خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 22 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

استقبال از رمانی که رهبر انقلاب آن را "مبتکرانه" توصیف کردند

تسنیم | فرهنگی و هنری | دوشنبه، 22 اردیبهشت 1404 - 17:30
کتاب "معبد زیرزمینی"، نوشته معصومه میرابوطالبی با استقبال مردم در سی و ششمین دوره نمایشگاه کتاب تهران به چاپ 65 رسید و در نشر جمکران عرضه شد.
داستان،زيرزميني،كتاب،ميرابوطالبي،معبد،جنگ،مبتكرانه،الياس،يزد ...

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، بنا بر اعلام روابط عمومی انتشارات جمکران کتاب "معبد زیرزمینی"، نوشته معصومه میرابوطالبی در صدر فهرست فروش این ناشر در شش روز ابتدایی سی و ششمین دوره نمایشگاه کتاب تهران بوده است.
این کتاب که به تازگی چاپ شصت و پنجم آن در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفته، داستان پسری به نام الیاس را روایت می‌کند که در کشاکش یافتن شخصیتی مستقل در میان خانواده قرار دارد؛ به همین دلیل رفتن به جبهه را انتخاب می‌کند تا خود را به دیگران اثبات کند.
میرابوطالبی از داستان الیاس که بر پایه تخیل است، استفاده کرده و گریزی می‌زند به یک ماجرای واقعی در جنگ؛ ماجرایی که ورق را به نفع ایرانی‌ها برگرداند.
داستان "معبد زیرزمینی" داستان دست‌های پینه‌بسته مقنیان یزدی است که در عملیات فتح‌المبین با حفر یک تونل زیرزمینی آن هم در هوای 50 درجه جنوب، این امکان را به نیروهای ایران دادند تا از سد معبر مینی که عراق تعبیه کرده بود، به سلامت بگذرند و دشمن را غافلگیر کنند؛ این در حالی است که پیش از این به دلیل شرایط منطقه و انبوه مین‌های کاشته شده، عبور از خط مقدم دشمن غیر ممکن به نظر می‌رسید.
هنر میرابوطالبی در "معبد زیرزمینی" ضمن روایت یک داستان جذاب و معرفی حاج غلامحسین رعیت به عنوان رزمنده‌ای گمنام اما تاثیرگذار در جنگ، کشف یک سوژه بکر از دل جنگ تحمیلی است.
رهبر معظم انقلاب در تقریظی بر این اثر، آن را "مبتکرانه" توصیف کرده و فرموده‌اند:
موضوع این رمان تازه و مبتکرانه است، نگارش آن هم شیرین و جذاب است.
پرداختن به بخش‌های حاشیه‌ئی ولی مهم و تاثیرگذار دفاع مقدس کار لازمی است که نویسنده‌ی این رمان شیوا از عهده‌ی آن برآمده است.
استفاده از مقنّی‌های یزدی را شهید صیاد شیرازی چند بار مطرح کرده بود و ماها از آن مطلع بودیم، اما اهمیت و ظرافت و دشواری آن به گونه‌ئی که در این کتاب تشریح شده برای ما و دیگران امثال ما معلوم نبود.
رحمت و رضوان خدا بر این هنرمندان کلنگ به دست.
انتهای پیام/