تحول کشاورزی شاهرود با فناوری هوشمند؛ از پهپاد تا نانوکود
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شاهرود با اشاره به اینکه بهره گیری از فناوری های نوین در حوزه کشاورزی استان سمنان یک ضرورت اجتناب ناپذیراست، گفت: این سازمان در نظر دارد مهارت های تخصصی در زمینه کار با پهپادهای کشاورزی در دستور کار دارد.

حمید آقا بیکی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در شاهرود، فناوریهای نوین در ارتقای بهرهوری کشاورزی منطقه شاهرود بسیار مؤثر است، افزود: فناوریهای نوین در حوزه کشاورزی استان سمنان به ویژه شهرستان شاهرود یک ضرورت اجتباب ناپذیر است و آموزش در این زمینه و همچنین مدیریت آبیاری هوشمند، کاربرد کودهای نوین و تحلیل دادههای مزرعه را برای بهرهبرداران شهرستان در دستور کار دارد.
وی با بیان اینکه در شرایط کنونی که منابع طبیعی بهویژه منابع آبی با چالشهای جدی مواجه است، اظهار داشت: بهرهگیری از فناوریهای نوین دیگر یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت اجتنابناپذیر برای پایداری کشاورزی است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شاهرود به مهمترین فناوریهایی که قابلیت اجرا در منطقه شاهرود را دارد اشاره کرد و اظهار داشت: با رویکرد فناوریهای نوین در کشاورزی شهرستان شاهرود میتوان تحولی بنیادی در عملکرد و بهرهوری ایجاد کرد.
آقا بیکی با اشاره به اینکه نوآوری در سامانههای آبیاری و مدیریت بهینه منابع آب، بهویژه در اقلیم نیمهخشک شاهرود نیازمند تحول در روشهای آبیاری است، اظهار داشت: سامانههای آبیاری هوشمند مبتنی بر اینترنت اشیا (loT) با استفاده از حسگرهای دقیق رطوبت خاک، اطلاعات لحظهای را به سامانه تحلیلی مبتنی بر هوش مصنوعی ارسال میکند.
وی با بیان اینکه این اطلاعات پایه تصمیمگیری دقیق در زمان و میزان آبیاری براساس نیاز واقعی گیاه است، ادامه داد: علاوهبراین، کاربرد میکرو ژلها (نگه دارنده رطوبت در خاک) میتواند تا 50 درصد مصرف آب را که کاهش دهد و فاصله بین نوبتهای آبیاری را افزایش دهد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شاهرود با تأکید بر اینکه استفاده هدفمند از پهپادهای کشاورزی، پهپادهای پیشرفته با بهرهگیری از تصاویر چند طیفی و دادههای سنجش از راه دور، نقاط نیازمند سم یا کوددهی را شناسایی میکنند، گفت: این فناوری باعث کاهش مصرف نهادههای شیمیایی، کاهش هزینه عملیاتی و بهبود سلامت اکوسیستم مزرعه میشود.
آقابیکی قابلیت شناسایی زودهنگام تنشهای تغذیهای را از امکانات استفاده از این فناوری دانست و افزود: این قابلیت امکان برنامهریزی دقیق و بهموقع در کوددهی را فراهم میکند.
وی همچنین نسل جدید کودها و اصلاح کنندههای خاک، کودهای هوشمند و فناوری نوین نانو کودها و میکرو ژلهای کودی را با قابلیت آزادسازی کنترلشده عناصر غذایی اعلام کرد و گفت: این امر نقش مؤثری در افزایش کارایی مصرف کودها و کاهش تلفات ناشی از تبخیر و شستشو دارند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شاهرود با تأکید بر اینکه فناوری بدون مهارت کاربردی، ناکارآمد خواهد بود، اظهار داشت: این مدیریت در نظر دارد مهارت تخصصی در زمینه کار با پهپادهای کشاورزی، مدیریت آبیاری هوشمند، کاربرد کودهای نوین و تحلیل دادههای مزرعه را برای بهرهبرداران برگزار کند.
آقا بیکی با تأکید بر اینکه بهرهگیری از فناوریهای نوین، میتواند ضمن افزایش کمّی و کیفی تولید، بهرهوری منابع طبیعی را ارتقا داده و پایداری تولیدات کشاورزی را تضمین کند، افزود: رویکرد جهاد کشاورزی شاهرود، فراهمسازی بستر لازم برای دستیابی کشاورزان به دانش و ابزارهای نوین است.
انتهای پیام/361/.