ضرغامی: تصمیمات در حوزه امنیتی باید با ابعاد رسانهای آن باشد
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: رسانه باید در حوزه امنیت ملی مورد توجه قرار گیرد و هر تصمیمی که در این حوزه گرفته میشود، باید با در نظر گرفتن ابعاد رسانهای آن انجام شود.

به گزارش خبرنگار مهر، عزت الله ضرغامی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، در همایش ملی جنگ شناختی و امنیت ملی که در دانشگاه عالی دفاع ملی برگزار شد، به چالشهای موجود در حوزه رسانه و تبدیل دادهها اشاره کرد و با بیان اینکه ایران در این زمینه دچار عقبماندگی تاریخی است، گفت: امروز گمشده ما در این رشته، استعداد و مهارت تبدیل دادههاست و متأسفانه در بسیاری از موضوعات جدی به ملت آپلود تبدیل شدهایم.
ضرغامی ادامه داد: تمدن ما بسیار غنیتر و گستردهتر از آن چیزی است که امروز شاهد هستیم.
هدایتهای هوش مصنوعی از دادههای دیگران استفاده میکنند ولی ما قادر به بازخوانی و بازتولید این سرمایه عظیم ملی نیستیم.
وی همچنین بر اهمیت رسانه در تمامی شئونات زندگی تأکید کرد و افزود: رسانه باید در حوزه امنیت ملی مورد توجه قرار گیرد.
هر تصمیمی که در این حوزه گرفته میشود، باید با در نظر گرفتن ابعاد رسانهای آن انجام شود.
ضرغامی به آیهای از سوره قصص اشاره کرد و گفت: این آیه نشان میدهد که حتی پیامبر خدا نیز به کمک نیاز دارد و باید کسی کنار او باشد تا او را در بیان پیامهایش یاری کند.
وی تأکید کرد: باید در حوزه رسانه به صورت جدیتر عمل کنیم تا مردم بتوانند اطلاعات صحیح را دریافت کنند و از آن بهرهبرداری کنند.
ضرغامی، در ادامه به چالشهای ارتباطی و عقبماندگیهای موجود در نظامات اجتماعی اشاره و بیان کرد: اگر مردم نتوانند سخنان حاکمیت را درک کنند، هیچ تغییری در وضعیت موجود ایجاد نخواهد شد.
ضرغامی با تأکید بر وجود تریبونهای انحصاری و مادامالعمر، به ضرورت ارزیابی مفاهیم ارائهشده در این تریبونها پرداخت.
وی همچنین به بیانیه اخیر مقام معظم رهبری در سالروز تأسیس حوزه علمیه قم اشاره کرد و گفت: این بیانیه نشاندهنده درد دل رهبری است و باید به آن توجه شود.
ضرغامی با بیان اینکه حوزه علمیه باید به سوالات اساسی پاسخ دهد، افزود: رهبری به صراحت اعلام میکند که ما نسبت به نظامات اجتماعی دچار عقبماندگی هستیم.
وی در ادامه به اهمیت علوم شناختی و تأثیر آن بر امنیت ملی اشاره کرد و گفت: دشمنان ما از فضای مجازی به نفع خود استفاده میکنند و ما باید این فضا را در خدمت نیازهای مردم قرار دهیم.
ضرغامی همچنین به تأثیر احساسات در ایجاد بحرانهای امنیتی اشاره کرد و افزود: بسیاری از نا امنی ها و بحران های اجتماعی از احساسات آغاز میشود.
او با تأکید بر لزوم شناخت هوش مصنوعی و استفاده صحیح از آن گفت: اگر نتوانیم به درستی از هوش مصنوعی بهرهبرداری کنیم، ممکن است به ابزارهایی تبدیل شود که شکاف نسلی و جداسازی اجتماعی را ایجاد کند.
ضرغامی همچنین بر ضرورت ارتباط مؤثر با نسل جدید تأکید کرد و گفت: بسیاری از بزرگان ما نمیدانند چگونه با نسل جدید صحبت کنند و این خود نیازمند مهارت و دانش است.