خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 23 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

روایتی روشن از صنعت نساجی رو به خاموش گیلان

تسنیم | اقتصادی | سه شنبه، 23 اردیبهشت 1404 - 08:53
در شرایطی که خاموشی برق باعث تعطیلی بسیاری از واحدهای نساجی در گیلان شده است, یکی از کارگران نخبه در شرکت ریسندگی با خلاقیت خود باعث صرفه جویی در کاهش محسوس و 50درصدی مصرف گاز و برق شد.
دستگاه،توليد،طرح،ايده،سالن،برق،انرژي،كشور،ناترازي،داغ،خلاقيت ...

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم, در دورانی صنعت به ویژه نساجی در گیلان به عنوان قطب در کشور و خاورمیانه مطرح بود.
کارخانه هایی که روزی هزاران نفر را نان می داد اکنون خاموش و متروکه رها شده اند.
این روزها نفس برخی از واحدهای صنعتی موجود در گیلان و کشور نیز به دلیل ناترازی انرژی و قطعی های مکرر برق به شمارش افتاده که اگر راهکاری پیدا نشود دچار خسارت های بزرگ در بخش تولید و معیشت کارگران خواهیم شد.
در روزهایی که همه فکرها درگیر فرا رسیدن فصل گرم و قطعی برق بود، خبری از یکی از شرکت ریسندگی و بافندگی استان گیلان رسید مبنی بر ایده و خلاقیت یک کارگر نخبه در راستای رفع مشکل ناترازی برق و گاز؛ با دلی گرم و آکنده از امید به سمت کارخانه حرکت کردیم.
در طول مسیر شاهد شکوفاشدن برخی از درختان و نوید فصل بهار بودیم و امید در دل ها موج می زد که می توان با خلاقیت کارگران و مدیران داخلی در راستای رفع مشکلات کشور ، غلبه بر چالش های ایجاد شده از تحریم ها و تقویت چرخ های اقتصادی کشور گام برداشت.
به این شرکت که رسیدیم صحبت از نبوغ و خلاقیت بود در حین بازدید و گفت‌ و گو‌ با حسین عذرجو کارگر نخبه این مجموعه در جریان جزییات طرح قرار گرفتیم.
از آنجایی که کلیه تاسیسات کارخانه ریسندگی مانند بویلرهای بخار و دیگ های روغن داغ و...در سالن تاسیسات کارخانه مستقر هستند و باید پس از کارکرد این دستگاه ها؛ هوای فشرده و یا روغن داغ با دمای بالای 300 درجه سانتیگراد به سالن های تولید منتقل شود بدین جهت ایده ای شکل گرفت که بتوان در محل سالن تولید در کنار همین دستگاه ها، گرمایش مربوطه را تولید و به دستگاه ها تزریق کرد تا از اتلاف انرژی به ویژه در راستای انتقال روغن داغ از بخش تاسیسات به سالن های تولید جلوگیری شود که این امر صرفه جویی در مصرف گاز را نیز به دنبال دارد.
هم اکنون این طرح و ایده در یکی از استنترهای سالن اجرایی و تعداد 8 عدد مشعل روی یک دستگاه مستقر شده است که علاوه بر انتقال هوای داغ به دستگاه، موجب می شود که نیازی به استفاده از رادیاتورهای دستگاه استنتر در پروسه های قبلی نباشد.
کاهش میزان مصرف برق در موتورهای دمنده مورد نیاز نیز از نتایج مثبت اجرای این طرح است.اجرایی شدن این طرح در ابتدای سال 1403، حدود 5 میلیارد ریال هزینه داشته که علاوه بر توجیه اقتصادی و رفع مشکل ناترازی انرژی در این شرکت، قابلیت تعمیم به بسیاری از صنایع و دستگاه هایی که نیازمند گرما و هوای فشرده هستند را دارد.
اما مهم ترین نکته در اجرای این طرح، کاهش محسوس و 50درصدی مصرف گاز و برق است و اینکه می توان با استفاده از ایده و خلاقیت راهکاری برای کاهش مصرف انرژی پیدا کرد.
اگرچه مشکلاتی در مسیر تولید وجود دارد و همیشه سخن از تحریم ها است اما می توان با ارائه طرح ها و ایده های خلاقانه و نو با کمترین هزینه در راستای رفع مشکلات ناشی از ناترازی انرژی، رونق تولید و حرکت چرخ های اقتصاد کشور گام برداشت.روایتی روشن از صنعت نساجی خاموش گیلان که اگر مورد توجه مسئولان قرار گیرد و به درستی تبیین شود می تواند نوید بخش احیای بسیاری از واحدهای مشابه و ایجاد اشتغال پایدار باشد.
انتهای پیام/