سال 1404، سال ترویج فرهنگ ایثار و شهادت خواهد بود
عاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی با تأکید بر اهمیت فرهنگ ایثار و شهادت، سال 1404 را سال ترویج این فرهنگ عنوان کرد و از تنظیم برنامه ها بر این محور خبر داد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد،حجتالاسلام علی عسکری صبح امروز در اولین جلسه ستاد گرامیداشت مناسبتهای ملی دفاع مقدس و مقاومت استان با تأکید بر ظرفیتهای معنوی خراسان رضوی اظهارداشت: مزیتهای فرهنگی و معنوی این خطه از حضور امام رضا(ع) و بارگاه نورانی ایشان آغاز میشود و اکنون مشهد بهعنوان پایتخت معنوی جمهوری اسلامی و نماد تشیع و ولایت شناخته میشود.
وی افزود: وجود بقاع متبرکه و امامزادگان واجبالتعظیم، همراه با شهدای شاخصی چون شهید مدرس، شهید هاشمینژاد و شهید رئیسی، خراسان رضوی را به کانونی از معنویت و ایثار بدل کرده است.
معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی با اشاره به ایام شهادت آیتالله دکتر سید ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور شهید، تصریح کرد: کنگره 18 هزار شهید استان که در حال برنامهریزی برای برگزاری آن هستیم، باید شهید رئیسی را بهعنوان یک شهید شاخص مدنظر قرار دهد.
حجتالاسلام عسکری به برنامههای گرامیداشت نخستین سالگرد شهادت رئیسجمهور شهید اشاره کرد و گفت: نخستین برنامه به تاریخ قمری در حرم مطهر رضوی برگزار و سردار سلامی، فرمانده کل سپاه در این برنامه سخنرانی داشتند.
برنامههای بعدی شامل طراحی غرفههایی از میدان شهید رئیسی تا میدان شهدا و حرم مطهر خواهد بود که بهویژه به کارکردهای فرهنگی و وجهه ارزشمند فرهنگی شهید رئیسی میپردازند.
وی با اشاره به نقش خدماتی شهید رئیسی ادامه داد: در کنار برنامههای فرهنگی، موکبهایی برای تغذیه و خدماترسانی به مردم، بهویژه کحرومان حاشیه شهر مشهد در نظر گرفتهایم؛ چراکه شهید رئیسی همواره در زمان تولیت آستان قدس رضوی با حکم مقام معظم رهبری، در مناطق محروم حضور فعال داشتند.
مقبره ایشان که در چند قدمی مضجع شریف امام رضا(ع) قرار دارد نیز طبق برنامهای مشخص گلباران خواهد شد.
حجتالاسلام عسکری ضمن اشاره به تأکید استاندار در شورای اداری مبنی بر جدی گرفتن مراسمهای سالگرد شهید رئیسی توسط فرمانداران، گفت: دستورالعمل این برنامهها نیز به فرمانداریها ارسال شده است.
ما هرچه داریم از شهیدان انقلاب، دفاع مقدس، شهدای حرم و شهدای خدمت است و در نخستین سالگرد این عزیزان باید دستگاههایی که در حوزه ترویج فرهنگ ایثار عملکرد مطلوبی داشتهاند، تشویق شوند.
معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی خاطرنشان کرد:در حوزه بزرگداشت شهدا، برگزاری کنگره شهید مدرس و شهدای ترشیز و کاشمر در دستور کار قرار گرفته و در معاونت فرهنگی استانداری تمام توان خود را برای حمایت از این برنامهها به کار خواهیم گرفت.
این کنگرهها بهعنوان مقدمهای برای برگزاری کنگره 18 هزار شهید استان تلقی میشوند که در ماههای آینده با شکوه خاصی برگزار خواهد شد.
وی افزود: یکی دیگر از برنامههای مهم، برگزاری همایش فعالان دفاع مقدس در حوزه فضای مجازی است که در قالب جشنواره و نشستهای تخصصی پیگیری میشود.
ما به اهمیت تولید محتوای فرهنگی در فضای رسانهای آگاه هستیم و معتقدیم در شرایط کنونی، تولید محتوای مؤثر، نقش بیبدیلی در حفظ و ترویج فرهنگ ایثار دارد.
دریافت 126 عنوان برنامه تخصصی در حوزه نشر دفاع مقدس
سردار حسینعلی یوسفعلیزاده، مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی نیز با اشاره به ضرورت گرامیداشت مناسبتهای ملی دفاع مقدس و مقاومت اظهارداشت: مناسبتهای دفاع مقدس، میراث شهیدان عزیز و حماسهسازان جاوید انقلاب اسلامی هستند و این وظیفه ماست که با مجاهدت، از این میراث پاسداری کنیم و اجازه ندهیم گرد فراموشی یا تحریف بر آن بنشیند.
وی ادامه داد: دستورالعمل گرامیداشت مناسبتهای ملی دفاع مقدس و مقاومت در سال 1404 ابلاغ شده و 53 دستگاه ملی بهعنوان مخاطب این سند تعیین شدهاند.
این دستورالعمل صرفاً برای بایگانی نیست، بلکه باید بهصورت عملیاتی وارد کار شود.
سردار یوسفعلیزاده افزود: لازم است در استانها و شهرستانها ستادهای داخلی تشکیل شود و هر دستگاه کاربر مشخص، دبیر و مسئول مشخص برای اجرای برنامهها معرفی کند.
متأسفانه برخی دستگاهها با وجود فعالیت، اطلاعات را در سامانه ثبت نمیکنند که لازم است این ضعف اصلاح شود.
وی تأکیدکرد: بر اساس این دستورالعمل، فهرست 44 مناسبت ملی تنظیم شده که در تمام ماهها پراکندهاند.
برای خردادماه نیز سه مناسبت اصلی در نظر گرفته شده که شامل سوم خرداد، سالروز فتح خرمشهر؛ چهارم خرداد، روز مقاومت و پایداری مردم دزفول؛ و بیستوهفتم خرداد، سالروز تشکیل جهاد سازندگی میشود.
️سردار یوسفعلیزاده گفت: ما در سال جاری، 126 عنوان برنامه تخصصی در حوزه نشر ارزشهای دفاع مقدس دریافت کردهایم.
این برنامهها شامل تولید کتاب، برگزاری یادواره، جشنوارههای فرهنگی و ادبی، مراسم تجلیل از پیشکسوتان و افتتاح پروژههای فرهنگی است؛ پیشنهاد میشود از ظرفیت مناسبتهای دفاع مقدس برای رونمایی و اجرای این برنامهها استفاده شود تا یک همافزایی اثربخش شکل گیرد.
انتهای پیام/282