لزوم واردات تجهیزات روز دنیا برای فشار افزایی پارس جنوبی
یک کارشناس انرژی گفت: به دلیل اینکه چاه های گاز عمرشان از نیمه گذشته و افت فشار آنها آغاز شده است به واردات تکنولوژی های نوین برای فشار افزایی نیاز داریم.

مهرداد عباد، کارشناس انرژی در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با اهمیت فشار افزایی پارس جنوبی گفت: در خصوص بحث چاههای گاز ایران ما صنعت گاز پس از صنعت نفت شروع به کار کرد.
به عنوان مثال پس از جنگ تحمیلی صنعت نفت و گاز در کشور ما شروع به پیشرفت کرد.
وی ادامه داد: این پیشرفت در فازهای مختلف پارس جنوبی اتفاق افتاد و بخش زیادی از سبد انرژی کشور عملاً از طریق گاز استخراجی از این میدان مشترک تأمین میشد.
این کارشناس انرژی خاطر نشان کرد: ابتدا شاید ۳۰ - ۴۰ سال پیش کمتر کسی در دنیا پیش بینی افشار در میدان پارس جنوبی و نیاز به تکنولوژی جدید را برای استحصال میکرد این
عباد اضافه کرد: متأسفانه دولت مردان ما در ابتدا تصورشان بر این بوده که ایران تا ابد گاز خواهد داشت و به همین دلیل کل کشور را با هزینه بالا و اقدامی پر ریسک لوله کشی کردند.
وی با اشاره به اینکه در کشور ما تنوع سبد سوخت وجود ندارد، اضافه کرد: یک سیاست اشتباه این است که نوع سبد سوختی در کشور ما وجود ندارد و در سالهای اخیر که مسأله فشار افزایی مطرح شده به دلیل اینکه چاههای گاز عمرشون از نیمه گذشته و افت فشار آنها آغاز شده است.
وی ادامه داد،: در جای جای دنیا با استفاده از تکنولوژیهای جدید جدید و فناوریهای نوین در این بحث استفاده میکنند اما عملاً ما توی ایران از چند روش قدیمی که شامل تزریق گاز ترش و تزریق آب و....
مورد استفاده قرار میگیرد در حالی که در دنیا م با استفاده از انواع گازهای مختلف گاز فشرده، گازهای بی اثر و یا گاز هلیوم به نوعی فشار افزایی انجام میدهند.
وی ادامه داد: روشهای حرارتی روشهای بسیار نوینی هستند که استفاده از نانو ذرات در دستور کارشان قرار دارد.
این کارشناس انرژی ادامه داد: در این سالها به واسطه تحریمها بسیاری از تکنولوژی و فناوریها را ما نتوانستیم وارد کشو کردن و استفاده از روشهای قدیمی هم عملاً کارایی خود را از دست داده است با توجه به اینکه چاههای گاز این میدان مشترک است و قطر از فناوریهای نوین استفاده میکند و در بحث استفاده از مشتقات گازی هم خیلی پیشرفت کردند.
وی تاکید کرد: گاز طبیعی که ما خارج میکنیم عملاً خام فروشی و خامسوزی روش انجام میدهیم و بسیاری از مشتقات کمی در ایران امکان جداسازی آن وجود ندارد.
وی با تاکید بر اینکه باید به خود را به تکنولوژیهای روز دنیا تجهیز کنیم، خاطر نشان کرد: حتماً باید بیایم به سرعت از تکنولوژیهای روز دنیا از شرکتهای که دارای علم روز این حوزه هستند استفاده کرده و امیدواریم تعاملات بین المللی به سمتی بره که بتوانیم با شرکتهای معتبر بین المللی که در متخصص در صنعت گاز همکاری داشته باشیم
این کارشناس انرژی در خاتمه اضافه کرد: به عنوان مثال زمانی که توتال در ایران فعالیت میکرد یکی از بزرگترین شرکتهای گازی که به صنعت گاز ایران هم خیلی کمک کرد باز هم در ادامه حالا انواع اقسام اروپایی و امریکایی آسیایی هستند که میتوانند در این بحث فناوری و انتقال تکنولوژی کمک کنند تا ما بتوانیم به سرعت خود را به صنعت گاز دنیا برگردانیم زیرا ما در عمل جزو سه تا بزرگترین تولید کننده و دارنده گاز طبیعی دنیا هستیم اما به خاک سوزی اکتفا کردیم.