منطقه آزاد انزلی آماده جهش تجاری با اوراسیا و CIS است
مدیرعامل منطقه آزاد انزلی با اشاره به تکمیل زیرساخت های چهارگانه حمل ونقل در منطقه، از آمادگی کامل برای توسعه تجارت با کشورهای حوزه خزر، CIS و اوراسیا خبر داد و خواستار حمایت دولت در رفع موانع قانونی شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرانزلی، مصطفی طاعتیمقدم، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی، در جریان بازدید فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، از این منطقه و در جمه خبرنگاران با اشاره به موقعیت استراتژیک شمال کشور، بر ضرورت توسعه متوازن زیرساختهای حملونقل، حمایت مؤثر از سرمایهگذاران و رفع موانع قانونی تأکید کرد و گفت: پیش از این در مصاحبهها و نشستهای متعدد، درباره مزیتهای منطقه آزاد انزلی صحبت شده و نیازی به تکرار نیست، اما با توجه به ابلاغ قانون جدید توسعه، منطقه آزاد انزلی اکنون از چهار مسیر حملونقل زمینی، ریلی، دریایی و هوایی بهرهمند است.
وی با بیان اینکه اتصال ریل به بندر در این منطقه علیرغم زیرساختهای موجود هنوز بهطور کامل عملیاتی نشده، افزود: با توجه به نامگذاری سال به عنوان سال «جهش تولید و سرمایهگذاری»، ما در تلاشیم زیرساختهای لازم برای توسعه تجارت با کشورهای حوزه CIS، دریای خزر و اتحادیه اوراسیا را فراهم کنیم.
مدیرعامل منطقه آزاد انزلی با اشاره به بازدیدهای امروز سخنگوی دولت از واحدهای تولیدی منطقه بیان کرد: نگاه حمایتی شما نسبت به اقشار مختلف جامعه برای ما بسیار ارزشمند است و این رویکرد دقیقاً مطابق با سیاستهای دولت مردمی و شخص رئیسجمهور در راستای تحقق عدالت اجتماعی و اقتصادی است.
طاعتی مقدم با اشاره به تلاشها و از خودگذشتگیهای فعالان اقتصادی در منطقه افزود: هر کارمند دولت ممکن است از اضافهکاری یا تأخیر در حقوق گلایه کند، اما سرمایهگذاران همه دارایی خود را در این مسیر گذاشتهاند و اشتغالآفرینی کردهاند.
حضور پُر امید جوانان در خطوط تولید، نتیجه مستقیم این همت است و ما باید زمینه بهرهمندی هر چه بیشتر از ظرفیت جوانان گیلانی را فراهم کنیم.
وی ضمن قدردانی از همگرایی ایجاد شده میان مدیران استانی گفت: در حوزههای مختلف از جمله کشاورزی، گمرک، اقتصادی و برنامهریزی شاهد همراهی و همفکری هستیم.
به عنوان نمونه، مدیرکل اقتصادی استان در نشست امروز نگاه توسعهگرایانهای داشتند که امیدواریم زمینهساز رشد سرمایهگذاری باشد.
مدیرعامل منطقه آزاد انزلی با انتقاد از برخی چالشهای مدیریتی و قانونی موجود در منطقه، بیان کرد: مشکلاتی نظیر بیثباتی مدیریتی، اجرای ناقص توافقات پیشین، صدور بخشنامههای خلقالساعه و نگاه نادرست به مناطق آزاد بهعنوان محل واردات بیرویه، همگی سبب شدهاند فعالان اقتصادی دلسرد شوند.
طاعتیمقدم با اشاره به مشکلات ارتباطی 2 بندر انزلی و منطقه آزاد با سرزمین اصلی افزود: برای جابجایی 11 میلیون تن کالا از بندر و دو میلیون تن از طریق ریل، باید مسیر ارتباطی انزلی به امامزاده هاشم بهعنوان اولویت ملی مورد توجه دولت قرار گیرد.
نباید اتصال راهآهن قزوین - رشت، دولت را از توسعه دیگر مسیرها غافل کند.
وی با بیان اینکه مناطق آزاد از منابع مالی مستقلی برخوردار نیستند گفت: تخصیص تسهیلات از تبصره 18 باید به شکل عادلانه شامل حال مناطق آزاد نیز بشود.
گاه ما را به چشم «فرزند ناتنی» میبینند، در حالی که این مناطق سهم بسزایی در توسعه اقتصادی دارند.
مدیرعامل منطقه آزاد انزلی همچنین خواستار اصلاح برخی مقررات مزاحم شد و بیان کرد: وضع مالیات بر ارزش افزوده در مناطق آزاد، برخلاف رویه بینالمللی و روح قانون این مناطق است.
در هیچ کشور دیگری چنین مالیاتی از فعالان اقتصادی در مناطق آزاد اخذ نمیشود.
طاعتیمقدم با تشکر از همراهی سخنگوی دولت و مدیران استانی گفت: امیدواریم با اصلاح قوانین متضاد، حمایت واقعی از سرمایهگذاران و تأمین زیرساختهای حیاتی، مزیتهای منطقه آزاد انزلی از شعار فراتر رفته و به واقعیت تبدیل شود.
انتهای پیام/