پیام رهبر به همایش حوزه علمیه قم منشور جدیدی برای آینده روحانیت است
مشهد - تولیت آستان قدس رضوی پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به همایش سالگرد حوزه علمیه قم را منشور جدیدی برای آینده حوزههای علمیه و روحانیت دانست و بر لزوم عملیاتی شدن این پیام تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، آیتالله احمد مروی در دیدار مهمانان بینالمللی همایش یکصدمین سالگرد باز تأسیس حوزه علمیه قم که در تالار ولایت حرم مطهر رضوی برگزار شد، اهمیت پیام حضرت آیتالله خامنهای به این همایش را یادآور و آن را عصاره تجربه و دانش رهبر معظم انقلاب در عرصه حوزههای علمیه دانست.
تولیت آستان قدس رضوی اظهار کرد: مراسم خوب و قابل تقدیری برگزار شد و در رأس آنها آیتالله اعرافی، مدیر محترم حوزههای علمیه، تلاشهای بسیاری انجام دادند.
اما این همایش تنها گام اول بود.
پیام رهبر معظم انقلاب به این همایش عصاره و چکیده تجربه و دانش معظم له در عرصه حوزههای علمیه بود.
این پیام نه تنها یک پیام معمولی، بلکه یک منشور بزرگ و راهگشا برای امروز و فردای حوزههای علمیه است.
وی خاطرنشان کرد: پیام رهبر معظم انقلاب به این همایش باید توسط روحانیت و حوزههای علمیه مورد توجه و بررسی قرار گیرد و اجرایی و عملیاتی شود.
مروی در بخش دیگری از سخنان خود، بر اهمیت تبیین درست سیره و سخنان اهل بیت (ع) برای مردم تأکید و تصریح کرد: نباید اجازه داد دشمنان، ما را از جوهره و معارف اهل بیت (ع) جدا سازند؛ دشمن چون میداند نمیتواند مناسک و مراسم مذهبی را تعطیل کند، همانطور که این امر را در دوره رضاخان تجربه کرده است، سعی میکند این مراسم را از محتوا خالی کند و تنها پوستهای از آن باقی بگذارد.
تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به تاریخچه تلاشهای دشمنان برای جلوگیری از برگزاری مراسمهای مذهبی همچون عزاداریها در دوران رژیم پهلوی، خاطرنشان کرد: در دوران حکومت رضاخان، عزاداریها در ایران ممنوع شد، اما مردم با وجود تمام محدودیتها، مراسم عزاداری را در خانههای خود بهصورت مخفیانه برگزار میکردند.
حالا امروز دشمنان تلاش دارند تا این مراسمها را از محتوای اصلی و پیام ائمه (ع) تهی سازند و تنها به ابراز احساسات محدود کنند که متأسفانه موفقیتهایی هم داشتهاند.
وی در ادامه سخنان خود به سیره مبارزاتی ائمه معصومین (ع) اشاره کرد و افزود: همه معصومین (ع) در پی برقراری احکام اسلامی در جامعه بودند؛ آیا میتوان احکام اسلامی را بدون تشکیل حکومت اسلامی در جامعه برقرار کرد؟
لذا تشکیل حکومت اسلامی هدف همه ائمه معصومین (ع) برای اجرای احکام اسلام در جامعه بوده است.
مروی بر لزوم استقامت در برابر هجمههای دشمن و قطعیت پیروزی نهایی جبهه حق در عرصههای جنگ سخت و نرم تأکید و تصریح کرد: امام سجاد (ع) پس از شهادت امام حسین (ع) فرمودند «ارتد الناس بعد الحسین (ع) إلا ثلاثة».
این ارتداد، ارتداد از اهل بیت (ع) بود، نه اسلام.
امام سجاد (ع) با تلاشهای فراوان در اوج خفقان، شرایط را به گونهای تغییر دادند که هزاران شاگرد در مکتب درس امام باقر (ع) و امام صادق (ع) حضور پیدا کردند.
تولیت آستان قدس رضوی با یادآوری تاریخ حوزه علمیه قم، به تلاشهای مرحوم شیخ عبدالکریم حائری برای احیای این حوزه علمیه اشاره و اظهار کرد: روزگاری در ایران روحانیت حتی اجازه پوشیدن لباس روحانیت را نداشتند و رضاخان تمام تلاش خود را برای نابودی حوزههای علمیه و اسلام به کار بسته بود.
اما با عنایت الهی و تدابیر حکیمانه مرحوم شیخ عبدالکریم حائری، حوزه علمیه قم تجدید حیات یافت و با قوت برخاست و همین حوزه در نهایت باعث نابودی حکومت ستمشاهی در ایران شد.
وی در ادامه به وقایع لبنان اشاره کرد و افزود: حقیقتاً باید گفت که حزبالله در لبنان پیروز شد و اسرائیل شکست خورد.
اگر به صحنه نگاه کنیم، مشاهده میکنیم که اسرائیل با استفاده از ابزارهای مختلف نظامی، تعدادی از فرماندهان حزبالله را به شهادت رساند و ۶۰ روز عملیات گسترده نظامی را علیه حزبالله اجرا کرد.
اما امروز حزبالله همچنان با قدرت و سربلندی در لبنان ایستاده است.
پیروزی حزب الله نه تحلیل است و نه شعار، بلکه یک حقیقت است که امروز به وضوح در لبنان مشاهده میشود.
مروی ادامه داد: اسرائیل با تمام قدرت نظامی، سلاحهای پیشرفته، هوش مصنوعی و حمایتهای بیدریغ آمریکا نتوانست حزبالله را نابود کند و در نهایت درخواست آتشبس کرد.
این نشان میدهد که اگر در مسیر حق استقامت کنیم، پیروز خواهیم بود.
تولیت آستان قدس رضوی گفت: اینکه در دانشگاههای معتبر آمریکا، جایی که مدیران آینده این کشور تربیت میشوند، دانشجویان آمریکایی علیه اسرائیل شعار میدهند، اتفاقی کوچک نیست.
اینها نمونهای از نصرتهای الهی است.