اجرای ۲۰ طرح مشارکتی در استان اردبیل
اردبیل- مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری اردبیل گفت: ۲۰ طرح مشارکتی در شهرهای مختلف استان اردبیل در دست اجرا است.

احمد کنعانپور در گفتوگو با خبرنگار مهر در اردبیل، اظهار کرد: شهرداریهای استان اردبیل نباید برای تأمین درآمد صرفاً به فروش زمین متکی شده و به دنبال خلق درآمدهای پایدار حرکت کنند که در این زمینه استانداری نیز از ایجاد درآمدهای پایدار واقعی حمایت میکند.
وی تصریح کرد: شهرداریها از فروش زمین برای اجرای طرحهای عمرانی خودداری کنند چرا که با فروش زمین بسیاری از ذخایر شهری کاسته شده و در آینده در تأمین نیازمندی شهر در مسیر توسعه فضای سبز و سایر اماکن عمومی دچار مشکل خواهیم شد.
مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری اردبیل گفت: سرفصلهای بودجهای جدیدی با هدف تولید درآمد پایدار برای شهرداریها تدوین شده تا بتوانیم به سمت پایداری درآمد شهرداریها حرکت کنیم و شهرداریها باید در کسب درآمد پایدار شهری ظرفیتها و توانمندیهای واقعی خود را بشناسند تا به دور از هرگونه فروش زمین، مایملک و سایر اقدامات زودگذر، بتوانند به پایداری منابع خود کمک کنند.
کنعانپور با اشاره به نشست اخیر استاندار با شوراها و شهرداران استان افزود: توصیه اکید استاندار اردبیل در این نشست ایجاد درآمد پایدار شهری، افزایش سرانه فضای سبز و همچنین ساماندهی پسماند بود که برای تحقق این اهداف اقدامات باید با برنامه و زمانبندی مشخص پیش برود.
وی در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: باید تدوین بودجه شهرداریها از حالت کلیشهای خارج شده و یک روابط مناسب بر معیار قانون در شوراها، شهرداریها و سایر دستگاهها حاکم باشد تا به دور از رفتارهای سلیقهای، بتوان با تعامل بهتر، درآمد پایدار شهری را در شهرهای استان تأمین کرد.
مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری اردبیل اضافه کرد: بخشنامه مصوب تهیه بودجه در قالب ۶۰ درصد جاری و ۴۰ درصد عمرانی در شهرداریها باید رعایت شود.
کنعانپور بیان کرد: باید تفریغ بودجه نیز در شهرداریها مورد توجه قرار گرفته و تلاش شود بودجه از قالب اسمی خارج شده و به صورت واقعی محقق شود.
وی از افزایش ۳۰ درصدی بودجه شهرداریهای استان در سال ۱۴۰۴ خبر داد و یادآور شد: کل بودجه مصوب شهرداریهای استان در سالجاری هفت هزار و ۵۳۸ میلیارد تومان بوده که نسبت به بودجه سال گذشته ۳۰ درصد افزایش نشان میدهد.
مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری اردبیل با بیان اینکه ۲۰ طرح مشارکتی در شهرهای استان اردبیل در دست اجرا است، ادامه داد: این طرحهای مشارکتی از قبیل بازار آهنفروشان، جایگاه بنزین، میوه و ترهبار و پایانه در شهرهای استان با مشارکت سرمایهگذاران بخش خصوصی اجرا میشود.
توزیع ۱۵ هزار تن قیر رایگان به شهرداریها
کنعانپور از توزیع بیش از ۱۵ هزار تن قیر رایگان به شهرداریهای استان اردبیل در سالهای اخیر خبر داد و تصریح کرد: هشت هزار و ۵۶۷ تن در سال ۱۴۰۲ و هفت هزار و ۱۳۰ تن نیز در سال ۱۴۰۳ به شهرداریهای استان قیر رایگان توزیع شده است.
وی با بیان اینکه بیش از یکهزار و ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار به شهرداریهای استان اختصاص داده شده است، گفت: ۵۵۸ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ و ۱,۳۱۸ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۳ از سوی سازمان همیاری شهرداریها و سازمان امور مالیاتی به شهرداریهای استان اختصاص یافته است.
کنعانپور افزود: همچنین از محل اعتبارات مدیریت بحران بیش از ۱۱۷ میلیارد تومان اختصاص داده شده که بخشی از آن به صورت نقدی به حساب شهرداریها واریز شده است.
خرید ۳۵ دستگاه ماشینآلات برای شهرداریهای استان اردبیل
مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری اردبیل از خرید ۳۵ دستگاه ماشینآلات برای شهرداریهای استان اردبیل خبر داد و خاطرنشان کرد: این دستگاهها شامل ماشینآلات عمرانی، خدماتی و آتشنشانی است که از سوی سازمان همیاری شهرداریها و دهیاریهای کشور خریداری و تحویل شهردایهای استان شده است.
کنعانپور با بیان اینکه سیما و منظر شهری در شهرها اصلاح و تعدیل میشود، اضافه کرد: در حوزه سیما منظر شهری ضروری است تا شهرداران با نگاه نو و ایدههای جدید ورود کنند.
وی بازنگری در طرح ترافیک شهری را ضروری دانست و بیان کرد: در برخی از شهرهای استان به ویژه اردبیل با معضل ترافیک شهری مواجه هستیم که در مسیر حل این معضل نیاز به بازنگری طرحهای ترافیکی و بازگشایی مسیرها داریم و انتظار داریم با اولویت تکمیل طرحهای نیمهتمام و توسعه فضای سبز موضوع روانسازی ترافیک نیز مورد توجه قرار بگیرد.
شهرداریها از ظرفیت سازمان همیاری استفاده کنند
مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری اردبیل با بیان اینکه نظارت بر عملکرد شهرداران مچگیری نیست، یادآور شد: به صورت فصلی بر عملکرد شهرداران نظارت میشود تا نقاط قوت تقویت و ضعف با هدف اصلاح و ساماندهی امور شهری در حوزههای مختلف برطرف شود.
کنعانپور ادامه داد: سازمان همیاری شهرداریها بازوی قوی شهرداریها محسوب میشود و ضروری است شهرداران از این ظرفیت مهم در ارتباط با توسعه آموزش، تجهیز ماشینآلات و دیگر نیازمندهای شهر استفاده بهینه داشته باشند.
وی توسعه آموزش در شهرداریها، افزایش فضای سبز، مکانیزه شدن و الکترونیکی شدن صدور پروانههای ساختمانی و برونسپاری آنها، جلوگیری از ساختوسازهای بیرویه شهری و افزایش سرمایهگذاریها را از جمله اقدامات مهم عنوان کرد که برای اجرا به شهرداریها ابلاغ شده است.