خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 22 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

الخزعلی: ترکیه دیگر بهانه‌ای برای اشغالگری در عراق ندارد - تسنیم

تسنیم | بین‌الملل | دوشنبه، 22 اردیبهشت 1404 - 16:53
دبیرکل جنبش عصائب اهل الحق در واکنش به اعلام انحلال حزب کارگردان کردستان(پ.ک.ک) تاکید کرد که ترکیه دیگر هیچ بهانه ای برای اشغالگری در عراق و نقض حاکمیت ملی و تمامیت ارضی این کشور ندارد.
تركيه،انحلال،حزب،فعاليت،گروه،بهانه،تصميم،عراق،سياسي،الخزعلي، ...

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم،شیخ قیس الخزعلی دبیرکل جنبش عصائب اهل الحق در واکنش به اعلام انحلال حزب کارگردان کردستان(پ.ک.ک) تاکید کرد که انحلال این گروه تمام دلایل و بهانه های اشغالگری ارتش ترکیه را پایان داد.
الخزعلی تصریح کرد که ارتش ترکیه به بهانه مقابله با پ،ک،ک، مناطق وسیعی به مساحت بیش از پنج هزار کیلومتر مربع از خاک عراق را به اشغال خود درآورد و 183 پایگاه نظامی را در دهوک و اربیل و یک پایگاه را در استان نینوای عراق احداث کرد.
مقامات و گروههای سیاسی و مردمی و مذهبی عراق بارها طی سالهای گذشته تجاوزات مکرر ترکیه به حریم هوایی و حاکمیت ملی و تمامیت ارضی کشورشان به بهانه مقابله با پ، ک، ک را محکوم کرده و خواستار توقف فوری این تجاوزات و اشغالگری ترکیه شده بودند.
رسانه‌های ترکیه اعلام کردند که پ‌ک‌ک در بیانیه‌ای تصمیم به انحلال این گروه گرفته است.
در بیانیه منتشر شده از سوی پ‌ک‌ک آمده است: بازسازی روابط کردها و ترکیه اجتناب‌ناپذیر است.
ما ایمان کامل داریم که مردم ما تصمیم انحلال پ‌ک‌ک و پایان دادن به روش مبارزه مسلحانه را بهتر از هر کس دیگری درک خواهند کرد و وظایف دوره مبارزه دموکراتیک را بر اساس ایجاد یک جامعه دموکراتیک با آغوش باز خواهند پذیرفت.
پیش از این گفته شده بود که کنگره حزبی پ‌ک‌ک برگزار شده و تصمیم مهمی در خصوص ادامه روند کار این گروه گرفته شده است.
حزب کارگران کردستان ترکیه یا پ‌ک‌ک در سال 1978 فعالیت خود را آغاز کرد.
این حزب به دنبال رسمیت یافتن فعالیت سیاسی کردها در ترکیه بود که تحت فشار قرار داشتند.
با ناکام ماندن این حزب در فعالیت سیاسی، پ‌ک‌ک در سال 1984 فعالیت نظامی خود علیه دولت ترکیه را آغاز کرد.
طی 40 سال گذشته، درگیری بین پ‌ک‌ک و نظامیان ترکیه، تلفات زیادی به هر دو طرف وارد کرده و به ادعای رسانه‌های ترکیه، حدود 40 هزار کشته از سوی دو طرف بر جای گذاشته است.
همچنین گفته می‌شود که این درگیری‌ها 4 تریلیون لیره به اقتصاد ترکیه زیان وارد کرده است.
انتهای پیام/