۲، حذف تیم نوجوانان و جوانان ایران از مسابقات آسیایی بخشی از اتفاقاتی است که فوتبال ایران درگیر آن بوده است.
در رده باشگاهی نیز تنها یک هفته تا پایان فصل بیستوچهارم لیگ برتر باقی مانده و یکی از دغدغههای اهالی فوتبال افزایش بیرویه قیمتها و عدم همخوانی با خروجی عملکرد فوتبال کشور است.
رضا درویش مدیرعامل پرسپولیس در حاشیه سمینار سالانه مدیران باشگاهها در روز ۱۸ تیر ماه سال ۱۴۰۳ راجع به عدمهمخوانی کیفیت و قیمت بازیکنان لیگ برتری، گفته بود: «آیا رشد و پیشرفت فوتبال ما نسبت به پنج یا شش سال قبل آنقدر بوده که مثلاً حدود دو یا سه هزار درصد، مبلغ قراردادها رشد کرده است؟»
سعید اخباری سرمربی چادرملو نیز در نشست خبری پیش از مقابل استقلال در هفته بیستونهم لیگ برتر اعلام کرد که شنیده پیشنهاد ۱۰۰ میلیارد تومانی برای یک بازیکن وجود دارد اما آیا مکانیزمی برای کنترل این موارد وجود دارد؟
صادق رئیسیکیا کارشناس حقوقی ورزش ایران در این باره گفت: یکی از راهکارها ایجاد شفافیت مالی و اعلام رسمی قراردادها است.
برای نمونه در سال ۱۳۹۱ که مدیرعامل راهآهن بودم در توافق با چند باشگاه دیگر رقم قرارداد بازیکنان و مربیان را اعلام کردیم.
عدم شفافیت برای فوتبال ما مشکل ایجاد میکند.
وی افزود: فوتبال یک صنعت اجتماعی است و باید دیون و تعهداتش به صورت شفاف به مردم شفاف اعلام شود.
بخشی از باشگاهها مانند استقلال و پرسپولیس در فرابورس عرضه شدند و الزام دارند که صورتهای مالی خود را در سامانه کدال منتشر کنند و حسابرسان نظر خود را در این باره اعلام میکنند.
کارشناس حقوق ورزشی در پاسخ به این سوال که در صورت اداره باشگاهها با مالک خصوصی چه راهکار حقوقی برای الزام آنها به شفافیت مالی وجود دارد، عنوان کرد: ابتدا از نظر مالی بگویم که قطعاً در صورت شفافیت خود باشگاه خصوصی سود میکند و از افزایش بیجهت و بیرویه قیمتها جلوگیری میشود.
در بخش بعدی از طریق فدراسیون قانون به باشگاهها ابلاغ شود که تعهدات و دیونشان به صورت شفاف از طریق سایت فدراسیون و سازمان لیگ اعلام شود.
وظیفه فدراسیون صرفاً راهی کردن تیم ملی به جام جهانی نیست.
رسانهها هم باید پای کار بیایند تا در زمینه فرهنگسازی برای شفافیت قراردادها کار شده و از افزایش بیرویه قیمتها جلوگیری شود.
با این شرایط تنها شفافیت و نظارت دقیق است که میتواند فوتبال ایران را از آشفته بازار نقل و انتقالات رهایی دهد.
در آستانه فصل نقل و انتقالات انتظار میرود این رویکرد امسال اجرا شود تا شاهد مشکلات گذشته نباشیم.