تحلیلگران اسرائیلی درباره دستاورد اخیر حماس چه میگویند؟ - تسنیم
به اعتقاد تحلیل گران صهیونیست، مذاکره مستقیم بین حماس و ایالات متحده یکی از بارزترین دستاوردهایی است که این گروه فلسطینی در برهه اخیر موفق به کسب آن شده است.

به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، پایگاه اطلاع رسانی شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی در گزارشی در این رابطه نوشت، با وجود آنکه آزادی هر اسیری میتواند یک خبر خوب باشد اما نباید از چراغهای چشمک زن قرمزی که بر روی برخی از تحرکها روشن میشود هم غافل ماند.
به نوشته این رسانه عبری زبان، گرچه آزادی عیدان الکساندر یک ابراز حسن نیت از سوی حماس بود، اما عدم مشارکت دادن اسرائیل در این مذاکرات که به طور مستقیم با آمریکاییها انجام گرفت، علامتهای سئوال مختلفی را در رابطه با نوع روابط دولت ترامپ و نیز توانمندی اسرائیل در تاثیر گذاری بر روند مذاکرات به وجود آورده است.
به اعتقاد یکی از تحلیلگران این شبکه در سایه تصمیم حماس در رابطه با آزادی عیدان الکساندر باید به یاد داشته باشیم که حماس هدایای مجانی به کسی نمیدهد و باید از خودمان سئوال کنیم که در مقابل چه چیزی خواهند خواست و چه چیزی به دست خواهند آورد و از این فرایند چه زیان بلند مدتی به ما خواهد رسید چون به هر شکل این بار این ایالات متحده است که یک اسیر را آزاد کرده و اسرائیل هیچ دخالتی در آن نداشته است.
دافنی لیل تحلیلگر شبکه 12 هم در این رابطه گفت، آزادی عیدان الکساندر یک چراغ خطر چشمک زن را برای ما روشن میکند، از یک سو این پرسش مطرح میشود که آیا ایالات متحده از تعهدات خود در رابطه با آزادی تعداد بیشتری از اسرا شانه خالی خواهد کرد، همچنین حماس در مقابل این اقدام چه چیزی به دست آورده است؟
مهمتر از این دو آن است که که این گام چه تاثیری بر فرایند وسیعتر موجود بر روی میز خواهد گذارد؟
حال باید نشست و دید که آیا ترامپ بار دیگر به دنبال تحقق منافع آمریکا خواهد شتافت و باز هم اسرائیل را پشت سر خود رها خواهد نمود؟
دانا وایس هم در این رابطه گفت، آزادی عیدان الکساندر یک امر خوشحال کننده و خوب است اما بی شکل این اقدام نخست وزیر و درمر وزیر کابینه به عنوان مسئول اصلی مذاکرات را به شکل خاصی در شرایط بغرنج قرار میدهد، این واقعیت که یکی از اسرا که به عنوان یک نظامی اسرائیل اسیر شده صرفا به خاطر آنکه گذرنامه آمریکایی دارد، آزاد میشود، پیام شدید برای ما محسوب میشود.
علاوه بر آن از پافشاری ترامپ برای دور زدن نتانیاهو در انجام مذاکرات هم به این نتیجه میرسیم که آمریکاییها در حال حاضر مذاکره مستقیم با حماس را ترجیح میدهند، زیرا فرصت زیاد و چند ماههای به اسرائیل داده بودند.
سوال بزرگتر آن است که اگر دونالد ترامپ بعد از آزادی عیدان الکساندر و چند اسیر دیگر دارای تابعیت آمریکایی که کشته شده و اجسادشان در اختیار حماس است، همچنان باز هم خود را متعهد به آزادی تمامی اسرا خواهد دید؟
آیا در آن شرایط اسرائیل را مجبور به ورود به مذاکراتی برای پایان دادن به جنگ نخواهد کرد یا اینکه به اسرائیل اجازه خواهد داد تا عملیات وسیعی را انجام و جان بقیه اسرای باقی مانده را به شکل زیادی به خطر خواهد انداخت؟
در بعد نخست وزیر نتانیاهو باید گفت که او در حال از دست دادن ظرفیتها و توانمندی هایش برای مدیریت حوادث است، آخرین بار مارس گذشته بود که اسرائیل موفق شده بود مذاکرات مستقیم بین آدام بوهلر و حماس را بر هم بزند و توانست او را از کار برکنار کرده و تعهدی از مارکو روبیو برای عدم تکرار انجام مذاکرات مستقیم بگیرد.
اما اکنون یعنی دو ماه بعد از آن حادثه، بار دیگر این حادثه تکرار شد با این تفاوت که این بار اسرائیل قادر به برهم زدن آن یا حتی تاثیر گذاری بر آن هم نبود.
انتهای پیام/