خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 22 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

شکست آمریکا در برابر یمن به روایت آمار؛ عقب نشینی واشنگتن پس از رسوایی

مهر | بین‌الملل | دوشنبه، 22 اردیبهشت 1404 - 15:12
۴۲ حمله نیروهای یمنی به ناوهای آمریکایی در ۵۲ روز، آمریکا را مجبور کرد بدون تحقق اهداف خود در حمایت از رژیم صهیونیستی، به جنگ با یمن پایان دهد.
ناو،حمله،يمن،نيروهاي،آمريكا،ترومن،هواپيمابر،يمني،مسلح،حملات، ...

به گزارش خبرگزاری مهر، پایگاه خبری المسیره در گزارشی به بیان جزئیات آماری مربوط به دور دوم تنش بین آمریکا و یمن پرداخت که طی ۵۲ روز از ۱۵ مارس با تشدید حملات آمریکا به بخش‌های مختلف یمن آغاز شده و تا ۷ می استمرار داشت.
بر اساس این گزارش، جزئیات جالبی در خصوص درگیری‌های نظامی گسترده بین نیروهای مسلح یمنی و ۲ ناو هواپیمابر آمریکایی با نام‌های «یو اس اس هری ترومن» و «یو اس اس وینسون» و کشتی‌های جنگی وابسته به آنها صورت گرفت.
بر اساس این گزارش، در روز ۱۱ مارس ۲۰۲۵ سید «عبدالملک بدر الدین الحوثی» رهبر انصار الله یمن ضرب الاجلی چهار روزه برای رژیم صهیونیستی صادر کرده و از این رژیم خواست تا گذرگاه‌های غزه را باز کرده و اجازه ورود کمک‌های انسانی به این منطقه را بدهد.
با پایان این مهلت و استمرار جنایت‌های رژیم صهیونیستی در غزه و تشدید محاصره این منطقه، یمن بار دیگر عملیات نظامی خود علیه کشتیرانی رژیم صهیونیستی در دریای سرخ را از سر گرفت و محاصره بنادر صهیونیستی را نیز در واکنش به جنایات و نسل کشی صهیونیست‌ها در غزه آغاز کرد.
آمریکا بلافاصله بعد از این اقدام، حمله هوایی گسترده‌ای را ضد اهداف غیرنظامی در یمن آغاز کرده و تعدادی از شهروندان یمنی را در این حملات شهید یا زخمی کرد.
نیروهای مسلح یمن در واکنش به این حملات، بلافاصله ناو هواپیمابر ترومن و کشتی‌های وابسته به آن را در شمالی‌ترین مناطق دریای سرخ هدف قرار دادند که این عملیات کاملاً متفاوت و پیچیده‌تر از دور اول درگیری‌ها در دریای سرخ بود.
در دور اول تنها در روزهای پایانی بود که ناو های هواپیمابر آمریکایی هدف حملات نیروهای یمنی قرار گرفتند؛ اما در این مرحله، از همان ساعات اولیه حمله به ناوهای هواپیمابر آمریکایی آغاز شد.
یحیی سریع سخنگوی نیروهای مسلح یمن در ۱۶ مارس ۲۰۲۵ از عملیات مشترک موشکی و پهپادی یمن علیه ناو ترومن خبر داد که با ۱۸ موشک بالستیک و بالدار و پهپاد صورت گرفته و آغازی شوکه کننده برای آمریکا رقم زد.
آمار درگیری‌های آمریکا و یمن
الف: ناو هواپیمابر هری ترومن: در جریان دور دوم تنش بین آمریکا و نیروهای مسلح یمنی، ۲۴ بیانیه از سوی نیروهای مسلح یمن صادر شد که از ۴۲ حمله ضد اهداف آمریکایی خبر می‌داد.
بر اساس بیانیه‌های یحیی سریع سخنگوی نیروهای مسلح یمن، این نیروها در ماه مارس طی ۱۱ عملیات به مقابله با ناو ترومن پرداختند.
در آوریل نیز مجموعاً ۱۲ حمله صورت گرفت و در این حملات درگیری‌های شدیدی میان نیروهای مسلح یمنی با قطعات دریایی آمریکایی‌ها شکل گرفت.
در ماه می نیز تنها یک حمله به ناو هواپیمابر ترومن صورت گرفت که در روز ۷ می‌ بود که یک روز بعد از این حمله، ترامپ از توافق آتش بس و توقف حملات این کشور به یمن خبر داد.
ب: ناو هواپیمابر وینسون: ناو هواپیمابر وینسون نیز بعد از ورود به منطقه ۳ بار در روزهای ۱۸ و ۲۱ و ۲۲ آوریل هدف حمله نیروهای مسلح یمن قرار گرفت و در نتیجه این حملات به عمق اقیانوس هند تغییر مکان داد.
این ناو یک بار دیگر نیز در روز ۳۰ آوریل حمله دیگری را از نیروهای یمنی دریافت کرد.
تاکتیک‌های جنگ و نتایج آن
فرارهای مکرر ناو ترومن: در بیانیه‌های نیروهای مسلح یمنی آمده است که ناو هواپیمابر ترومن بارها مجبور به عقب نشینی به شمالی‌ترین نقطه دریای سرخ در نزدیکی کانال سوئز شد تا شاید بتواند از تیررس حملات نیروهای یمنی در امان بماند.
این منطقه جایی بود که ناو وینسون و کشتی‌های جنگی مرتبط با آن در بحر العرب مستقر بودند.
سرنوشت سازترین حمله اما در روزهای ۲۸ آوریل و ۷ می صورت گرفت.
نیروی هوایی آمریکا در روز ۲۸ آوریل اذعان کرد که ناو ترومن هدف اصابت موشک‌های یمنی قرار گرفته و در روز ۷ می نیز در نتیجه حمله موشکی و پهپادی یمنی‌ها، این ناو هدف قرار گرفت و تعدادی از جنگنده‌های اف ۱۸ این ناو به دریا سقوط کرد.
حمله به ناو وینسون: حمله به ناو وینسون در روز ۱۸ آوریل آغاز شد و در پی آن ۴ حمله صورت گرفت تا این ناو را نیز به عقب نشینی به مناطق دورتری از اقیانوس آرام وادار کند.
بعد از حمله به ناو وینسون، بار دیگر ناو ترومن به منطقه بازگشت که در نتیجه حملاتی که علیه این ناو صورت گرفت، ۳ جنگنده اف ۱۸ آمریکا از بین رفت.
چهارمین حمله به ناو وینسون، آمریکا را مجبور به نشستن پای میز مذاکره کرد؛ مذاکراتی که با وساطت عمانی‌ها انجام شد و بدون تحقق اهداف آمریکا در حمایت از کشتیرانی رژیم صهیونیستی و لغو محاصره دریایی و هوایی این رژیم، به حملات نظامی آمریکا به یمن پایان داد.