خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 23 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

آکسفام: قحطی در غزه «عامدانه و مهندسی‌شده» است

باشگاه خبرنگاران | بین‌الملل | سه شنبه، 23 اردیبهشت 1404 - 08:29
به گفته هماهنگ‌کننده امنیت غذایی آکسفام در غزه گرسنگی در این باریکه اتفاقی نیست بلکه عامدانه و کاملاً مهندسی‌شده است.
بشردوستانه،غزه،آكسفام،گرسنگي،سازمان،قحطي،هشدار،اسرائيل،ورود،جهان

باشگاه خبرنگاران جوان؛ اعظم پورکند - سازمان بین‌المللی آکسفام امروز اعلام کرد که مردم غزه به‌صورت عمدی و هدفمند در معرض گرسنگی و قحطی قرار گرفته‌اند، در چارچوب سیاستی که به‌گفته این سازمان، توسط اسرائیل اعمال می‌شود.
در واکنش به گزارش اخیر طبقه‌بندی یکپارچه امنیت غذایی (IPC) که هشدار داده بود در صورت ادامه خصومت‌های شدید و محدودیت در دسترسی بشردوستانه، خطر قحطی در غزه «به‌شدت افزایش» می‌یابد، محمود السقّا، هماهنگ‌کننده امنیت غذایی آکسفام در غزه گفت: «گرسنگی در غزه اتفاقی نیست – بلکه عامدانه و کاملاً مهندسی‌شده است – و اکنون بزرگ‌ترین جمعیت در جهان که با خطر گرسنگی رو‌به‌رو هستند، در اینجا شکل گرفته است.
این یک قحطی قابل پیشگیری است که در برابر چشمان جهان در حال وقوع است.
غیرقابل درک و غیرقابل پذیرش است و جهان دارد اجازه وقوع آن را می‌دهد.»
السقا افزود که اسرائیل برای بیش از دو ماه محاصره کامل بر غزه اعمال کرده و مانع ورود غذا، آب، دارو و کمک‌های بشردوستانه شده است، در حالی‌که هزاران کامیون حامل اقلام حیاتی، درست در نزدیکی مرز‌ها منتظر ورود هستند.
به‌گفته آکسفام، خانواده‌ها «از گرسنگی تحلیل رفته‌اند» و کودکان «سوءتغذیه دارند» و «چنان ضعیف شده‌اند که حتی توان گریه کردن ندارند»، در حالی که کل جوامع بدون غذا یا آب سالم زنده مانده‌اند.
طبق گزارش میدانی این سازمان، در یکی از اردوگاه‌های آوارگان، تنها پنج خانواده از ۵۰۰ خانواده باقی‌مانده هنوز کمی آرد برای تهیه نان داشتند.
آکسفام همچنین طرح اسرائیل برای «نظامی‌سازی روند ارسال کمک‌های بشردوستانه» را محکوم کرده و آن را «نقض فاحش حقوق بشردوستانه بین‌المللی» دانسته که می‌تواند بحران را به فروپاشی کامل بکشاند.
این سازمان هشدار داد که استفاده از کمک‌ها به عنوان ابزار کنترل، جان غیرنظامیان را به خطر می‌اندازد، بی‌طرفی عملیات بشردوستانه را خدشه‌دار می‌کند و احتمالاً رنج و آشفتگی بیشتری را در سراسر غزه به بار می‌آورد.
آکسفام خواستار اقدام فوری جامعه جهانی برای برقراری آتش‌بس دائم و ورود بدون مانع کمک‌های بشردوستانه شد و هشدار داد: «سکوت در برابر این گرسنگیِ ساخته بشر، به‌منزله همدستی است.»
منبع: میدل ایست نیوز