خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 22 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

پهپادهای اسرائیلی در آسمان کشمیر؛ آزمایشگاه جنگ برای تل‌آویو

مشرق | بین‌الملل | دوشنبه، 22 اردیبهشت 1404 - 18:18
روابط نظامی رژیم صهیونیستی و هند در سایه تنش‌ اخیر با پاکستان، وارد مرحله‌ای استراتژیک شده و فرصتی تازه برای تل‌آویو فراهم کرده تا با فروش تسلیحات، نفوذ خود را در بازار نظامی جنوب آسیا گسترش دهد.
هند،اسرائيل،پاكستان،گزارش،صهيونيستي،رژيم،جنگ،كشور،امنيتي،نظا ...

سرویس جهان مشرق - هند روابط نزدیکی با رژیم صهیونیستی دارد و یکی از تامین‌کنندگان اصلی سلاح برای دهلی نو است.
همچنین همکاری اقتصادی قابل توجهی بین دهلی نو و تل‌آویو وجود دارد.
جنگ میان هند و پاکستان فرصتی برای رژیم صهیونیستی است تا پهپادهایی را که به هند فروخته است، آزمایش کند؛ پهپادهایی که پاکستان اعلام کرده تعدادی از آنها را در روزهای اخیر سرنگون کرده است.
این همچنین فرصتی برای تل آویو است تا صادرات نظامی خود به هند را بیشتر افزایش دهد.
روون آزار، سفیر رژیم صهیونیستی در هند، در همان روزهای نخست جنگ صراحتاً گفت: حمایت "اسرائیل" از حق هند برای دفاع از خود را اعلام و تاکید کرد: دهلی نو می‌داند که می‌تواند روی اسرائیل حساب کند.
رسانه‌های صهیونیستی گزارش دادند که روون آزار در مصاحبه با رسانه‌های هندی، موضع صریح تل آویو را که از "حق هند برای محافظت از حاکمیت و شهروندانش" در مواجهه با پاکستان که به خصومت با "اسرائیل" معروف است و شهروندانش را از بازدید از این کشور منع می‌کند، حمایت می‌کند، تأیید کرد.
سفیر اسرائیل در مصاحبه‌ای اظهار داشت: «اسرائیل از حق هند برای دفاع از خود حمایت می‌کند.
تروریست‌ها باید متوجه شوند که هیچ جایی برای پنهان شدن از جنایاتی که علیه مردم بی‌گناه مرتکب شده‌اند، وجود ندارد.
روون آزار، سفیر رژیم صهیونیستی در هند
پایگاه اینترنتی روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارانوت پنجشنبه گذشته گزارش داد که روزنامه‌نگاران هندی خاطرنشان کردند که تل‌آویو جزو اولین کشورهای جهان بود که پس از عملیات سیندهورا (نامی که ارتش هند به عملیات نظامی فعلی خود علیه پاکستان داده است و آن را به دست داشتن در حمله کشمیر متهم می‌کند) از هند حمایت کرد.
آنها همچنین حمله ۷ اکتبر را با حمله پهلگام در کشمیر هند مقایسه کردند.
سفیر رژیم صهیونیستی سوالاتی در مورد "توصیه‌هایی که اسرائیل می‌تواند در تلاش‌های ضد تروریسم خود به هند ارائه دهد" پرسیدند.
به گفته روون آزار: حمله در پَهَلگام به دلیل وحشیگری‌اش، لحظه‌ای سرنوشت‌ساز را نشان می‌دهد، زیرا ویژگی‌های آن مشابه وقایع ۷ اکتبر است.
کشورهای دموکراتیک چاره‌ای جز مقابله با این تهدیدات جدی برای امنیت خود ندارند.
هند از حق دفاع از خود استفاده کرده است و ما مطمئن هستیم که این کشور این کار را مطابق با مسئولیت خود برای محافظت از شهروندانش انجام می‌دهد.
تغییر در روابط هند و رژیم صهیونیستی
تل آویو می‌گوید در زمینه‌های نوآوری، کشاورزی پیشرفته، مراقبت‌های بهداشتی و فناوری نظامی با هند ارزش‌های مشترکی دارد و دو طرف همچنین در تلاشند تا روابط خود را در زمینه‌های فناوری کشاورزی، راه‌حل‌های آبی و مدیریت بلایای طبیعی تقویت کنند.
روابط بین رژیم صهیونیستی و هند در سال‌های اخیر دستخوش یک تغییر استراتژیک شده است، از رکود دیپلماتیک به همکاری‌های امنیتی گسترده.
این امر عمدتاً از زمان به قدرت رسیدن حزب ملی‌گرای تندرو بهاراتیا جاناتا (BJP) در هند، به رهبری نخست وزیر فعلی نارندرا مودی، صادق بوده است.
نگرش نسبت به رژیم صهیونیستی به طور قابل توجهی تغییر کرده است و منجر به افزایش همکاری در زمینه‌های مختلف، به ویژه امنیت، شده است.
طبق گزارشی که روزنامه صهیونیستی "اسرائیل هیوم" در پایان آوریل گذشته منتشر کرد، "اسرائیل" در کنار سایر کشورها نقش برجسته‌ای در روند توسعه مداوم ارتش هند داشته است.
نیروی هوایی هند از پهپادها و مهمات هدایت‌شونده ساخت "اسرائیل" استفاده می‌کند و سامانه‌های اسرائیلی در سلاح‌های مورد استفاده ارتش هند در عملیات نظامی‌اش ادغام شده‌اند.
یکی از قوی‌ترین نشانه‌های همکاری امنیتی بین رژیم صهیونیستی و هند، ادغام سامانه دفاع هوایی باراک ۸، تولید شده توسط صنایع هوافضای این رژیم، در نیروهای دریایی، هوایی و زمینی هند است.
به گزارش روزنامه "اسرائیل هیوم"، این سامانه توسط یکی از شرکت‌های تابعه صنایع هوافضای "اسرائیل" که در هند فعالیت می‌کند، آزمایش و تولید شده و به طور قابل توجهی قابلیت رهگیری موشک‌های این کشور را بهبود بخشیده است.
تجربه اسرائیل در استفاده از موشک‌های تولید روسیه نیز به خوبی با نیازها و خطرات امنیتی هند سازگار بود.
پهپاد هرمس ۹۰۰ ساخت رژیم صهیونیستی در نمایشگاه هوایی سنگاپور (۲۰۲۴)
سلاح‌های اسرائیلی در اختیار هند
پایگاه خبری صهیونیستی والا گزارش داد که همانطور که انتظار می‌رفت، سامانه‌های تسلیحاتی اسرائیلی در نبرد بین هند و پاکستان مورد استفاده قرار گرفتند.
در حالی که صنایع امنیتی اسرائیل انتظار داشتند که تشدید تنش‌ها به قراردادهای جدید با هند، بزرگترین خریدار تسلیحات اسرائیلی در جهان، منجر شود، تحولات غیرمنتظره‌ای رخ داد.
در ادامه گزارش این پایگاه آمده است: غافلگیری را در سرنگونی پهپادهای هاروپ ساخت اسرائیل توسط پاکستان، که طبق گزارش‌های متعدد رسانه‌ای، به‌ویژه از پاکستان، توسط هند در حملات این هفته‌اش استفاده شده بود، دانست.
این یک پهپاد تهاجمی است که می‌تواند ساعت‌ها در انتظار شناسایی هدف پرواز کند و توسط یک اپراتور از فاصله صدها کیلومتر از راه دور کنترل می‌شود.
با این حال، این پایگاه افزود: به نظر می‌رسد این برای کمک به هند کافی نبوده است، زیرا ارتش هند همچنین از هواپیماهای داسو رافال خریداری شده از فرانسه به همراه مهمات فرانسوی در حملات خود علیه نه هدف در کشمیر و پاکستان استفاده کرده است.
جنگنده دو موتوره رافال، هواپیمای شاخص صنایع امنیتی فرانسه و نیروی هوایی هند است.
اخیراً، هند سفارش داد که تعداد بیشتری از این هواپیماها به عنوان بخشی از ناو هواپیمابر خود استفاده شوند، در حالی که پاکستان اعلام کرد که پنج فروند هواپیمای رافال را سرنگون کرده است.
راج نات سینگ، وزیر دفاع هند، اولین فردی بود که پرواز با جنگنده رافال فرانسوای را تجربه کرد
این پایگاه معتقد است که عملکرد نامطلوب هواپیمای رافال می‌تواند به صنایع امنیتی "اسرائیل" در بازار بزرگ هند، مزیت رقابتی نسبت به شرکت‌های فرانسوی بدهد.
"اسرائیل" یکی از بزرگترین تأمین‌کنندگان تسلیحات هند است که طبق دستورالعمل‌های مودی نخست وزیر هند، تأمین‌کنندگان را ملزم به ایجاد خطوط تولید محلی در داخل کشور می‌کند.
بر این اساس، هند دارای تأسیسات تولید موشک باراک ۸، تولید شده توسط صنایع هوافضای "اسرائیل"، پهپادهای هرمس ۹۰۰ توسعه یافته توسط شرکت اسرائیلی البیت و موشک ضد تانک اسپایک، تولید شده توسط شرکت اسرائیلی رافال است.
اوشریت پروادکر، محقق موسسه امنیت استراتژیک و بین‌المللی در قدس اشغالی، به تایمز اسرائیل گفت: استفاده هند از پهپادهای هاروپ و هرون مارک ۲ در نبردهای فعلی نشان می‌دهد که چگونه اسرائیل نقش برجسته و رو به رشدی در استراتژی نظامی فعلی هند، به ویژه با توجه به تشدید تنش با پاکستان، ایفا می‌کند.
این پهپادهای پیشرفته، هند را قادر ساخته‌اند تا قابلیت‌های نظارتی خود در ارتفاع بالا و همچنین قابلیت‌های تهاجمی‌اش را گسترش دهد.
به گفته پروادکر، از دیدگاه اسرائیل، هند نه تنها یک واردکننده بزرگ، بلکه یک شریک استراتژیک است که نگرانی‌های مشترکی با اسرائیل در مورد تروریسم، امنیت مرزی و افراط‌گرایی اسلامی دارد.
طی دو سال گذشته، هند الزامات خود را برای شرکت‌های خارجی که به دنبال تجارت با این کشور هستند، سخت‌تر کرده و آنها را ملزم کرده است که سیستم‌ها را با همکاری شرکت‌های هندی توسعه داده و قبل از صادرات، آنها را در داخل کشور تولید کنند.
تاکنون، صنایع امنیتی اسرائیل توانسته اند با بهره گیری از فرصت های تجاری قابل توجه ارائه شده توسط بازار هند، خود را با این الزامات وفق دهند.
هند در دهه گذشته ۱۵ میلیارد دلار سامانه‌های تسلیحاتی از اسرائیل خریداری کرده است.
چنین مشارکت‌هایی، به‌ویژه در توسعه سیستم‌های تسلیحاتی که توسط ارتش اسرائیل نیز استفاده می‌شوند، مانند سیستم موشکی باراک، می‌تواند منبع اضافی برای تأمین تجهیزات نظامی توسط ایالات متحده برای اسرائیل فراهم کند.
به گزارش وب‌سایت خبری عبری زبان والا، این اقدامات همچنین به عنوان آمادگی برای احتمال تعلیق کمک‌های امنیتی ایالات متحده به اسرائیل توسط دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، که سالانه بالغ بر ۳.۳ میلیارد دلار می‌شود و تا سال ۲۰۲۸ اعتبار دارد، عمل می‌کنند.
دانیل کارمون، سفیر سابق رژیم صهیونیستی در دهلی نو ، و آجیت دووال مشاور امنیت ملی هند
یک گزارش محرمانه قدیمی
بر اساس گزارشی که روزنامه ایندین اکسپرس منتشر شده است، سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) یک مطالعه محرمانه‌ای را که در سال ۱۹۹۳ انجام داده بود، فاش کرده است که احتمال جنگ بین هند و پاکستان در دهه ۱۹۹۰ را بررسی کرده و علل و موانع چنین درگیری را ارزیابی کرده است.
این گزارش که از سوی مان امان سینگ چهینا خبرنگار دفاعی روزنامه تهیه شده است، بیان می‌کند که احتمال جنگ متعارف بین هند و پاکستان پایین و در حد ۱ از ۵ است، اما همچنین ادعا می‌کند که یک "حمله تروریستی بزرگ" می‌تواند جرقه‌ای باشد که آتش رویارویی را شعله‌ور می‌کند.
گزارش روزنامه تأیید کرد که بیشتر فرضیه‌های موجود در این سند که سه دهه پیش منتشر شده، هنوز هم معتبر هستند.
وضعیت کشمیر منبع اصلی تنش بین دو کشور بوده و هست، و سازمان سیا گزارش داده است که "سربازان هندی درگیر نبردی به ظاهر بی‌پایان با شورشیان در کشمیر هستند".
سازمان سیا همچنین اعلام کرد که هند قادر به جلوگیری از جدایی کشمیر یا الحاق آن به پاکستان است، اما بعید است که بتواند شورش را در طول دهه مورد بحث در این سند از بین ببرد.
این روزنامه در ادامه گزارش می نویسد که، هند و پاکستان از گروه‌های مسلح در خاک یکدیگر حمایت می‌کنند.
هند از گروه‌های جدایی‌طلب در پاکستان حمایت می کند.
بر اساس این گزارش، با وجود این تنش‌ها، احتمال جنگ تمام عیار بین هند و پاکستان همچنان کم است و مقامات پیوسته تلاش کرده‌اند از چنین سناریویی جلوگیری کنند، اما این امر تشدید تنش را منتفی نمی‌کند.
دلایل بازدارندگی
گزارش سیا نشان داد که دلایل متعددی برای جلوگیری از جنگ فراگیر کلاسیک بین هند و پاکستان وجود دارد که مهمترین آنها عبارتند از:
ترس از تشدید تنش هسته‌ای: این گزارش بیان می‌کند که رهبران هر دو کشور نگرانند که هرگونه درگیری متعارف می‌تواند به تشدید تنش هسته‌ای غیرقابل کنترل منجر شود.
ادامه بازدارندگی هسته‌ای: این گزارش توضیح داد که استقرار موشک‌های قادر به حمل کلاهک هسته‌ای و توسعه کلاهک‌ها، تنش‌ها را در کوتاه‌مدت افزایش می‌دهد، اما همچنین بازدارندگی هسته‌ای را به ویژه در طرف پاکستانی تقویت خواهد کرد.
آمادگی نظامی ضعیف: این گزارش نشان می‌دهد که رهبران ارتش‌های هر دو کشور می‌دانند که برای یک جنگ متعارف بزرگ آماده نیستند و هزینه آن بسیار زیاد خواهد بود.
فقدان انگیزه استراتژیک: اگرچه هند از نظر نظامی نسبت به پاکستان برتری دارد، اما انگیزه‌ای برای شروع جنگ ندارد.
ترس پاکستان از فروپاشی: بر اساس این گزارش، رهبران نظامی پاکستان دریافته‌اند که یک جنگ جدید می‌تواند به فروپاشی ارتش و شاید خود دولت منجر شود.